Ziua Logo
  Nr. 3606 de vineri, 21 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Familia Sturdza a castigat la Inalta Curte
-- Recursul inaintat de Serban Dimitrie Sturdza fata de decizia Curtii de Apel, care stabilise ca imobilul ocupat abuziv de SIE nu poate fi retrocedat, a fost admis de Curtea Suprema * Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au hotarat trimiterea dosarului spre rejudecare la instanta inferioara
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis, in urma cu doua zile, recursul familiei Sturdza in dosarul privind revendicarea unui imobil ocupat de Serviciul de Informatii Externe (SIE) si au dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti. Astfel, a fost casata decizia Curtii de Apel Bucuresti care stabilea ca imobilul revendicat de familia Sturdza nu poate fi restituit deoarece face parte din domeniul public. In urma cu doua zile, in sustinerea recursului sau, Serban Dimitrie Sturdza a sustinut ca imobilul pe care il revendica si care este ocupat in prezent de Serviciul de Informatii Externe (SIE) poate fi restituit in natura, potrivit ultimelor modificari legislative in domeniu. De asemenea, avocatul acestuia a explicat ca ultimele modificari inlatura exceptia imposibilitatii restituirii imobilelor trecute in domeniul public, in conditiile in care acestea sunt preluate abuziv.
La iesirea din sala de judecata, inainte de pronuntare, Sturdza a declarat presei ca nu este de acord cu despagubirea de 117 miliarde de lei vechi (aproximativ trei milioane de euro) oferita de SIE, deoarece imobilul valoreaza de sase - sapte ori mai mult, fiind estimat la aproximativ 18 milioane de euro. In plus, aparatorul lui Sturdza a declarat ca valoarea despagubirii nu a fost stabilita printr-o expertiza, ci doar printr-o evaluare estimativa.
Actiunea pentru recuperarea imobilului situat pe Bulevardul Ion Mihalache, numarul 30, din Sectorul 1 al Capitalei, a fost introdusa in instanta in urma cu sase ani, de Serban Dimitrie Sturdza, atat in nume propriu, cat si in calitate de reprezentant al tatalui sau, Ion Mihail Sturdza. (M.V.R.)
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Mai oameni buni.....unii dintre voi....   de alwis46
Hai cu boierimea!   de Gargantua
Datoram mult.....   de dur
NU cred ca Statul Roman datoreaza CEVA familiei Sturdza. care a abandonat practic IMOBILUL RESPECTIV... Datoria lor este   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Groparii lui Panait    31 comentarii
  Gheseft din bani publici    
  Deputatul Cutean trimis in judecata de DNA    2 comentarii
  Dan Voinea avizat de Basescu    1 comentariu
  "Ca-ntre noi, agentii"    4 comentarii
  Raportul privind comunismul va fi document de stat    9 comentarii
  Lipsa certificatelor ORNISS    1 comentariu
  Romania a abandonat Tezaurul    10 comentarii
  Lobby-ul anti-SRI, opera unor bogatasi    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Scornicestiul fara Ceausescu! (1341 afisari)
 A aparut revista Spy (1289 afisari)
 Ingropaciunea crestineasca a lui Petru Groza (971 afisari)
 "D'ale Carnavalului", primul "Film de colectie" (963 afisari)
 Groparii lui Panait (405 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01697 sec.