Ziua Logo
  Nr. 3604 de miercuri, 19 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Problema iraniana dezbatuta la Moscova, cu usile inchise
Cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franta) si Germania urmau sa dezbata, aseara, la Moscova, in cadrul unui dineu cu usile inchise, problema programului nuclear iranian. Dupa cum a anuntat Moscova protagonistii reuniunii vor pastra confidentialitatea in privinta continutului convorbirilor.
Generalul Vladimir Dvorkin, consultant in cadrul Centrului de studii strategice PIR de la Moscova, a apreciat ca participantii la reuniune "pot condamna Iranul printr-o declaratie, dar cea mai importanta zi ramane 28 aprilie, cand directorul general al AIEA, Mohamed ElBaradei, isi va prezenta raportul cu privire la Iran, iar Consiliul de Securitate va adopta o decizie" pe baza acestuia. Dezbaterile asupra Iranului au fost organizate pe marginea unei reuniuni de azi a directorilor politici din statele membre ale grupului G8, compus din cele sapte tari puternic industrializate (Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, SUA, Canada, Japonia) plus Rusia. Reuniunea are ca scop pregatirea summitului programat sa se desfasoare in luna iulie, la Sankt-Petersburg.
La sedinta de azi, Statele Unite vor fi reprezentate de numarul trei in ierarhia Departamentului de Stat, Nicholas Burns, iar Rusia si China de ministrii-adjuncti pentru Afaceri Externe, Serghei Kisliak si, respectiv, Cui Tiankai. Vor mai fi prezenti si directorii pe probleme politice din Ministerul de Externe francez - Stanislas de Laboulaye, german - Michael Schaefer, si britanic - John Sawyers. (I.C.)
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
Anti-Missile Systems Versus RPGs   de Mos Grigore
It's All About Thieves and Iranians   de Mos Grigore
Just Business, Nothing Personal........................   de Mos Grigore
Va dezarmati...o luati pe cocoasha, va inarmati tot o luati pe cocoasha !   de ionion
Cu ushile inchise da, dar voi ati uitat de...geamuri !   de ionion
Eu zic ca in aceasta perioada   de Rocky
Nu-i e bine vacii mele.....   de motanul incaltat
Mai bine se intalneau la Bucuresti. Asa intra si Bucurestiul in istoria universala, si nu mai incurcau Budapesta cu Bucu   de romanul
A r h i v a
  Solutia compromisului in problema Kosovo    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (317 afisari)
 Jaf la pensii (213 afisari)
 Misterele de 100 de ani (201 afisari)
 Procesul comunismului, procesul Occidentului (87 afisari)
 Tom Cruise va manca placenta copilului sau (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00507 sec.