Ziua Logo
  Nr. 3604 de miercuri, 19 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Solutia compromisului in problema Kosovo
Presedintele Traian Basescu a discutat ieri cu presedintele Uniunii Serbia-Muntenegru Svetozar Marovic, subiectul Kosovo, integrarea europeana a statelor din Balcanii de Vest, regimul vizelor intre Romania si Serbia si recunoasterea Bisericii Ortodoxe Romane prin legea cultelor, informeaza Mediafax. Presedintele Svetozar Marovic a declarat, la finalul intalnirii cu Traian Basescu, ca statele din Balcanii de Vest trebuie sa adopte o pozitie comuna in legatura cu integrarea europeana si ca trebuie rezolvata problema cooperarii cu Tribunalul penal de la Haga. "Daca toti liderii si toate statele din regiune ar avea aceeasi pozitie ca si Traian Basescu, atunci s-ar ajunge repede la un compromis (in problema regiunii Kosovo - n.red.)", a spus Svetozar Marovic.
"Romania sustine fara rezerve un compromis legat de Kosovo, fara alterarea principiilor de politica externa. Apreciem deosebit deschiderea Belgradului pentru un compromis in problema Kosovo", a aratat Basescu. Referindu-se la problematica vizelor existente intre cele doua state, Basescu a adaugat ca Romania a propus deja, pe baza de reciprocitate, instituirea unor vize gratuite. Dupa intalnirea cu Boris Tadici, presedintele Serbiei, Basescu a declarat ca Romania este profund interesata ca zona Balcanilor de Vest, impreuna cu Republica Moldova sa devina parte a UE, precizand ca pentru un astfel de demers este necesara indeplinirea criteriilor politice ale UE.
La randul sau, Boris Tadici a subliniat necesitatea dezvoltarii relatiilor economice intre Romania si Serbia si a investitiilor in infrastructura. Ieri seara, seful statului roman urma sa aiba o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din Serbia. (A.H.)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Invitatie la Slujba de Inviere de la Malainita – Timoc   de Dolha Viorel
Ar trebui ca unele popoare sa termine sa-si vare botul in   de ionion
Spania si Franta ar trebui sa deschida OCHII MARI.. Se creeaza PRECEDENTUL NECESAR CREARII STATULUI BASC...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
& counting!   de dq
Si care este misteriosul compromis?   de roy
A r h i v a
  Problema iraniana dezbatuta la Moscova, cu usile inchise    8 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (317 afisari)
 Jaf la pensii (213 afisari)
 Misterele de 100 de ani (201 afisari)
 Procesul comunismului, procesul Occidentului (87 afisari)
 Tom Cruise va manca placenta copilului sau (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00735 sec.