Ziua Logo
  Nr. 3604 de miercuri, 19 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Vanghelie, asteptat de procurori si saptamana viitoare
-- Primarul Sectorului 5 nu s-a prezentat ieri la Parchet pentru a fi audiat intr-un dosar penal in care este acuzat de abuz in serviciu si instigare la distrugere * El nu si-a motivat absenta, urmand ca procurorii sa-l citeze saptamana viitoare, pentru a-i prezenta oficial acuzatiile care i se aduc
Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, nu s-a prezentat, ieri, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4, pentru a fi audiat intr-un dosar penal in care este acuzat de abuz in serviciu si instigare la distrugere. Vanghelie nu si-a motivat absenta, urmand ca procurorii sa-l citeze saptamana viitoare, pentru a-i prezenta oficial acuzatiile care i se aduc.
Primarul Sectorului 5 al Capitalei a fost pus sub acuzare de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4. Acesta este acuzat de abuz in serviciu si instigare la distrugere. Procurorii l-au citat pe Marian Vanghelie prima data luni, dar acesta a solicitat o amanare, astfel ca trebuia sa se prezinte ieri. Numai ca acest lucru nu s-a intamplat. Vanghelie a mentionat ca faptele de care este acuzat au fost legale la momentul petrecerii lor si a precizat ca dosarul are la baza o plangere a unui administrator de firma. Acesta l-a reclamat pe Vanghelie, ca, folosindu-se de functia detinuta, a demolat o cladire din apropierea liceului Bolintineanu, pentru ca mai apoi sa construiasca pe acel teren o baza sportiva. Primarul a respins acuzatiile si a adaugat ca administratorul nu avea nici un fel de autorizatie pentru constructia respectiva.
In atentia DNA
Dosarul de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 nu este singurul deschis pe numele lui Vanghelie. Edilul are un dosar si la Directia Nationala Anticoruptie, procurorii de aici cercetand imprejurarile in care au fost repartizate si executate lucrarile de modernizare si renovare pentru unitatile scolare din Sectorul 5. Conform DNA, dosarul a fost deschis in 2005, iar de la jumatatea anului trecut, acesta se afla tot in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale. Mai mult, pana in acest moment nici o persoana nu a fost pusa sub acuzare in acest caz. Ancheta in acest caz a fost declansata in urma unei sesizari primite de DNA pe numele lui Vanghelie, in care se reclama ca Primaria a repartizat preferential mai multe lucrari de modernizare si renovare a scolilor din Sectorul 5.
De asemenea, anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie au declansat cercetarile si in ceea ce priveste solutia de neincepere a urmaririi penale, data de fostul PNA, intr-un alt dosar in care era cercetat primarul Sectorului 5. Procurorii au investigat conditiile in care a fost infiintata societatea Economat Sector 5 SRL, dar si modul de alocare a unor sume din bugetul local catre aceasta societate comerciala. De asemenea, in vizorul anchetatorilor s-au aflat si cele trei supermarketuri care au fost infiintate "tip economat" in Pietele Cosbuc, Cotroceni si Rahova, modul in care au fost atribuite lucrarile la aceste magazine, dar si cat de legal s-au organizat trei petreceri de Revelion in 31 decembrie 2002. In acelasi timp, ei au cercetat si vanzarea magazinului Bucuresti.
Bogdan GALCA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Vanghelie a "fuarte" asteptat si de profesori ...... pe la scoala .   de Marcu Arcasu
A r h i v a
  Morar: Dosarul Flota nu este pus la pastrare    1 comentariu
  Camatarii au ajuns la Curtea Constitutionala    
  Olguta Vasilescu se tine de averea lui Berceanu    1 comentariu
  Zaher Iskandarani la un pas de libertate    4 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (317 afisari)
 Jaf la pensii (213 afisari)
 Misterele de 100 de ani (201 afisari)
 Procesul comunismului, procesul Occidentului (87 afisari)
 Tom Cruise va manca placenta copilului sau (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00815 sec.