Ziua Logo
  Nr. 3603 de marti, 18 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Hayssam din nou internat
Omul de afaceri sirian Omar Hayssam a fost internat ieri, la Institutul Oncologic Bucuresti, pentru a face noi investigatii medicale privind starea sa de sanatate. Potrivit unui comunicat al aparatorilor sai, starea de sanatate a sirianului este critica, iar lipsa unor conditii elementare de tratament, din celula penitenciarului, contribuie semnificativ la deteriorarea starii sale. Mai grav este faptul ca, potrivit avocatilor, anumite zone ale corpului lui Hayssam au fost acoperite de noduli ulcerosi. Diagnosticul pus la prima vedere este de tuberculoza a pielii (sau lupus). ANP nu a luat in calcul hotararea INML care recomanda un tratament postoperator intr-un spital cu profil oncologic, afirmand ca Omar Hayssam poate fi tratat in cadrul propriei retele sanitare. (M.V.R.)
Aglomeratie la granita
Cel putin 10.000 de romani care lucreaza in Spania sunt asteptati sa ajunga la frontiera romano-ungara din judetul Arad in urmatoarele 24 de ore, zeci de autocare trecand deja granita ieri dimineata. Traficul de masini mici a scazut la intrarea in tara incepand de duminica, insa a crescut considerabil numarul autocarelor care aduc acasa "capsunari" din Spania. Romanii din Spania si Franta au plecat spre tara la sfarsitul saptamanii trecute, iar acestia ajung acum la frontiera cu autocare. Timpii de asteptare sunt mai mari la benzile pentru autocare decat la cele pentru autoturisme mici, dar nu se asteapta mai mult de 15 minute pentru controlul de frontiera, spun autoritatile. (B.C.G.)
Linistit cu focuri de arma
Un politist din comuna harghiteana Secuieni a fost nevoit sa traga trei focuri de arma pentru a linisti un barbat care facea scandal intr-un bar, in prima zi a Pastelui catolic. Potrivit IPJ Harghita, un politist de la Postul de Politie Secuieni, care se afla in patrulare in localitate, a intervenit pentru aplanarea unui scandal intr-un bar din comuna. Angajata localului a refuzat sa serveasca cu bauturi alcoolice un barbat din localitate, S.J., de 37 de ani, intrucat acesta era deja in stare de ebrietate. S.J. a inceput sa faca scandal, iar in momentul in care politistul a intrat in bar, barbatul l-a prins de gat, l-a amenintat cu moartea si a incercat sa il loveasca cu pumnul in fata. Politistul a reusit sa il scoata pe acesta din local, fiind nevoit apoi sa traga trei focuri de arma, doua in aer si unul la aproximativ zece metri de picioarele barbatului, reusind intr-un final sa ii puna catusele. (G.T.)
Ex-director al CNVM, la Parchet
Fostul presedinte al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM), Stefan Boboc (foto), a fost audiat ca martor, ieri, in dosarul Rompetrol, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acesta a fost intrebat de catre anchetatori in legatura cu o emisiune de obligatiuni cu conversie in actiuni. Stefan Boboc a declarat la iesirea de la audieri ca in perioada cand au fost emise obligatiunile era director la CNVM, adaugand ca statul nu a fost prejudiciat. (B.C.G.)
Alarma cu bomba
Peste 90 de copii au fost evacuati, ieri, din Centrul de Plasament "Robin Hood" din Capitala, dupa ce un adolescent a anuntat, telefonic, amplasarea in cladire a unui dispozitiv exploziv. Anuntul telefonic a fost facut in jurul orei 10.00, de catre un adolescent care a spus doar ca in incinta Centrului de Plasament "Robin Hood", in care sunt cazati numai baieti, situat pe strada Drumul Cretestilor, din Sectorul 4, a fost amplasata o bomba. Potrivit Mediafax, pentru a preveni orice fel de incident, in aproximativ zece minute, cei 92 de copii, cu varste curpinse intre un an si 15 ani, au fost evacuati din imobil si au fost transportati la un alt centru situat in Sectorul 4 al orasului. La fata locului au sosit, la scurt timp, politisti si pirotehnisti care au controlat fiecare incapere a cladirii, constatand ca a fost vorba de o alerta falsa. (B.C.G.)
Chivu baut la volan
Capitanul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Cristi Chivu, a ramas fara permis de conducere, ieri, dupa ce a fost depistat de politisti conducandu-si masina baut, pe o strada din centrul Capitalei. Conform Mediafax, care citeaza surse din Politie, Cristian Chivu - aflat la volanul unui autouturism Range Rover - a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere pe Bulevardul Mircea Eliade. Politistii l-au testat cu aparatul etilotest si au constatat ca fotbalistul avea o alcoolemie de 0,22 mg/l de alcool pur in aerul expirat. Oamenii legii i-au retinut permisul de conducere pentru o perioada de trei luni si l-au sanctionat cu o amenda cuprinsa intre 200 si 500 de lei, pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. (G.T.)
A r h i v a
  Judecatoarea care fura barbati    4 comentarii
  Rectorul penal    4 comentarii
  Vanghelie pus sub invinuire    3 comentarii
  Stephenson si Hart amanati    1 comentariu
  Marius Oprea audiat in procesul cu Ristea Priboi    2 comentarii
  Raportul legistilor intareste ipoteza sinuciderii lui Anghelescu    1 comentariu
  Elicoptere pentru MAI    
 Top afisari / comentarii 
 Judecatoarea care fura barbati (1045 afisari)
 Rusinea nationala (343 afisari)
 Rectorul penal (188 afisari)
 Fara adoptii internationale (157 afisari)
 Experimentul nefericit de la Biserica Armeneasca (101 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01011 sec.