Ziua Logo
  Nr. 3603 de marti, 18 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Printul Albert a ajuns la Polul Nord
Printul Albert al II-lea de Monaco a ajuns la Polul Nord duminica, la ora 13.45 GMT, la capatul unei expeditii de patru zile si a lansat un semnal de alarma privitor la incalzirea globala, transmite AFP, citata de Mediafax. Printul a plecat saptamana trecuta de la statia meteorologica din Borneo si a calatorit cu o sanie trasa de caini Husky. Albert este primul sef de stat care a realizat o expeditie reusita la Polul Nord.
Printul Albert, in varsta de 48 de ani, a fost insotit de medicul sau, Michael McNamara, de o frumoasa alpinista blonda, englezoaica Annabelle Bond, de exploratorul rus Matei Shparo si de patru prieteni. Printul a declarat ca a vrut sa atraga atentia opiniei publice asupra numeroaselor consecinte ale schimbarilor climaterice "mai ales din cauza impactului activitatilor omului asupra naturii", in special in regiunea polara, unde a vazut "canale aproape dezghetate foarte aproape de Polul Nord".
Expeditia printului a mai avut un scop: el a dorit sa aduca un omagiu stramosului lui, Albert I-ul, parintele oceanografiei moderne, care in perioada 1898 - 1907 a efectuat patru campanii de explorare la Spitzberg. Albert al II-lea si-a adus aminte de insemnarile stramosului sau, care remarca faptul ca banchiza incepea de la paralela 81: "Acum cred ca banchiza incepe de la paralela 86". "Ghetarii se disloca, iar dezghetul incepe destul de devreme fata de anii anteriori", a adaugat printul. Albert al II-lea a tinut un jurnal, dar nu stie inca ce va face cu el. (D.V.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
uite de asta nu mai puteam eu !!!!!   de folclorist
A r h i v a
  Opus Dei ataca din nou    2 comentarii
  Filme cu arome    2 comentarii
  George Michael a avariat patru masini    
  Doua productii de Oscar cenzurate in Golf    
  Lectii de democratie cu vedete TV si ziaristi    
  Cer variabil    
 Top afisari / comentarii 
 Judecatoarea care fura barbati (1045 afisari)
 Rusinea nationala (343 afisari)
 Rectorul penal (188 afisari)
 Fara adoptii internationale (157 afisari)
 Experimentul nefericit de la Biserica Armeneasca (101 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00825 sec.