Ziua Logo
  Nr. 3602 de luni, 17 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
In Duminica Pastelui, la Vatican, Benedict al XVI-lea si-a serbat si ziua de nastere
Papa s-a rugat pentru pace
In Duminica ortodoxa a Floriilor, credinciosii catolici din intreaga lume au celebrat, ieri, Invierea Domnului. Dupa traditionala Via Crucis (Calea Crucii), avand ca fundal Coloseumul, Forul Roman si pinii marini, liturghia de sambata noaptea, Papa a oficiat ieri ceremonia religioasa la Vatican. Daca la Coloseum trei stindarde in culorile tricolorului fluturau maiestuos in multimea de credinciosi reuniti din toate colturile lumii, peste 2000 de pelerini romani au fost prezenti ieri la oficierea sfintei liturghii a Pastelui in Piata San Pietro. Astfel, conform textului meditatiilor Drumului Crucii, scrise de monseniorul Angelo Comastri, vicarul general al Sfantului Parinte, dupa "Vinerea Mare, zi a intunericului, a urii irationale, zi in care Iisus a fost ucis, si dupa Sambata Mare, aflata sub semnul absentei si al ratacirii, moment in care orice speranta pare sa se fi spulberat, ultimul cuvant il are, insa, duminica Pastelui: simbol al Luminii care se reaprinde si al Iubirii care biruieste ura". "Fie ca Invierea Mantuitorului sa aduca seninatate Comunitatii nationale" - a fost urarea adresata, la sfarsitul mesajului Urbi et Orbi de catre Papa Benedict al XVI-lea locuitorilor Romei si Italiei, urare elocventa mai ales in contextul special al polemicilor post-electorale din Peninsula. "Fie ca lumina lui Hristos sa aduca bucurie in inimile tuturor locuitorilor si familiilor din Peninsula si sa trezeasca in inimile carmuitorilor tarii dorinta vie de a urmari realizarea dialogului, a intelegerii si a progresului autentic pentru binele tuturor cetatenilor".
Orientul Mijlociu si Iranul, evocate de Papa
De la loja centrala a Binecuvantarilor a Bazilicii Vaticane, Suveranul Pontif a urat ca spiritul Mantuitorului "sa poata aduce Africii" lipsa grijilor si securitatea, indeosebi in regiunile Darfur si a Marilor Lacuri unde numeroase populatii lupta pentru "reconciliere, justitie si dezvoltare". Sub aplauzele indelungi ale celor peste 100.000 de credinciosi, Papa a reafirmat dreptul "just" al Israelului la o "existenta pasnica", indemnand, insa, in acelasi timp, comunitatea internationala sa sustina poporul palestinian astfel incat acesta sa poata depasi "conditiile precare de viata" si sa-si construiasca "viitorul propriu prin elaborarea unei constitutii specifice unui stat autentic".
Iar crizele internationale legate de armele nucleare, este convins Suveranul Pontif, pot fi rezolvate numai prin intermediul unor "negocieri serioase si leale". In acest sens, a precizat Papa, referindu-se in mod evident la Coreea de Nord si Iran, "este esentiala vointa responsabililor natiunilor si organismelor internationale de a nu precupeti nici un efort pentru infaptuirea unei convivente pasnice intre diversele religii, etnii si culturi, dialogul si respectul reciproc fiind singurele in masura sa indeparteze amenintarea terorismului." Papa a incheiat asteptata interventie, transmisa de peste 100 de televiziuni de pe mapamond, prin adresarea saluturilor in diverse limbi ale lumii, rugandu-se, de asemenea, in limba araba. Celebrarea Sfintelor Pasti, "ziua cea mai inalta a anului", a coincis cu anivesarea zilei de nastere a lui Joseph Ratzinger, care a implinit varsta de 79 de ani. Astfel, in noaptea de Paste, credinciosii au cantat minute in sir "Happy Birthday to you" si au strigat "Viva il Papa!" si "Benedetto, benedetto!"(Binecuvantat, binecuvantat!")
Claudia STANILA, Roma 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Da, dupa inceperea dezarmarii Iranului, e bine sa nu fie razboi, iar daca este sa fie pace repede de tot   de Morkova Vesela
Papa s-a rugat !   de folclorist
A r h i v a
  Fulga catre Fulga    8 comentarii
  PSD la pamant    10 comentarii
  Peres vede Satana in Iran    6 comentarii
  CSAT de foc la Cotroceni    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Dunarea se lasa greu (191 afisari)
 Fulga catre Fulga (190 afisari)
 Tender arestat abuziv (165 afisari)
 Noile conditii de iesire din tara (57 afisari)
 Sora l-a batut pe Zmarandescu (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00907 sec.