Ziua Logo
  Nr. 3602 de luni, 17 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
PSD la pamant
Partidul lui Mircea Geoana a ajuns la cea mai scazuta cota inregistrata vreodata de social-democrati in sondajele de opinie, PSD insumand doar 20,9% din intentiile de vot. Conform unei cercetari realizate de Grupul de Studii Sociale (GSS) 2000, in perioada 6-13 aprilie 2006, daca "duminica viitoare" ar avea loc alegeri parlamentare, PSD nu ar lua nici jumatate din cat ar obtine Alianta D.A. PNL-PD (43,8%). Pe langa cele doua formatiuni, mai figureaza peste pragul electoral de cinci procente doar PRM (15,2%), UDMR (5,2%) si PNG (5,1%) (fig.1). Sondajul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1091 de persoane cu drept de vot. Eroarea limita admisa de autorii studiului este de 3%. GSS mentioneaza ca studiul este finantat din resurse proprii.
Geoana, preferatul dusmanilor
La intrebarea "Cine credeti ca ar trebui sa conduca PSD?" repondentii i-au nominalizat, in primul rand, pe Mircea Geoana (43,3%) si pe Ion Iliescu (fig.2). GSS precizeaza ca romanii care au declarat ca voteaza cu Alianta D.A. cred ca Geoana este personalitatea cea mai potrivita pentru a conduce PSD (78,3%), in timp ce majoritatea votantilor pesedisti (54,4%) opteaza pentru Ion Iliescu, numai 27,3% dand credit actualului presedinte al social-democratilor. "Cu toate ca prin demisia lui Adrian Nastase din PSD cei mai multi cred ca acest partid a avut numai de castigat (44,5%), actualul presedinte Mircea Geoana nu este vazut ca un lider puternic, capabil sa gestioneze o criza", noteaza GSS in raportul de cercetare. Autorii studiului mentioneaza ca initiativa lui Ion Iliescu de formare a unui Pol Social-Democrat are un grad scazut de notorietate (14%).
Basescu-Tariceanu: Un conflict cu notorietate
In ceea ce priveste raportul de forte din cadrul Aliantei D.A., sondajul releva un avantaj net pentru PD in cazul in care cele doua partide ar candida singure la viitoarele alegeri (fig.3). Aproape trei sferturi dintre romani apreciaza ca intre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu exista un conflict (fig.4), iar cei mai multi considera ca seful statului este cel care are de castigat de pe urma scandalului (fig.5). De altfel, Traian Basescu se mentine pe prima pozitie in clasamentul increderii in personalitati publice, jumatate din populatie exprimand aprecieri pozitive fata de presedinte (fig.6). Basescu este urmat in topul increderii de Mona Musca, Theodor Stolojan, Mircea Geoana si Gigi Becali - nou intrat.
Satisfactie scazuta
Executivul nu are parte de comentarii tocmai favorabile, aproape jumatate dintre romani (46,4%) fiind de parere ca este incapabil sa guverneze tara (fig.7). Satisfactia populatiei fata de activitatea Guvernului in diferite domenii ramane scazuta (fig. 8). La nivelul increderii in institutii, GSS remarca scaderea capitalului de incredere, fata de inceputul anului, in cazul Parlamentului, Guvernului si partidelor politice (fig.9).
Ovidiu BANCHES 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
pe-un picior de plai................   de beatle-maniacul
Il priveste   de Nitu Rodica
La pamint dar si cuind o sa se scoale pre multi o sa popeasca PSD-ul (PCR)!   de Giculica zbanghiul-turbat
Inca are prea mult ! Daca se stabilizeaza pe la 15 % atunci va intra in ....   de March
"La pamant" este totusi cota zero, care este prea inalta pentru bolshevism, care este lucrul Diavolului   de Morkova Vesela
Veste buna!   de FB
PSD la pamant   de pavelescutiti
psd   de cosor ion
Manipularea sondajelor   de Paul din Ohio
psd la pamant   de liora
A r h i v a
  Fulga catre Fulga    8 comentarii
  Peres vede Satana in Iran    6 comentarii
  Papa s-a rugat pentru pace    2 comentarii
  CSAT de foc la Cotroceni    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Dunarea se lasa greu (191 afisari)
 Fulga catre Fulga (190 afisari)
 Tender arestat abuziv (165 afisari)
 Noile conditii de iesire din tara (57 afisari)
 Sora l-a batut pe Zmarandescu (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00888 sec.