Ziua Logo
  Nr. 3602 de luni, 17 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Fulga catre Fulga
Stimate Domnule Gheorghe Fulga,
Ca urmare a evenimentelor din ultima perioada si a desfasurarii unor actiuni grave de tradare a interesului national al Romaniei si afectare a imaginii tarii, cat si a imaginii institutiei pe care o conduceti, ma adresez pe aceasta cale, plecand de la ideea ca, poate chiar si dumneavoastra sunteti o victima a jocurilor de culise si a manipularii orchestrate de ramasitele structurilor Securiste ramase inca prin institutia SIE.
Este bine cunoscut faptul ca de zeci de ani, in Australia, exista o puternica retea romaneasca de crima organizata implicata in principal in traficul de droguri. La fel de bine se cunoaste ca aceste structuri mafiote au luat fiinta sub coordonarea agentilor fostei Securitati, infiltrati si in Australia, fapt recunocut chiar de generalul Mihai Pacepa. Din pacate, aceste retele de trafic de droguri si spalare a banilor in Romania, au continuat sa lucreze si dupa 1990.
Presa australiana publica cu regularitate despre arestarile din randul sindicatului romanesc si mentioneaza mereu despre sutele de romani condamnati pentru trafic de droguri. Din pacate, majoritatea diplomatilor romani veniti la post in Australia, multi dintre ei ofiteri acoperiti ai SIE, au continuat si continua sa se afiseze alaturi de aceste structuri de crima organizata si sa le sustina in viata, spre dezamagirea comunitatii romanesti.
Presa australiana
Va atasez, acum, doar doua exemple concrete:
Cotidianul "The Sun-Herald, Sydney, a publicat in 27.02.'94:" Grupul criminal romanesc a devenit "Bossul" traficantilor de heroina din Australia, s-a spus saptamana trecuta in Parlamentul Federal. Emigrantii din fostul regim comunist distribuie pana la 80% din toata heroina adusa in Australia de orgnizatia crimei chineze, dupa spusele senatorului liberal Ken Alfred. "A sosit timpul ca intr-adevar sa incepem a alege binele de rau, inainte ca ceea ce este acum marea problema a aplicarii legii, sa nu duca coasta de est a Australiei la o catastrofa", a spus el. Avertismentul dlui Alfred vine la doua saptamani dupa arestarea la Brisbane a unei perechi de traficanti de heroina, nascuta in Romania.(...) "Exista o serie de concetateni care sunt in fata instantelor de judecata, implicati in traficul de droguri", a spus judecatorul Tom Shepherdson. "Eu nu stiu daca asemenea lucruri sunt la fel in Romania, dar aceasta conduita nu este acceptata aici". El a spus ca perechea tranzactiona heroina aproape pura cu o valoare de 600.000 de dolari la pretul strazii.
Dl. Alfred a spus Parlamentului ca situatia reflecta creditul scazut al Departamentului Emigrarii si Afacerilor Etnice in privinta cercetarii emigrarii romanesti de peste un deceniu. Dificultatile cu comunitatea romana au inceput in 1981 cu sosirea primului larg grup de romani pe baza programului special umanitar, a spus el. Acesta a coincis cu eliberarea din inchisorile romanesti a celor mai profesionisti si notorii criminali ai regimului lui Nicolae Ceausescu, inainte de executia dictatorului in 1989. "In afara de ingrozitoarea povara si cruzime pe care Ceausescu a impus-o asupra propriului sau popor un sfert de secol, guvernul sau a exportat, continuu, in democratiile vestice, terorismul, asasinatul si drogurile", a spus dl. Alfred. "Cea mai mare parte a acestei activitati criminale a fost organizata eficient si brutal de serviciul roman de spionaj, Departamentul de Informatii Externe (DIE)." Activitatea criminala s-a desfasurat la inceput mai ales in domeniile falsificarii documentelor oficiale, incluzand permise de conducere, pasapoarte si certificate. Apoi, activitatea criminala in Sydney si Melbourne s-a diversificat, extinzandu-se intr-o retea bine organizata de hoti din magazine, comertul cu arme si trafic cu droguri. (...)".
Colonelul Predosanu de la SIE
Aveti atasat un alt articol, dintr-un cotidian national australian, publicat in 18 august 2005, iar romanul arestat despre care se vorbeste in articol este varful de atac al echipei de fotbal RAPID - Sydney si nepotul fostului consilier prezidential Dan Iosif (recent a fost arestat in Romania chiar si baiatul lui Dan Iosif, tot pentru droguri!). Aceasta tragedie a comunitatii romanesti din Australia si rusinea pe care o avem de suportat noi, ca romani, se datoreaza faptului ca angajati ai SIE si MAE continua sa fie protectorii acestor retele de trafic de droguri, sa dezinformeze si manipuleze Guvernul Roman, presedintele Romaniei, conducerea serviciilor secrete si chiar mass-media romaneasca.
Daca aceste lucruri erau considerate firesti de fosta conducere a Romaniei, nu acelasi lucru se poate crede si despre actuala conducere!
Alaturi de cel arestat poate fi vazut si lt. col. SIE, Viorel Predosanu, aflat sub acoperire ca si consul economic la Sydney, dupa ce in prealabil a fost sef de misiune "diplomatica" in tara plantatiilor de droguri, Columbia. Va atasez poza echipei unde poate fi vazut ca jucator titular si lt. col SIE Viorel Predosanu, alaturi de ceilalti jucatori cu condamnare pentru droguri. Sunt incercuiti, ofiterul SIE si romanul arestat in18 august 2005.
Mentionez ca antrenorul acestei echipe, cat si presedintele oganizatiei sub coordonarea careia fiinta echipa RAPID- Sydney, si responsabil de aducerea lautarilor din Romania folositi pe post de carausi ai banilor ce se spala acasa, au fost implicati in diversiunea protestului de alungare a Consulului General al Romaniei la Sydney, Ovidiu Grecea. Toata diversiunea a fost facuta sub coordonarea lt. col. SIE, Predosanu. Misiunea acestui ofiter SIE nu este de a promova exportul romanesc, sau de a facilita vizita Ministrului Seres in Australia, pe care l-a manipulat si mintit ca australienii sunt in concediu si nu are cu cine sa se intalneasca daca vine. Asa ca ministrul nu a mai ajuns in vizita pe care isi propusese sa o faca in Australia, pentru a fructifica multiplele oportunitati de afaceri ce se pot dezvolta! Misiunea acestui Securist, ce pana in1990 a lucrat la Institutul de Economie Socialista a Romaniei, este de a mentine conectiile cu retelele de droguri, si venind din Columbia, chiar sa le faciliteze conectia cu noi surse de aprovizionare!
Toate aceste aspecte si altele, mult mai grave si mai amanuntite, au intrat in posesia SIE si MAE, care aveau obligatia prin lege sa informeze si sa previna Guvernul Roman si Presedintele Romaniei, inaintea luarii unor decizii ce afecteaza grav interesul national si imaginea tarii. Despre diversiunile ce se pregateau in vederea alungarii lui Ovidiu Grecea din Australia, autoritatile romane au fost avertizate chiar si prin intermediul mass-media, tocmai pentru a nu putea cineva sa spuna ca nu a stiut.
Avertismentele din 2005
Astfel, inca din aprilie 2005, singurul roman din lume decorat cu Medalia Ordinul Australiei, pentru activitatea in folosul comunitatii romanesti din Sydney, avertizeaza autoritatile romane, prin intermediul RGNPRESS si a ziarului ZIUA, despre faptul ca vor urma diversiuni de alungare din Australia a consulului general Ovidiu Grecea, fiindca nu a putut fi luat sub controlul mafiei drogurilor. Aproape un an de zile MAE a fost santajat cu scrisori de amenintare, din partea marionetelor mafiei, a unor indivizi ce nici macar nu detin cetatenia romana, care amenintau ca vor afecta imaginea Romaniei, cu mitinguri de protest daca nu il vor retrage pe Ovidiu Grecea.
In 29 august 2005, prin intermediul RGNPRESS si a ziarului ZIUA se demasca cine sunt indivizii care santajeaza MAE si ce grupuri de interese si conectii mafiote reprezinta, ocazie cu care am adresat o scrisoare deschisa si presedintelui Basescu, prin care ii solicitam interventia pentru a pune capat acestor structuri de infractionalitate, ce inca au conectii cu SIE. Ori prin scoaterea lui Ovidiu Grecea din Australia, se dovedeste ca Romania continua sa fie implicata in mod oficial in traficul de droguri si spalarea banilor, chiar si sub conducerea premierului Tariceanu si a presedintelui Basescu!
In ziua aparitiei acelui articol am fost sunat de lt. col. SIE, Predosanu si timp de aproape o ora acuzat si amenintat ca imi bag nasul unde nu trebuie, precizandu-mi ca la mijloc sunt interese mult prea mari ale SIE ca sa poata fi afectate de cineva! La finalul discutiei mi-a marturisit suparat ca SIE i-a dat alarma si l-a avertizat ca probabil va veni cineva in asa zis control! Dorind sa aflu cat mai multe despre aceste operatiuni de spalare a banilor, mentionez ca ii castigasem de multa vreme increderea acestui ofiter si inca de pe vremea ambasadoarei Manuela Vulpe, primeam informatii confidentiale din interiorul sistemului. Erau fel si fel de diversiuni ieftine, cu subiecte din culisele diplomatiei, prin care se incerca intoxicarea mea ca jurnalist si tinerea cat mai departe de subiectul real al problemei.
Vizita directorului adjunct
Cert este ca in scurta vreme dupa publicarea acelui articol, in mafia drogurilor apare informatia ca generalul Marcel Alexandru, directorul adjunct al SIE este in Australia si semneaza un acord de cooperare pe linie antitero. Totul nu era insa decat o diversiune, un praf aruncat in ochii australienilor pentru a nu aparea vreo problema in urma dezvaluirilor din presa privind implicarea angajatilor MAE - SIE in problema drogurilor.
La cateva zile dupa vizita directorului adjunct SIE, m-am intalnit cu lt. col.. Predosanu pe o terasa in fata Operei din Sydney si mi-a recunoscut ca a avut probleme cu aceasta vizita, si faptul ca Generalul Marcel Alexandru a fost insotit de inca un ofiter. Tot atunci lt. col. Predosanu mi-a marturisit faptul ca datorita acestor scandaluri sansa lui de a ramane peste mandat se limiteaza. El depusese o cerere in acest sens. Mai ales ca face presiuni sa vina pe pozitia lui, Cervnicean, care in prezent este la Londra si care isi doreste sa reajunga consul la Sydney, fiindca are fiica stabilita in Sydney si fiindca a nascut de curand, vrea sa fie, ca bunic, aproape!
Interesant este si faptul ca, pe langa prezenta lt. col. Predosanu in anturajul celor cu drogurile si a celor implicati in diversiunea protestului, grecul australian ce a trimis presedintelui Basescu o reclamatie impotriva lui Grecea, este prieten de familie cu familia Predosanu, si foarte multi stiu ca acesta visa sa-si casatoreasca un nepot cu fiica lui Predosanu! Domnule Fulga, toate aceste aspecte si multe altele au intrat in SIE si cu toate astea institutia pe care o conduceti a tradat interesul national si al comunitatii romanesti din Sydney.
Bani negri din droguri
Mafia romaneasca a drogurilor din Australia stie foarte bine faptul, ca oricine isi baga nasul in afacerile lor, este eliminat fiindca aici este vorba de operatiuni ultrasecrete de facut bani negrii pentru SIE! Bani ce inainte de 1990 erau facuti pentru Securitate, in acelasi mod. In anturajul mafiei se stie foarte bine faptul ca, aceste operatiuni sunt tolerate pe zona Australia, fiindca este o tara bogata ce nu este nici in UE, nici in NATO! Asa ca nu pot fi afectate relatiile strategice ale Romaniei! Se uita insa faptul ca seful statului australian este inca Regina Marii Britanii si ca toate operatiunile de crima organizata orchestrate de SIE in Australia, sunt de fapt actiuni impotriva Coroanei Britanice.
Si ca dovada ca indiferent de pozitia si forta de care dispune cel ce calca pe aceste operatiuni ultrasecrete, respectivul este imediat eliminat, fie prin diversiuni si discreditari, fie prin avansari. Astfel, la scurta vreme dupa vizita in Australia este schimbat din functia de director adjunct SIE generalul Marcel Alexandru, probabil fiindca isi luase in serios rolul vizitei, sau fiindca australienii i-au prezentat gravitatea situatiei! Apoi se marseaza pe diversiunea protestului si este eliminat si Ovidiu Grecea!
Recent, lt. col. Viorel Predosanu m-a sunat si foarte satisfacut mi-a precizat ca toti sunt prea mici pentru acest razboi, si ca generalul Marcel Alexandru i-a precizat mahnit ca isi doreste ca macar sa i se permita sa plece consul la Strasbourg (lucru care s-a si petrecut intre timp!).
Tot in cadrul acelei discutii telefonice, lt. col.. Predosanu a si mentionat cum s-a reusit atat de usor si eliminarea lui Grecea. Structurile securiste ramase in SIE, care se ocupa de aceste operatiuni de facut bani, stiau bine ca numele lui Grecea se vehicula la Cotroceni pentru inlocuirea lui Fulga! Asa ca blocarea, ascunderea, tuturor informatiilor si probelor ce veneau din Australia privind realitatea situatiei si sprijinul masiv ce-l are Grecea din partea intelectualitatii, a preotilor canonici ai BOR, a pastorilor, oamenilor de afaceri si a diasporei recente, vor duce la discreditarea lui in presa cu diversiunile mentinute artificial si astfel se compromite inclusiv numirea lui Grecea in locul lui Fulga, fapt ce il va bucura nespus de mult pe cel ce urma sa-si piarda scaunul SIE! Astfel a fost castigata neimplicarea directorului SIE, fata de tot ce i s-a sesizat.
Manipularea Guvernului
Al doilea motiv pentru care SIE a tradat interesele nationale si a sacrificat comunitatea romaneasca din Sydney a fost jocul politic. Prin neinformarea primului-ministru despre realitatea din Sydney a fost manipulat Guverul Romaniei si lasat premierul sa se compromita semnand o H.G. strecurata pe sub nas fara stiinta si acordul: ministrului de Externe (aflat in spital operat!), al secretarului de stat DRRP Mihai Gheorghiu (care stia foarte bine situatia din Sydney, motiv pentru care a si anuntat scris, cu putina vreme inainte, ca Ovidiu Grecea nu v-a fi retras!), cat si al dlui Gaginschi, directorul directiei consulare din MAE (seful direct a lui Grecea, care stia foarte bine respectul si aprecierea de care se bucura Grecea in fata autoritatilor australiene si a comunitatii romanesti).
S-a profitat de fatul ca prerogativele MAE au fost cateva zile pe mana secretarului de stat Teodor Baconschi si acestuia I S-A ORDONAT SCOATEREA LUI GRECEA DIN AUSTRALIA!!!! Baconschi fusese in Australia cu cativa ani in urma, tocmai oaspetele anturajului celor din droguri. In acest fel s-a creat si diversiunea de discreditare a premierului si agravarea tensiunii dintre el si presedinte! Fiind foarte abil lucrat, in momentul de fata in ochii societatii, eliminarea lui Grecea pare ca fiind opera primului-ministru, iar SIE se gudura pe langa presedinte ca si cum premierul este vinovat! Astfel s-a castigat si tacerea presedintelui!
Tradarea interesului national
In realitate nu au avut de castigat decat retelele securiste de crima organizata ramase inca in SIE, ce se ocupa de facut bani negri si care fac scenarii si jocuri grave tradand interesul national, luand de marionete Guvernul Romaniei, presedintele Romaniei, conducerea SIE etc. Trist este faptul insa, ca presa a putut fi atat de oarba la aceste diversiuni, doar pe fondul sentimentului antipatic de asociere a numelui Grecea cu PSD!
Stimate domnule Fulga, dati dovada de verticalitate si demnitate, dovediti ca nu sunteti o marioneta in mana propriei institutii. Dati dovada de faptul ca SIE este o institutie moderna si reformata. Eliminati structurile Securiste ce au ramas inca ascunse in interiorul acestei institutii si care continua sa desfasoare aceleasi operatiuni ca inainte de1990, sacrificand comunitati romanesti, tradand interesul national, incalcand strategia MAE, manipuland autoritatile romane etc.
Dispuneti o ancheta interna in SIE si cereti tot ce s-a transmis din Australia, demarati trecerea in rezerva, desfacerea contractului de munca de la Ministerul Comertului si trimiterea catre Parchetul Militar a lt. col. SIE Viorel Predosanu pentru acte de tradare si scurgeri de informatii.
In cadrul intalnirii avute cu unul din coordonatorii directiei de crima organizata din SIE, mi se spunea cu nonsalanta, in anul 2005, ca nu are importanta modul cum se face valuta, atata vreme cat banii se aduc acasa! Ba chiar mi-a si confirmat ca si cele doua nume implicate in spalarea banilor in Romania, sub coordonarea unor "diplomati" ce au fost la post in Australia, sunt chiar oamenii fostei DIE, plantati in Australia! Dle Fulga, asta a fost politica Securitatii si nu trebuie sa-si mai aiba locul in SIE, al anului 2006!
Lucrurile sunt extrem de grave si autoritatile australiene cunosc cu lux de amanunte toate aceste aspecte. Sa nu se mai mire nimeni de ce nu a avut loc absolut nici o vizita oficiala in Australia a unui presedinte roman, desi au trecut 16 ani de la schimbarea regimului in Romania!
Va rog sa verificati daca primul ministru a fost informat de SIE, cum trebuia prin lege, despre cine sunt cei cu diversiunea protestului impotriva unui consul general al Romaniei, daca sunt sau nu cetateni romani, daca reprezinta sau nu interesele Romaniei si ale comunitatii romanesti etc. Daca SIE nu a informat atunci lucrurile sunt extrem de grave si tradarea este facuta de SIE. Premierul trebuie sa cunoasca adevarul si sa anuleze H.G. luata prin manipularea in urma caruia a fost o victima.
Sprijin pentru Grecea
SIE si MAE au primit dovada sustinerii de care se bucura Ovidiu Grecea din partea: Consiliului Romano-Australian, a Asociatiei Romanilor din Sydney, Societatii Spirit Romanesc, Asociatiei Cultural-Sportive Dacia, Bisericilor canonice din Sydney ale BOR, a Bisericii Penticostale, a Bibliotecii Mihai Eminescu etc. Au fost trimise dovezile ca numele unor organizatii a fost folosit in mod abuziv fara stiinta si acordul membrilor in asa zisul protest impotriva lui Grecea. Au fost trimise sustineri pentru Ovidiu Grecea din partea personalitatilor comunitare, a romancei decorate cu Medalia Ordinul Australiei pentru activitatea comunitara din Sydney, a scriitorului roman din Sydney ce a fost nominalizat anul acesta la Premiile Patrimoniului Romanesc etc. Toate au fost ascunse sau ignorate. De ce si de cine?
Cu cine merge Romania inainte? Cu octogenari fara cetatenie romana, instrumentele mafiei si ale Securistilor ramasi in SIE? Sau cu diaspora recenta, cu intelectualitatea, cu oamenii de afaceri?
Laurentiu Fulga
E-mail: expostar@gmail.com
Editorul revistei romanilor din Australia SPIRIT ROMANESC
Presedintele Societatii Spirit Romanesc- Australia
Corespondentul australian al RGNPRESS
Directorul Biroului australian al Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni
P.S.: Rog pe aceasta cale Comisia Parlamentara de control al SIE sa se sesizeze si sa deschida o ancheta oficiala privind actele de tradare a interesului national savarsite de SIE, in cazul Ovidiu Grecea. Sa se analizeze daca SIE a fost implicat in jocuri politice prin manipularea primului ministru si a presedintelui Romaniei. Sa se analizeze implicarea SIE in operatiunile de coordonare a traficului de droguri din Australia si spalare a banilor in Romania. Exista multe dovezi ce pot fi puse, direct, la dispozitia acestei comisii.
P.P.S. ( Subiecte pentru colegii din presa implicati in investigatii): Pe fondul tradarii SIE, a actionat cu mare abilitate generalul "Vulpea" si astfel se strecoara in ZIUA diversiunea ca primul ministru ar fi vrut sa-l aduca pe Grecea la conducerea UM 0962 in locul lui! Acest aspect era insa vehiculat in presa inca din martie 2005, dar ca o dorinta a Cotrocenilor, motiv pentru care au si aparut in presa diversiunile impotriva lui Grecea numai in perioada sedintelor CSAT, cand se discuta inclusiv noile numiri la servicii secrete.
Ca dovada a diversiunii ieftine, aparute in ZIUA, se pune in spatele lui Grecea inclusiv faptul ca urma sa fie expulzat din Australia pentru implicare in droguri! Adica tocmai faptele pe care Grecea le afectase in Australia. Isi inchipuie oare cineva ca daca ar fi fost ceva adevarat din toata diversiunea lansata, Grecea ar mai fi fost invitat cu regularitate la Guvernatorul Statului, ar mai fi fost felicitat de premierul Statului pentru ceea ce face in Australia, sau s-ar mai fi numarat printre putinii invitati la intalnirea cu Regina Marii Britanii, in recenta vizita facuta in Australia?
Australienii au si ei serviciile lor si nu sunt corupte si compromise ca cele romanesti!
Cat despre ce se lauda Vulpea in anturajul "Grupului de la Cluj" ( Grup pe care in revista "Prezent" din februarie 2006, il considera ca o fabulatie a lui Grecea, si ca nu exista asa ceva!?) privind strategia de acaparare a PD, in acelasi mod cum au acaparat PSD-ul, si despre faptul ca deja controleaza informatia, ancheta si Justitia romana, si ca nimeni nu-i mai poate opri, de la acapararea pentru multa vreme a Romaniei, ramane de vazut! Vom vorbi pe larg, in curand!
Cum la fel va fi o surpriza foarte mare si demontarea diversiunii prin care se spera tinerea de marioneta a Presedintelui, cu faptul ca Bodo ar fi cam prafuit, datorita locurilor pe unde a umblat!!!
Cum la fel va fi o surpriza prezentarea diversiunii cu rapirea jurnalistilor, prin care unii si-au asigurat functiile la conducerea SIE, manipuland presedintele si scotandu-l salvator in fata opiniei publice!
Ati fost avertizati ca ati deschis o cutie a Pandorei! Este abia inceputul a ceea ce urmeaza! Daca Grecea, poate va fi cumparat cu o avansare sau un alt post cald, comunitatea romaneasca din Sydney si interesul national tot tradate raman, iar criza se adanceste oricum!
Din Grupul de la Cluj face parte si Liviu Man cel cu "Gazeta de Bucuresti", publicatie recent aparuta si care inca din primul numar este instrumentul diversiunii impotriva lui Grecea, prin semnatarul Bogdan Draghici caruia i s-a promis reangajarea in Ministerul Administratiei si Internelor!!!
Laurentiu Fulga 
 Afisari: 190  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
doar o ramasita?   de radulupu
Ultimele Stiri (acum) de la BBC : Ministrul de externe Ungureanu somat de societatea civila sa lichideze "dinozaurii" de   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Din Australia pina in SUA , comunitatile romanesti sunt zguduite de un scandal....   de March
Grecea si Fulgii.. Avem nevoie de catran de tavalit.. Pagina Primariei Mun. Bucuresti - 2003 CVuri descriu un ..   de Omul cu Picioare foarte Paroase
pt marin2   de tete
Motivele rechemarii lui GRECEA pe www.draghici.ro   de bogdan draghici
Titlul articolului   de Fulga
Spania (o ambasada putreda)   de marin2
A r h i v a
  PSD la pamant    10 comentarii
  Peres vede Satana in Iran    6 comentarii
  Papa s-a rugat pentru pace    2 comentarii
  CSAT de foc la Cotroceni    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Dunarea se lasa greu (191 afisari)
 Fulga catre Fulga (190 afisari)
 Tender arestat abuziv (165 afisari)
 Noile conditii de iesire din tara (57 afisari)
 Sora l-a batut pe Zmarandescu (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02826 sec.