Ziua Logo
  Nr. 3602 de luni, 17 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Hamas acuza: Abbas urmareste caderea Cabinetului Haniyeh
Relatiile deja prea putin amicale dintre premierul palestinian Ismail Haniyeh si presedintele Autoritatii Palestiniene (AP), Mahmud Abbas, devin din ce in ce mai explozive. Tensiunea dintre cei doi lideri rivali s-a accentuat si mai mult in ultimele zile, in timp ce confruntarile verbale dintre responsabilii Hamas si cei din Fatah se amplifica pe fondul crizei financiare cu care se confrunta seful noului cabinet al AP.
Apropiati ai lui Haniyeh au lasat sa se inteleaga ca "presedintele AP, impreuna cu alte figuri proeminente ale fostei puteri, comploteaza fara incetare cu elemente din strainatate pentru a provoca caderea Cabinetului format de Hamas". Liderul Hamas si-a inceput, de altfel, mandatul prin a acuza Fatah ca a golit visteria palestiniana. Intr-un comunicat difuzat recent in teritoriile palestiniene autonome, Hamas denunta faptul ca Abbas ar fi "taiat aripile Cabinetului sau", preluand controlul direct asupra tuturor surselor de finantare ale AP, sub paravanul responsabilului cu finantele palestiniene. "Suntem neplacut impresionati sa constatam ca personalitati palestiniene participa la o vasta campanie condusa impotriva poporului nostru. Aceleasi persoane incearca sa arunce responsabilitatea crizei financiare asupra Cabinetului nostru in incercarea de a-i paraliza activitatile", se mentioneaza in comunicatul organizatiei integriste. In pofida acestei situatii, Cabinetul Hamas este decis sa reziste "comploturilor" initiate de Fatah si de comunitatea internationala. Noul responsabil al Afacerilor Externe al AP, Mahmud a-Zahar, se afla, incepand de saptamana trecuta, intr-un turneu in diferite tari arabe pentru a obtine fonduri, vizand in special Kuweitul, Emiratul Bahrein si Arabia Saudita.
Nando Mario Varga, Israel 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Atentatul din Tel-Aviv   de haril
Russian roulette in Gaza? teroarea israeliana   de anonymous
Atac la Telaviv!   de Mos Grigore
Da, da! Este complet interzis, contra-halal, si diabolico-superinfernal sa nu sustina tot omu' Hamasu   de Morkova Vesela
folkloristului   de Avi
Oare si Nastase nu doreste caderea aliantei actuale ?   de folclorist
A r h i v a
  Atac SUA din Romania, exclus    15 comentarii
  Revin caricaturile cu profetul Mahomed    3 comentarii
  Demisia lui Rumsfeld ceruta de tot mai multe voci    9 comentarii
  Sistem de avertizare pentru romanii care pleaca in strainatate    
 Top afisari / comentarii 
 Dunarea se lasa greu (191 afisari)
 Fulga catre Fulga (190 afisari)
 Tender arestat abuziv (165 afisari)
 Noile conditii de iesire din tara (57 afisari)
 Sora l-a batut pe Zmarandescu (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00683 sec.