Ziua Logo
  Nr. 3602 de luni, 17 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Tandemul "B-B". il toaca pe Tariceanu
Basescu si-a pierdut increderea in premier, iar Becali crede ca seful Executivului este un politician-gandac
Premierul Calin Popescu Tariceanu a fost din nou atacat, la sfarsitul acestei saptamani, de tandemul "B.B.", format din presedintele Traian Basescu si Gigi Becali. Seful statului a informat opinia publica de faptul ca personal, si-a pierdut increderea in primul ministru, de care nu-l mai leaga aceleasi obiective, reafirmand in final ca regreta numirea lui Tariceanu in functia de premier. Mult mai teluric, Gigi Becali a spus, inainte de declaratia presedintelui, ca Tariceanu este un "politician-gandac", in timp ce el este un "monstru-politician". In apararea premierului au sarit liberalii Puiu Hasotti si Theodor Melescanu, primul sfatuindu-l pe presedinte sa nu se mai uite la "desene animate" ci sa citeasca din protocolul Aliantei D.A. Becali si Basescu nu sunt la prima iesire publica impotriva sefului Executivului. Primul atac al tandemului "B.B." s-a consumat in urma cu doua saptamani, cand Becali a refuzat sa -l primeasca pe Tariceanu in tribuna oficiala la meciul Steaua-Rapid din sferturile de finala ale Cupei UEFA, deoarece acolo stau VIP-urile, iar premierul este "Very Important Papagal". Imediat Basescu a incercat o lovitura de imagine, anuntand ca nu va participa pe stadion in semn de protest fata de jignirile aduse primului-ministru. Supararea l-a tinut doar cateva ore, spre miezul noptii seful statului fiind vazut, la Golden Blitz, ciocnind un pahar de vin cu Becali. La cateva zile de la spritul cu pricina, presedintele a iesit in fata natiunii si a spus ca regreta sincer numirea lui Tariceanu in functia de premier. Ieri insa, liderul de la Cotroceni a incercat sa stearga imaginea de presedinte-partinitor, venind cu cateva comentarii mai dure la adresa unor ministere conduse de catre democrati. Spre final, Basescu a echilibrat balanta, lovind in CNSAS, unde PD a dus un adevarat razboi cu PNL pe tema numirii presedintelui Consiliului.
Relatii incordate Cotroceni-Guvern
Traian Basescu a declarat, ieri, la Pro Tv, ca, "personal", si-a pierdut increderea in premierul Calin Popescu Tariceanu, de care "parca" nu il mai leaga aceleasi obiective.
Basescu a precizat ca, in prezent, are "o relatie corecta" cu premierul. "Este o chestiune de feeling personal. Parca nu ne mai leaga aceleasi obiective care ne-au legat la inceput", a afirmat presedintele, citat de Mediafax. Seful statului a afirmat ca relatia presedinte-premier trebuie sa functioneze pe incredere, insa faptul ca a participat impreuna cu Tariceanu la sedinta de vineri a Comitetului pentru situatii de urgenta dovedeste faptul ca "relatia interumana poate lipsi". Traian Basescu a reafirmat ca regreta numirea lui Calin Popescu Tariceanu in functia de prim-ministru. Seful statului a precizat ca si-a pierdut increderea in premierul Tariceanu, din cauza "incapacitatii de a rezolva aceste angajamente". El a catalogat drept "poveste" declaratiile liberalilor care au spus ca desemnarea primului-ministru s-a facut prin vot, pe baza algoritmului politic. "In Romania, primarii si presedintii se aleg prin vot", a spus Basescu. El a sustinut insa ca nu exista un pericol real de instabilitate politica. In alta ordine de idei, seful statului a spus ca modul in care a sarbatorit calificarea echipei Steaua in semifinalele Cupei UEFA nu a fost "cel mai fericit" si a precizat ca, daca echipa va invinge pe Middlesbrough, se va bucura, dar fara a spune cum.
Politicianul-gandac
Cu doar o zi inainte, liderul PNG Gigi Becali a spus despre Tariceanu ca este un "politician-gandac", in timp ce el este un monstru-politician". "Ce, Tariceanu e de talia mea in politica? Ce politician sa fie Tariceanu pentru mine? Pentru mine, Tariceanu ca politician e gandac, politician-gandac, iar eu sunt monstru-politician", a mai spus Becali.
Becali a mai afirmat ca nu se va retrage din politica, pentru ca nu are cine conduce tara.
CNSAS, alta tinta prezidentiala
Presedintele a criticat si activitatea ministerelor Transporturilor, Sanatatii si Educatiei, desi acestea nu ar putea impiedica aderarea europeana a tarii noastre la data stabilita.
El a indicat, in acest sens, cozile de la farmacii, apreciind ca, desi a promulgat pachetul de legi privind reforma in sanatate, acesta va trebui corectat. Seful statului s-a declarat nemultumit si de activitatea ministerelor Transporturilor si Educatiei detinute de PD, subliniind ca nu il intereseaza "ce fel de ministru" (democrat, liberal, conservator sau UDMR - nr) se afla in fruntea acestora. Nici CNSAS nu a scapat de criticile sefului statului, Basescu sustinand ca aceasta institutie isi va putea face datoria daca va iesi din demagogie. El a apreciat ca membrii Colegiului ar trebui sa fie "mai putin vedete TV" si sa isi dedice timpul misiunii pe care o au de indeplinit. Basescu le-a cerut membrilor CNSAS "decenta si cooperare". "Altfel, vor ramane niste demagogi, cum au fost cei din mandatul trecut", a mai spus Basescu.
Replica PNL
In replica la atacurile Presedintelui, senatorul PNL Puiu Hasotti l-a indemnat pe acesta sa nu se mai uite la desene animate. "Il sfatuiesc pe domnul presedinte sa nu se mai uite la desene animate, ci sa citeasca mai atent protocolul PNL-PD si pe urma sa faca astfel de declaratii", a declarat Hasotti.
Ironia premierului
Premierul Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa comenteze declaratiile lui Traian Basescu referitoare la persoana sa, intrucat nu se ridica la nivelul "domnului" cu care presedintele a "baut un sprit la Golden Blitz". "Am subliniat ca in politica conteaza relatiile institutionale si nu trebuie sa primeze relatiile personale. In masura in care Traian Basescu considera ca are mai multe de impartasit cu domnul cu care a stat la Golden Blitz pentru a bea un sprit, eu declar ca nu ma ridic la inaltimea acelui domn", a declarat premierul Tariceanu, raspunzand intrebarilor referitoare la declaratiile sefului statului, care a spus ca si-a pierdut increderea in primul-ministru. (Mediafax)
Roxana ANDRONIC 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
Ridendo.. Gentleman... Realmente il admir pe Becali.. GURA PACATOSULUI - ADEVAR GRAIESTE... Gloria lui va fi trecatoare   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Prietenul lui Becali   de Scorpionul
Monstru de prostie   de Cato
Becali, Prim-ministru!   de Gargantua
He-he-heeeee ! Ar fi de ris, daca n-ar fi de plins ...   de gili
increderea   de cosor ion
Gigi Becali   de Fulga
Presedinte de mahala!   de Daniel Smith
Pana unde poate ajunge paranoia lui Basescu?   de illuci
Increderea in Presedinte   de bibi Ionescu
A r h i v a
  Presedintele: "Lustratia nu ma vizeaza"    5 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Dunarea se lasa greu (191 afisari)
 Fulga catre Fulga (190 afisari)
 Tender arestat abuziv (165 afisari)
 Noile conditii de iesire din tara (57 afisari)
 Sora l-a batut pe Zmarandescu (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01079 sec.