Ziua Logo
  Nr. 3602 de luni, 17 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Stephenson si Hart la TB
Tribunalul Bucuresti va lua astazi in discutie cererea procurorilor Parchetului General de arestare preventiva a oamenilor de afaceri Phil Stephenson si Collin Hart, in dosarul Rompetrol. Rejudecarea cererii de arestare preventiva a celor doi a venit in conditiile in care Curtea de Apel Bucuresti a decis trimiterea la Tribunal spre rejudecare a acesteia, dupa ce s-a constatat ca instanta de fond nu s-a pronuntat pe mandatul de arestare, ci doar pe exceptii. Decizia Curtii de Apel a fost similara celei luate in cazul omului de afaceri Dinu Patriciu. (M.V.R.)
Padure taiata
O suprafata de padure privata de aproximativ 30 de hectare din zona Voronet, langa orasul Gura Humorului, a fost taiata "ras" in ultima saptamana, cazul fiind cercetat de politisti, procurori si inspectori silvici. Proprietarul padurii, un om de afaceri din Gura Humorului, sustine ca nu stie cine a taiat padurea si ca a constatat situatia atunci cand a dorit sa exploateze lemn, dupa ce primise aprobare de taiere pentru 200 de metri cubi. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat, citat de Mediafax, ca a dispus tuturor institutiilor statului abilitate sa "faca lumina" in acest caz care este "fara precedent" in judet. El a apreciat ca situatia inregistrata la Voronet "compromite orice idee de proprietate privata". (B.C.G.)
Incredere in Politie
Un sondaj realizat de Ministerul Administratiei si Internelor devoaleaza faptul ca sefii din cel putin 10 Inspectorate Judetene de Politie au deficiente in ceea ce priveste modul de organizare si cordonare a activitatilor. Din acest motiv, conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane a decis sa reanalizeze situatia celor in cauza si sa stabileasca daca se impune schimbarea acestora din functie. Pe de alta parte, sondajul a relevat faptul ca populatia are incredre in actiunile politiei in proportie destul de mare, desi, acest lucru difera atunci cand este vorba de agentii stradali. De asemenea, in cadrul aceluiasi sondaj, cetatenii au nominalizat ca principale probleme nerezolvate de politisti furturile din buzunare, cersetoria, tulburarea linistii publice si furturile din autoturisme. (M.V.R.)
Romani extradati
Numarul romanilor condamnati in tara sau strainatate si extradati de autoritatile altor state, in primul trimestru al anului 2006, este dublu fata de cel din perioada similara a anului trecut. Pana ieri fusesera adusi in tara 80 de romani care au fost condamnati pentru infractiuni savarsite pe teritoriul national si urmeaza sa-si ispaseasca pedeapsa in Romania. Extradatii au comis fapte precum furt calificat, inselaciune, vatamare corporala grava, lovituri cauzatoare de moarte, proxenetism, trafic de persoane, viol, trafic de influenta, de droguri, distrugere, ultraj, tentativa de omor, infractiuni rutiere. Cifra este cu 11 la suta mai mare decat cea din perioada similara a anului trecut. In perioada urmatoare, vor fi trimisi in tara alti 38 de romani care, in baza informarilor transmise de catre autoritati, au fost localizati in strainatate si arestati. (B.C.G.)
A r h i v a
  Tender arestat abuziv    2 comentarii
  Militarii cercetati raman in Armata    1 comentariu
  Noile conditii de iesire din tara    2 comentarii
  Tentativa de sinucidere a unei apatride    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Dunarea se lasa greu (191 afisari)
 Fulga catre Fulga (190 afisari)
 Tender arestat abuziv (165 afisari)
 Noile conditii de iesire din tara (57 afisari)
 Sora l-a batut pe Zmarandescu (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00861 sec.