Ziua Logo
  Nr. 3601 de sambata, 15 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Proiect privind arhivele
Presedintele CNSAS Claudiu Secasiu s-a plans in cadrul unei dezbateri organizate ieri pe marginea legii lustratiei si a celei antinomenclatura, ca institutia pe care o conduce nu are acces la arhiva fostei securitati. In replica, vicepresedintele PIN Lavinia Sandru, prezenta la dezbatere, i-a spus lui Secasiu ca partidul pe care-l reprezinta are o initiativa legislativa care reglementeaza situatia arhivelor din Romania. Propunerea PIN prevede ca toate arhivele statului sa intre in administrarea unei singure institutii, care va putea colabora cu CNSAS in aplicarea legii lustratiei. Liderul PIN, Cozmin Gusa a vorbit joi seara, la o emisiune televizata, despre existenta "anumitor dosare" ale politicienilor, "care au fost distruse sau nu in 1989", si care "sunt acum folosite pentru a-i obliga la anumite actiuni". Gusa a subliniat ca proiectul PIN de modificare a legii arhivelor este necesar, pentru a se afla cu claritate ce au facut unii oameni in fostul regim de dinainte de 1989, pentru a putea fi "judecati" in prezent. (D.I.)
Pitulescu s-a facut taranist
Fostul sef al Politiei Romane din perioada 1995-1997, generalul in rezerva Ion Pitulescu, consilier judetean in Consiliul Judetean Hunedoara, s-a inscris ieri in PPCD. In vremea in care a fost sef al Politiei Romane, Pitulescu a condus anchete celebre, precum cea privind Credit Bank, Bankcoop, Dacia Felix, Columna si Bancorex. In prezent, Pitulescu este consilier judetean si lector al Universitatii Vasile Goldis din Arad. Pitulescu s-a inscris in Partidul Umanist in anul 2002 si a parasit acest partid in 2004. Presedintele PPCD Hunedoara, Emil Danci, a declarat ca Ion Pitulescu va fi membru simplu al organizatiei judetene a PPCD Hunedoara, semnand deja adeziunea la acest partid. (Mediafax)
PIN il saluta pe Geoana
Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a salutat ieri declaratiile lui Mircea Geoana din cadrul unei emisiuni televizate, potrivit carora o eventuala colaborare PIN-PES este oportuna. "Reactia lui Mircea Geoana a fost cat se poate de normala. In momentul de fata, PIN nu este in razboi cu PSD, iar Mircea Geoana este constient de acest lucru", a spus Sandru. "Pe de alta parte, sunt convinsa ca este nevoie de un partid care sa nu aiba in randurile sale nici oameni corupti, nici din fosta nomenclatura comunista, un partid care are sansa sa fie un partid de viitor, ca PIN", a mai comentat Sandru. (D.I.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Domnule presedinte Geoana,   de Alexandru Mihnea MOUCHA
A r h i v a
  Iliescu loveste lustratia cu secera si ciocanul    24 comentarii
  Scrisoare PPCD catre presedinte    2 comentarii
  Vanghelizarea a dus la demisii in lant    8 comentarii
  Statul, presa si informatiile secrete la Sibiu    
  Boagiu cauta puterea Romaniei in UE    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Recital Viniciu Moroianu (226 afisari)
 S-a lansat colectia Nora B. (197 afisari)
 Momeala (92 afisari)
 Marile puteri impun secesiunea provinciei Kosovo (83 afisari)
 Politia Port Constanta, paravanul hotilor de combustibil (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00895 sec.