Ziua Logo
  Nr. 3601 de sambata, 15 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Becali, "martor de serviciu"
-- Finantatorul FC Steaua a fost audiat ca martor intr-un caz de spalare de bani, in care sunt arestati fratii Mihailescu * El a declarat ca nu a avut afaceri cu acestia, iar transferurile de jucatori facute de Steaua cu Extensiv Craiova au fost realizate pe vremea cand el nu era administrator * Gigi Becali a spus ca se considera "martor de serviciu la Parchet"
Gigi Becali, finantatorul FC Steaua, a fost audiat, ieri, timp de doua ore, in calitate de martor, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) intr-un caz de spalare de bani, in care sunt arestati oamenii de afaceri craioveni Ion si Nicolae Mihailescu. Gigi Becali a declarat la sosire ca citarea sa ar fi o manevra politica. La iesirea din sediul Parchetului instantei supreme, Gigi Becali a spus ca se considera "martor de serviciu la parchet" dupa ce a fost audiat in mai multe dosare in ultimul timp. "A inceput sa-mi placa", a spus el. Becali a declarat ca a refuzat sa depuna marturie sub juramant. "M-au pus sa jur pe Biblie, insa nu am acceptat. Eu nu jur pe Biblie decat in fata instantei. Am dat doar o declaratie scrisa si nu voi mai fi audiat in acest dosar", a declarat Becali.
Finantatorul FC Steaua a precizat ca a fost intrebat de procurori daca a avut relatii de afaceri cu fratii Mihailescu. "M-au intrebat daca am avut relatii de afaceri cu fratii Mihailescu, daca i-am finantat cu bani. Ce afaceri sa am eu cu ei? Si nici bani nu le-am dat, iar transferurile facute de Steaua cu Extensiv Craiova (n.r.-fratii Mihailescu au fost patronii clubului de fotbal craiovean), ale celor doi-trei jucatori (n.r. - Radoi, Mieila si Panc), au fost facute pe vremea cand eu nu eram administrator la Steaua", a spus Becali. Acesta a lasat sa se inteleaga ca a fost intrebat de procurorii DIICOT daca au existat bani negri in transferurile celor trei jucatori. "M-au intrebat daca au existat bani <<asa si-asa>>. Insa pe procurori nu-i intereseaza transferurile, ci ce au facut fratii Mihailescu dupa aia la club", a spus Becali. El a declarat ca s-au vehiculat sume de transfer al jucatorilor, la audierile de la DIICOT, insa nu a dorit sa dezvaluie si care au fost acestea.
Cartu spune ca Gigi Becali a negociat transferul lui Radoi
Totusi, fostul antrenor al echipei Extensiv, Sorin Cartu, a declarat ca Gigi Becali impreuna cu Victor Piturca au negociat cu fratii Mihailescu, patroni ai clubului craiovean, transferul fundasului Mirel Radoi de la formatia olteana la Steaua, in anul 2000. "Detaliile transferului au fost stabilite intre conducerile celor doua cluburi, intre fratii Mihailescu si Gigi, Piturca", a declarat Cartu, citat de Mediafax. "L-a vrut si Dinamo, dar ne stiam de mult timp cu Piturca, care il dorea foarte mult pe Radoi si am insistat sa fie transferat Stelei. De clauze si alte probleme financiare nu stiu nimic", a spus Cartu.
Becali a spus, ieri, ca transferul fundasului Mirel Radoi la Steaua de la Extensiv Craiova a prevazut o clauza in contract de cinci ani. "A fost o clauza in contractul de transfer, valabila timp de cinci ani, din 2000 in 2005. Acum suntem in 2006, deci <<La revedere!>>", a spus Becali, care nu a dorit sa dezvaluie si continutul respectivei clauze. Potrivit Mediafax, respectiva clauza prevedea ca un procent de 30 la suta dintr-un eventual transfer al jucatorului de la Steaua in strainatate sa revina gruparii Extensiv Craiova. Pentru a elimina aceasta clauza, Gigi Becali ar fi oferit, in 2003, un teren fratilor Mihailescu, iar acestia au acceptat oferta finantatorului FC Steaua.
Arestati pentru spalare de bani
La sfarsitul lunii februarie, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala impotriva fratilor Mihailescu si a altor persoane, pentru evaziune fiscala, spalare de bani si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Potrivit Ministerului Public, acestia ar fi cauzat, in perioada 2001-2002, un prejudiciu de aproximativ 300 de miliarde de lei la bugetul statului, prin societatile administrate sau controlate de ei derulandu-se o serie de tranzactii comerciale fictive. Anchetatorii au stabilit, de asemenea, ca acestia s-au constituit intr-un grup infractional organizat al carui scop era spalarea banilor proveniti din savarsirea unor fapte penale, constand in rambursari ilegale de TVA si inregistrarea unor cheltuieli in documentele contabile ce nu au la baza operatiuni reale, astfel incat sa poata fi diminuata baza impozabila. In 21 februarie, magistratii au emis mandate de arestare pentru fratii Mihailescu.
Bogdan GALCA 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
becali   de avmr
Tariful aplicat de mine ca "martor" :   de ionion
A r h i v a
  Marian Iancu a fost eliberat    2 comentarii
  Dosarul "Aurul dacilor" trimis la Parchetul General    2 comentarii
  Politia Port Constanta, paravanul hotilor de combustibil    
  Banda de spargatori anihilata    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Recital Viniciu Moroianu (226 afisari)
 S-a lansat colectia Nora B. (197 afisari)
 Momeala (92 afisari)
 Marile puteri impun secesiunea provinciei Kosovo (83 afisari)
 Politia Port Constanta, paravanul hotilor de combustibil (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00965 sec.