Ziua Logo
  Nr. 3599 de joi, 13 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Romanii vor alt Guvern
-- Un sondaj efectuat de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie dezvaluie faptul ca 42,2% dintre romani doresc o alta majoritate parlamentara * 40,5% dintre cei intervievati ar vrea inlocuirea lui Tariceanu
Peste 40% dintre romani sunt de acord cu crearea unei noi majoritati guvernamentale si cu inlocuirea premierului Calin Popescu-Tariceanu din fruntea Guvernului, releva un sondaj de opinie realizat, recent, de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie (ATLE). Sondajul a fost efectuat in perioada 29 martie - 4 aprilie 2006, pe un esantion de 1105 persoane selectate la nivel national, marja de eroare asumata fiind de +/- 3%. Conform cercetarii, majoritatea celor care au exprimat o opinie cu privire la crearea unei noi majoritati guvernamentale si-a exprimat acordul pentru aceasta solutie (42,2%). Aproape la fel de multa sustinere (40,5%) a adunat ipoteza inlocuirii premierului Calin Popescu Tariceanu din fruntea Guvernului. Organizarea de alegeri anticipate in acest an este considerata neoportuna de cei multi dintre subiecti, iar ideea chemarii electoratului la urne anul viitor beneficiaza de si mai putin suport .
DA - 44%,
PSD - 22%
La capitolul intentii de vot, sondajul ATLE prezinta Alianta D.A. pe prima pozitie (44%), urmata de PSD (22%), PRM (13%), UDMR si PNG - cate 6%. Partidul Conservator, aflat la guvernare, se bucura cam de aceeasi sustinere ca si partidele neparlamentare PPCD si PIN, adica aproape trei procente. De mentionat este faptul ca nehotaratii si nonvotantii totalizeaza aproape 37% din totalul populatiei cu drept de vot. Perceptia subiectilor chestionati de ATLE este ca Alianta DA se va rupe inainte de urmatoarele alegeri. In cazul in care PD si PNL vor candida separat, democratii ar lua 54%, iar liberalii - 46%.
Demisia celui mai corupt dintre corupti, un lucru bun
Majoritatea saluta demisia lui Adrian Nastase din fruntea Camerei Deputatilor si apreciaza ca impactul acestui gest asupra integrarii Romaniei in Uniunea Europeana este unul pozitiv. De pe urma demisiei liderului pesedist beneficiaza atat apropiatii acestuia, cat si partidele puterii, releva sondajul. Tot Adrian Nastase ocupa - conform studiului ATLE - primul loc in clasamentul coruptilor.
Basescu ramane cel mai tare
Traian Basescu domina topurile "simpatiei" si "increderii". Presedintele este prezentat ca fiind cel mai simpatizat om politic, iar Mircea Geoana, Gigi Becali, Monica Macovei si Theodor Stolojan se �afla in vecinatatea lui Basescu. In cazul lui Stolojan si Macovei, nivelul de simpatie este mai mic decat increderea in capacitatea acestora de a-si asuma roluri in conducerea tarii, comenteaza ATLE. Autorii studiului mai remarca faptul ca Gigi Becali este un personaj simpatizat, insa increderea sa de a-si asuma roluri importante in conducerea tarii este mult diminuata. Singurul lider al opozitiei care sparge topul simpatiei si increderii dominat de reprezentantii puterii este Mircea Geoana, secondat la mare distanta de Ion Iliescu.
Sanatate, inundatii, aviara
Insa temele politice nu ocupa primele locuri pe agenda populatiei. Subiectele cu cel mai mare interes in randul romanilor au fost, in luna martie, problemele din sistemul de sanatate, actiunile Guvernului pentru prevenirea dezastrelor provocate de inundatii si raspandirea focarelor de gripa aviara. Tema integrarii in Uniunea Europeana se regaseste in afara podiumului.
Ovidiu BANCHES 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
Vrem pamant ca ne-am luptat - traiasca Romania libera !   de ionion
da cine sufletul lui Avram Iancu   de coruptul
Romanii vor un alt guvern ??   de motanul incaltat
Mi se pare ceva normal.   de ioan12
Tariceanu : lacheu' Oligarhiei romanesti !   de Marius Adrian Porojnicu
Tariceanu este ruginit , Tariceanu este slab, Tariceanu a fost UTC-ist, Tariceanu este om de afaceri   de ionion
Si ceilalti 60% ce-si doresc?   de FB
Democratia este in Romania   de YOGHINUL
TREZESTE-TE PNL.   de Davidescu vasile
Mai bine si-ar dori altceva ...   de Harbuzache
A r h i v a
  Stan bolovan    18 comentarii
  Saftoiu l-a dovedit pe Ciuvica    10 comentarii
  Lustratia dupa Senat    2 comentarii
  Alegerile anticipate nu sunt dorite de Bruxelles    3 comentarii
  Clauza de salvgardare e "absurda"    3 comentarii
  "Iliescu si ai lui sa se duca dracului!"    5 comentarii
  Conturile Nastase, la DNA    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Videanu distruge Piata Palatului (657 afisari)
 Femeile din viata lui Stalin (349 afisari)
 Bancnota de 200 de lei din decembrie (336 afisari)
 Stiri pe scurt (329 afisari)
 Asigurari obligatorii pentru case (236 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00915 sec.