Ziua Logo
  Nr. 3599 de joi, 13 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Euro pierde teren
Moneda nationala se mentine pe un trend ascendent, pe fondul unor vanzari de valuta provenite in principal de la clientii interni, investitorii straini fiind mai putini prezenti decat in sedintele anterioare, transmite Mediafax. BNR a anuntat un curs de referinta de 3,4887 lei/euro, cu 0,6 bani sub nivelul publicat marti. Moneda americana a pierdut 1,1 bani si s-a plasat la 2,8712 lei. Pe piata monetara, ratele dobanzilor pentru depozitele cu scadenta la o zi si o saptamana s-au pastrat in intervalul 7,5-8,5%. BNR a anuntat ca valoarea estimativa a licitatiei de astazi pentru certificate de depozit cu scadenta la trei luni va fi de 3 miliarde de lei. (A.G.C.)
Investitii la Radiocomunicatii
Societatea Nationala Radiocomunicatii (SNR) intentioneaza sa retehnologizeze emitatoarele utilizate pentru transmiterea in unde scurte a programelor de radio si sa finalizeze procesul de schimbare a emitatoarelor pentru programul TVR2, valoarea celor doua proiecte insumand 51 milioane dolari, transmite Mediafax. Directorul general al SNR, Mircea Cazan, a estimat ca investitiile necesare pentru radio se ridica la 29 milioane de dolari, in timp ce pentru TVR2 suma se situeaza sub 22 milioane de dolari. SNR va solicita Executivului sa acorde garantii pentru imprumuturile pe care compania intentioneaza sa le contracteze pentru finantarea proiectelor. Daca nu va primi garantii, SNR intentioneaza sa ceara stabilirea unui nivel garantat al tarifelor percepute Societatii Romane de Radiofuziune (SRR) si Societatii Romane de Televiziune (SRTV) in urmatorii ani, a afirmat reprezentantul SNR. (G.M.)
Rate HVB la OMV
Incepand cu mijlocul acestei luni, in 41 de statii OMV din 30 de oras din tara se pot plati ratele la creditele acordate de HVB Bank, prin serviciul Westaco Express. De altfel, OMV Romania intentioneaza sa introduca si un serviciu privind plata facturilor la utilitati in benzinariile din reteaua sa. Compania poarta negocieri cu distribuitorii de energie electrica si gaze naturale, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, Vlad Seitan, retail manager la OMV Romania. "Intentionam sa dezvoltam statiile ca niste centre de prestari servicii", a spus Seitan. In Bucuresti sunt operationale 10 statii OMV, iar compania intentioneaza sa extinda serviciul Westaco Express, in viitor, si in Bulgaria si Serbia. In luna octombrie 2004, OMV a introdus un serviciu de operatiuni de transfer rapid de numerar intre localitati din Romania, in parteneriat cu Westaco Express. Potrivit lui Seitan, volumul tranzactiilor lunare prin acest sistem este de aproximativ un milion de euro. (G.M.)
Rezultate Banca Italo-Romena
Banca Italo-Romena avea la sfarsitul anului trecut active in valoare de 372 milioane euro, in crestere cu circa 50% fata de nivelul raportat in 2004, de 253 milioane euro, a declarat, ieri,directorul general al bancii, Athos Varusio, transmite Mediafax. Banca a raportat un profit net de 6 milioane euro, in crestere cu 81% fata de castigul de 3,3 milioane euro obtinut in 2004. Companiile reprezinta 95% din clientii bancii pe sectorul de credite, retailul ocupand doar un segment de 5%. Creditele in valuta reprezentau 90% din total anul trecut, insa ponderea imprumuturilor in lei a avansat treptat, pana la 30% in prezent, dupa introducerea normelor BNR de limitare a finantarii in devize straine. Banca Italo-Romena vizeaza active in valoare de 500 de milioane de euro pentru finele anului si fonduri atrase in cuantum de circa 230 milioane de euro. Banca Italo-Romena apartine grupului italian Veneto Banca, ce controleaza 92,3% din pachetul de actiuni. Restul de 7,7% apartine Bancii Comerciale Romane. (A.G.C.)
A r h i v a
  Taxa pe viciu aprinde inflatia    2 comentarii
  Guvernul razgandeste privatizarea CEC    
  Bancnota de 200 de lei din decembrie    6 comentarii
  Incertitudinea se mentine la Petrom    
  80% dintre romani nu pot economisi    2 comentarii
  Angajatii Loteriei si Imprimeriei nu mai primesc actiuni    
 Top afisari / comentarii 
 Videanu distruge Piata Palatului (657 afisari)
 Femeile din viata lui Stalin (349 afisari)
 Bancnota de 200 de lei din decembrie (336 afisari)
 Stiri pe scurt (329 afisari)
 Asigurari obligatorii pentru case (236 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00921 sec.