Ziua Logo
  Nr. 3599 de joi, 13 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Tariceanu a pierdut la Apel
Premierul Calin Popescu Tariceanu (foto) a pierdut procesul pe fond pe care i l-a intentat, la Curtea de Apel Bucuresti, fostul vicepresedinte si subsecretar de stat al Institutului pentru Memoria Exilului Romanesc, Adrian Niculescu, destituit anul trecut printr-o decizie a prim-ministrului. "Este o dovada ca in Romania exista o justitie independenta, in care am avut incredere, si ca se poate castiga un proces impotriva prim-ministrului", a declarat, citat de Mediafax, Adrian Niculescu. Curtea de Apel Bucuresti a admis, ieri, actiunea demnitarului demis si a solicitat ca decizia premierului prin care Adrian Niculescu si-a pierdut postul sa fie anulata. Niculescu a aratat ca decizia Curtii presupune, pe cale de consecinta, ca decizia prin care Matei Cazacu i-a preluat postul de vicepresedinte al Institutului este nula. Instanta a mai hotarat ca Institutul sa-i plateasca demnitarului despagubiri insumand toate indemnizatiile lunare de care acesta ar fi beneficiat de la momentul demiterii si pana in prezent. Hotararea nu este definitiva ea putand fi atacata de premierul Tariceanu cu recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. (G.T.)
Cazul DGFP Mures, amanat
Tribunalul Mures a dispus, ieri, o noua amanare in judecarea dosarului de coruptie avandu-i ca inculpati pe fostul director adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Mures, Sorin Daniel Lazar, si pe oamenii de afaceri Ovidiu Gheorghe Grozescu si Vasile Lucian Bordas. Potrivit Rompres, judecatorul a constatat ca procurorii DNA Targu Mures nu au inclus in proces nici Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), nici alta institutie care sa fi fost prejudiciata. Avocatii inculpatilor au cerut instantei sa solicite ANAF, pentru termenul urmator, sa precizeze daca se constituie parte vatamata si parte civila in dosarul respectiv. De asemenea, aparatorii angajati in aceasta cauza au aratat ca e posibil ca la urmatorul termen de judecata, pe 20 mai, sa ceara retrimiterea dosarului la DNA. De asemenea, la termenul din 12 mai in camera de consiliu, instanta se va pronunta pe legalitatea interceptarilor telefonice efectuate in cauza. (M.V.R.)
Cadavru sfasiat
Corpul neinsufletit al unei femei a fost descoperit, ieri, sfasiat in zeci de bucati, in localitatea Rachita, din judetul Alba. Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Alba, bucatile din cadavrul femeii au fost gasite de un localnic in padurea Valea Cornii, din satul Rachita, comuna Sasciori. Cadavrul femeii era sfasiat in bucati, o parte din corp fiind gasita langa un parau, iar restul fiind imprastiat pe o raza de cativa metri. O echipa operativa formata din politisti, procurori si medici legisti incearca sa o identifice pe femeie si sa determine cauza exacta a mortii. Din primele verificari se pare ca aceasta a fost sfasiata de animale salbatice, insa nu este exclusa nici ipoteza unei crime. (M.V.R.)
Nu dau banii inapoi
Banii restituiti din fondul de sanatate catre politistii care au castigat in instanta recuperarea acestor sume nu vor fi ceruti inapoi, desi instanta suprema a decis ca atat cadrele militare, cat si politistii trebuie sa contribuie la acest fond. Ministerul Administratiei si Internelor a precizat ca, in cursul anului 2005, Inspectoratului General al Politiei Romane i-au fost alocate 70.404.884.000 lei de lei vechi. Suma viza achitarea despagubirilor civile stabilite prin hotarari judecatoresti ramase definitive si irevocabile, in contul banilor retinuti drept contributie individuala la asigurarile sociale de sanatate. (B.C.G.)
Grav accident in Timis
Un barbat a murit, iar alte zece persoane au fost grav ranite, in urma unui accident de circulatie produs ieri, in judetul Timis, in dreptul localitatii Birda, pe drumul ce leaga Timisoara de Resita, dupa ce un microbuz plin cu muncitori s-a ciocnit violent cu o cisterna. Potrivit politistilor, intr-o curba usoara, un microbuz a intrat in plin intr-o cisterna, iar soferul primei masini a murit pe loc. De asemenea, in urma impactului au fost ranite zece persoane. Victimele, aflate in stare grava, au fost transportate la spitale din Timisoara si Deta, cu mai multe ambulante. (Mediafax)
Acuzat de terorism
Cetateanului maghiar care s-a ratacit marti, la Bacau, ajungand cu masina pe aeroportul din municipiu, unde a fortat intrarea pe pista si a spus ca are o bomba, i-a fost intocmit dosar penal pentru terorism. Simon P., de 48 de ani, a fost audiat de procurori mai bine de patru ore. "Dupa audieri, cetateanului maghiar i s-a intocmit dosar penal pentru terorism. El a fost lasat sa plece si dosarul va fi trimis in tara sa pentru judecare", au declarat politistii. (B.C.G.)
Chitaru, inca 30 de zile
Omul de afaceri iesean Alecu Chitaru, acuzat de tentativa de omor pentru injunghierea sefului Agentiei Domeniilor Statului (ADS), va ramane in arest inca 30 de zile, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis, ieri, prima cerere de prelungire a mandatului sau facuta de procurori. Chitaru a fost arestat in 24 martie pentru tentativa de omor asupra sefului ADS, Barna Tanczos. El a facut recurs la Curtea de Apel, care a confirmat insa masura luata de instanta inferioara. Presedintele ADS, Barna Tanczos, a fost ranit usor, el fiind externat dupa o saptamana de la incident. (M.V.R.)
Tender ramane in arest
Omul de afaceri Ovidiu Tender ramane in arest dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, ieri, recursul acestuia la decizia instantei inferioare. Tender a cerut, in urma cu doua zile, sa fie eliberat din arest, sustinand ca aceasta masura luata impotriva sa dauneaza mult imaginii, afacerilor si sanatatii sale. In acest dosar, procurorii DIICOT au dispus, in 20 februarie, punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2700 de miliarde de lei vechi. (M.V.R.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Tariceanu a gresit?   de pt
A r h i v a
  Copacii ucigasi    1 comentariu
  Credit cu salopeta    
  Escrocul din Carpati a fost condamnat    
  Audiere in dosarul Revolutiei    2 comentarii
  Generali anchetati de DNA    1 comentariu
  Iancu afla peste doua zile daca va fi liber    
 Top afisari / comentarii 
 Videanu distruge Piata Palatului (657 afisari)
 Femeile din viata lui Stalin (349 afisari)
 Bancnota de 200 de lei din decembrie (336 afisari)
 Stiri pe scurt (329 afisari)
 Asigurari obligatorii pentru case (236 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00954 sec.