Ziua Logo
  Nr. 3597 de marti, 11 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Dinamo si Steaua mentin suspansul
-- Derby-ul de duminica seara s-a incheiat la egalitate, 1-1, astfel incat lupta pentru titlu se da pana la final * Ros-albastrii au dovedit o forta extraordinara, reusind egalarea in prelungirile partidei
Foto: Mediafax
Derby-ul Dinamo - Steaua, de duminica seara, a fost mult sub ce asteptau microbistii, singura concluzie fiind ca lupta pentru campionat ramane deschisa. "Cainii rosii" sunt pe primul loc, la trei puncte distanta, insa ros-albastrii au o restanta, pe teren propriu, cu Pandurii, ceea ce, in mod normal, le-ar aduce pe cele doua pretendente la egalitate de puncte, cu golaverajul si meciurile directe in favoarea lui Dinamo. Daca din punctul de vedere al calitatii, jocul nu a stralucit, a fost multa ambitie in "Groapa", aici Steaua avand un punct in plus. In conditiile in care a jucat joi seara "sfertul" de Cupa UEFA cu Rapid, echipa lui Olaroiu trebuie laudata pentru felul in care a luptat pana in ultima clipa a derby-ului, smulgand egalul atunci cand dinamovistii scosesera deja sampania din frapiere. Ar mai fi de consemnat arbitrajul destul de modest al brigazii italiene, conduse de Rodomonti, cel care a fragmentat prea mult jocul, chiar daca eliminarile lui Ogararu si Margaritescu au fost indiscutabile. Lupta se va da in continuare intre cele doua mari rivale, iar daca Steaua va sti sa-si dozeze "benzina" corespunzator, pare favorita, avand un program teoretic mai usor.
Olaroiu: "Steaua merita sa egaleze"
La finalul partidei, Cosmin Olaroiu, antrenorul campionilor, aprecia ca echipa sa a avut puterea sa lupte. "Ne-a fost putin teama de faptul ca nu vom putea juca la capacitate maxima, dupa partida de joi, cand a fost un consum mare de energie, dupa sarbatorirea calificarii. Programul este foarte incarcat si sper sa nu avem probleme, pentru ca pot aparea accidentari. Avem de pregatit meciul cu Middlesbrough, avem partidele din campionat care se succed la fiecare trei zile si e foarte greu pentru noi. La modul cum s-au desfasurat ostilitatile, Steaua merita sa egaleze. Noi am venit sa castigam si puteam sa o facem daca inscriam prin Bostina. Dar am fost taxati la prima greseala pe care am facut-o", a comentat Olaroiu. "Retragandu-se, Dinamo ne-a lasat sa construim. Puteam duce usor mingile la margine, pentru ca Dinamo se apara foarte bine si foarte organizat in zona centrala. Atunci l-am introdus pe Goian in centru liniei de atac, pentru ca nu aveam un varf veritabil si trebuia sa improvizam", a explicat Oli trimiterea fundasului central in avanposturi.
Marin: "Rezultat echitabil"
Florin Marin, antrenorul care a preluat pe Dinamo in saptamana meciului, s-a declarat suspect de multumit la sfarsitul derby-ului, desi echipa sa a fost la cateva secunde de o victorie foarte importanta. "Am avut sansa, dar am avut si ghinion, pentru ca am primit golul in ultimul minut de joc. Per total, rezultatul este echitabil. Am facut o prima repriza buna, in care ne-am organizat foarte bine in defensiva, am iesit foarte bine pe contraatac si am reusit sa inscriem. Dupa eliminarea lui Margaritescu, in repriza a doua, ne-am retras prea mult, iar Steaua ne-a supus la presiune si si-a creat ocazii", a afirmat Florin Marin. "Mai sunt multe etape de jucat. Suntem in continuare pe primul loc, chiar daca Steaua are un meci mai putin. Ne vom juca sansele pana la capat. Am obtinut acest rezultat impotriva semifinalistei Cupei UEFA si ii felicit pe jucatori pentru atitudinea lor, dar si pe suporteri, pentru daruire", a subliniat Marin. Arbitrajul a fost atacat de Petre Buduru, managerul sportiv al Dinamo: "A facut doua greseli foarte mari, dintre care una de gradinita. Este vorba de interventia lui Paraschiv asupra lui Cristi Munteanu, la care, indiscutabil, se da cartonas rosu", a comentat Buduru. (B.G.)
A r h i v a
  Gala aniversara la FR Gimnastica    
  Hagiu: "Nu putem face performante din nimic!"    
     1 comentariu
  14 romani la Europenele de lupte    
  Sorti dificili in Cupa UEFA-Intertoto    
  Dragomir: "Nu ne punem rau cu Biserica!"    
  "Flocea" l-a trimis pe Bratu la Dinamo II    
  "MM" catre dinamovisti: "Uitati-va la TV!"    1 comentariu
  Nesu absent, Radoi incert cu Iasiul    
  Banel Nicolita: "S-a intors roata!"    
  Netoiu i-a pus la zid pe Margaritescu si Cr. Munteanu    
  Hagi continua epurarile    1 comentariu
  Divizia A    
 Top afisari / comentarii 
 Defectul Coanda (369 afisari)
 Documentele razboiului Ciuvica-Basescu (173 afisari)
 Lapte praf gratuit doar pentru sugari cu mame grav bolnave (168 afisari)
 Unde se traieste cel mai bine pe Pamant (114 afisari)
 Georgia pe agenda Europei (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00648 sec.