Ziua Logo
  Nr. 3597 de marti, 11 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Chavez ameninta SUA
Presedintele venezuelean Hugo Chavez l-a amenintat, in timpul unei emisiuni radio-televizate, pe ambasadorul american la Caracas, William Brownfield, cu expulzarea, explicand ca agresiunea careia diplomatul i-a cazut victima saptamana trecuta, reprezinta rezultatul unei provocari a acestuia. "Daca veti continua sa provocati, faceti-va valizele, domnule ambasador Brownfield, pentru ca va voi arunca afara de aici, va voi expulza din Venezuela daca veti continua sa provocati poporul venezuelean!", a amenintat Chavez. Ambasadorul american fusese luat in primire de localnici - cu huiduieli si tiruri cu oua si rosii - in timp ce se deplasa la un stadion de baseball din sudul Caracasului pentru a remite unor tineri echipamente sportive. (D.E.)
Demisie in PSD
Presedintele Partidului Social Democrat (PSD) din Germania, Matthias Platzeck, si-a anuntat ieri demisia din functie, "din motive de sanatate", transmite Rompres. Platzeck, in varsta de 52 de ani a fost spitalizat la 29 martie cu tulburari de auz, generate de stres, fiind externat abia miercurea trecuta. Matthias Platzeck, care este si ministru-presedinte al landului Brandenburg, a fost ales presedinte al PSD cu numai cinci luni in urma, la 15 noiembrie, dupa demisia surpriza a presedintelui din acea vreme al partidului, Franz Muentefering. El va fi inlocuit la conducerea PSD, partener in "marea coalitie" de guvernare cu conservatorii /UCD-UCS/, de actualul vicepresedinte al partidului, Kurt Beck. (D.E.)
Intrus la Casa Alba
Un intrus a sarit gardul Casei Albe, duminica, alergand prin curtea resedintei liderului american, inainte de a fi imobilizat de agenti de Politie si membri ai echipelor de securitate, relateaza cotidianul Daily Telegraph in editia electronica de ieri, citat de Mediafax. Seful statului se afla in incinta Casei Albe la momentul incidentului. Barbatul, care purta un tricou inscriptionat cu sloganul "Dumnezeu sa binecuvanteze America", s-a declarat o victima a terorismului si a explicat ca are informatii pentru presedintele Bush. Individul, care nu se afla la prima tentativa de a patrunde in incinta Casei Albe, a fost ulterior incredintat in custodia Secret Service. In pofida masurilor de securitate drastice adoptate in ultimii ani, Casa Alba nu prezinta o provocare majora pentru curiosi, resedinta prezidentiala fiind accesata de persoane din afara de nu mai putin de 24 de ori in intervalul 1989-1994, potrivit Mediafax. (D.E.)
Tatonari la Kiev
Partidele politice care au asigurat, in Ucraina, venirea la putere a presedintelui Viktor Iuscenko, dar nu si-au putut imparti puterea, au inceput, ieri, o noua runda de consultari in vederea formarii coalitiei in noul parlament de la Kiev, transmite Rompres. Astfel, Consiliul politic al blocului proprezidential Ucraina Noastra a recunoscut, saptamana trecuta, necesitatea unor negocieri de urgenta intre aceasta formatiune politica, Blocul Iulia Timosenko si Partidul Socialist. Seful de campanie al Ucrainei Noastre, Roman Bezsmertnai, si Iuri Ehanurov, premierul in exercitiu si primul pe lista electorala a acestui bloc, vor incepe neintarziat negocierile. Sambata, presedintele Viktor Iuscenko le-a cerut participantilor la viitoarea coalitie parlamentara sa demonstreze un "joc in echipa" si sa ajunga la compromisuri in problemele controversate. "Nu voi admite ca tara sa piarda din nou timp din cauza nestiintei unor politicieni de a lucra in echipa", a spus seful statului ucrainean intr-un discurs radiodifuzat. (D.E.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Toata lumea spune ce-a facut Chavez, dar nimeni nu spune exact ce-a facut ambasadorul american.   de romanul
A r h i v a
  Italia a ales raul cel mai mic    24 comentarii
  Victorie socialista la Budapesta    2 comentarii
  Rusia raspunde dezbaterii Kosovo contra Transnistria    5 comentarii
  Villepin infrant de studenti    9 comentarii
  Bush, gata de razboi nuclear    36 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Defectul Coanda (369 afisari)
 Documentele razboiului Ciuvica-Basescu (173 afisari)
 Lapte praf gratuit doar pentru sugari cu mame grav bolnave (168 afisari)
 Unde se traieste cel mai bine pe Pamant (114 afisari)
 Georgia pe agenda Europei (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00652 sec.