Ziua Logo
  Nr. 3597 de marti, 11 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PPCD il cheama pe Videanu la raport
Foto: MIediafax
Taranistii ii cer primarului Capitalei, Adriean Videanu, sa renunte la "trucuri propagandistice" legate de activitatea sa in primul an de mandat si sa prezinte bilantul anual in fata Consiliului General, conform legii. "Adriean Videanu, primarul general al Bucurestilor a sfidat inca o data opinia publica. Cu ocazia implinirii unui an de la castigarea alegerilor pentru functia de primar general (3 aprilie 2005), Videanu a facut un simulacru de bilant al activitatii sale intre patru pereti, in fata lui Traian Basescu, presedintele Romaniei si a lui Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor. Cei doi demnitari au luat act de raportul lui Videanu la ore tarzii din noapte (vineri, ora 21.00).
Primarul general isi incalca flagrant atributiile prevazute in legea 215, art. 68 alin. d. care prevede ca trebuie sa-si prezinte informarea privind starea economica si sociala a orasului in fata Consiliului General, anual, sau de cate ori este nevoie", subliniaza, intr-un comunicat de presa, vicepresedintele PPCD Bucuresti, George Scarlat. In opinia taranistilor, Videanu "se eschiveaza de la sarcina ingrata a prezentarii raportului in fata consilierilor pentru a evita dezbateri publice privind dezastrul generalizat in care a aruncat Capitala".
Unde sunt banii?
PPCD ii solicita primarului general sa reintre in legalitate si sa prezinte informarea anuala in fata Consiliului General, conform prevederilor legale. "Cu aceasta ocazie cetatenii vor afla de ce Primaria a emis obligatiuni de 500 de milioane euro, din care nu a cheltuit nici un ban de aproape un an de zile. O mare parte din bani (400 milioane) au fost schimbati in lei si depusi in banci cu dobanda real negativa. Vrem sa mai aflam din informarea primarului de ce Primaria este datoare cu aproape un miliard de euro pe care nu ii foloseste si pentru care platim dobanzi de 40 de milioane de euro anual. Vrem sa stim motivul pentru care bugetul Capitalei a fost rectificat in minus cu 25% din cauza nerealizarii investitiilor din imprumuturi externe. Vrem sa mai aflam si cand va fi depolitizata Primaria, avand in vedere ca o parte dintre directori detin si functii de conducere in Partidul Democrat, prin incalcarea Legii Functionarului Public", sustine vicepresedintele Scarlat. (O.B.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
In sfarsit, se misca ceva si la crestinii aia,...   de Tzepelica
mai sa fie:)   de George-Felix
Vox populi.. nea Videne... Si prostimea are uneori dreptate..Au ti-e frica de ceva ? Ia exemplu de la Ciorbea si Halaicu   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Lustratia salvata de Flutur    3 comentarii
  Tariceanu: PD negociaza cu Mitrea si Rus    2 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Defectul Coanda (369 afisari)
 Documentele razboiului Ciuvica-Basescu (173 afisari)
 Lapte praf gratuit doar pentru sugari cu mame grav bolnave (168 afisari)
 Unde se traieste cel mai bine pe Pamant (114 afisari)
 Georgia pe agenda Europei (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01033 sec.