Ziua Logo
  Nr. 3597 de marti, 11 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Clanul Rosca ramane in arest
Cei 14 membri ai clanului Rosca, printre care si seful galeriei steliste, Gheorghe Mustata (foto), raman in arest dupa ce, ieri, Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul acestora. Acuzati de infractiuni de crima organizata in legatura cu preluarea afacerilor gruparii fratilor Camataru, membrii grupului au fost arestati preventiv in 23 martie, de instanta Tribunalului Bucuresti, dupa audierea lor de catre magistrati, timp de o noapte intreaga. Procurorii Parchetului General au dispus punerea in miscare a actiunii penale si au solicitat instantei de judecata emiterea unor mandate de arestare fata de 14 persoane acuzate de initierea si constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup. Cei 14 sunt acuzati ca ar fi autorii mai multor infractiuni specifice criminalitatii organizate. (Bogdan GALCA)
Fonduri UE fraudate
Directia Nationala Anticoruptie face investigatii in 23 de dosare penale privind modul in care au fost deturnate fonduri europene obtinute de institutii din Romania pentru derularea unor programe PHARE, SAPARD si ISPA. Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a confirmat, ieri, citata de Mediafax, faptul ca procurorii anticoruptie au in lucru 23 de cauze privind fraude din fonduri europene. Comisarul european pentru probleme administrative, audit si antifrauda, Siim Kallas, declara ca Oficiul pentru Lupta Antifrauda (OLAF) a primit peste o suta de sesizari privind posibile cazuri de gestionare deficitara a fondurilor structurale de catre institutii romanesti. Cele mai multe ilegalitati sunt legate de fondurile de preaderare PHARE, a spus Kallas, adaugand ca OLAF este satisfacut din punct de vedere al implicarii institutiilor cu rol in urmarirea fondurilor europene. (B.C.G.)
Copil sfasiat de caini
Un copil in varsta de 10 ani din municipiul Giurgiu a fost internat la spitalul Matei Bals din Capitala dupa ce a fost muscat de o haita de caini intr-un cartier situat la periferia orasului. "C. Silviu a fost atacat in timp ce se afla pe un teren viran situat in apropierea blocului in care locuia, de cinci caini care apartineau unui adapost agricol din zona, carora li s-au alaturat alti 15 caini fara stapan", a declarat luni pentru corespondentul Rompres, purtatoarea de cuvant a Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Giurgiu, Mirela Gheta. Potrivit directoarei Serviciului de Ambulanta Giurgiu, Draghici Elena, copilul a fost adus la spital cu multiple plagi pe brate, pe gambe si la cap si dupa o prima "toaleta a ranilor a fost transportat la spitalul Matei Bals din Capitala" Potrivit biroului de presa al IJP Giurgiu, proprietarul cainilor care apartineau adapostului agricol, B. Tudor, a fost sanctionat contraventional conform legii si urmeaza sa fie luate masuri in continuare in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale de care va avea nevoie copilul. (D.E.I.)
Cautat de politisti
Un cunoscut om de afaceri din Bacau, proprietar al unui lant de laboratoare si cabinete medicale, este cautat de politisti, scafandri si pompieri, dupa ce la inceputul lunii a disparut de acasa. Vasile Pavel, in varsta de 55 de ani, a fost vazut ultima oara in apropierea clinicii sale din Bacau, cunoscutii acestuia afirmand ca barbatul a fost luat de un taximetrist din cartierul Serbanesti si dus acasa, unde s-ar fi oprit pentru scurt timp ca sa isi ia niste documente. "Am lucrat impreuna cu colegii de la Iasi si am cautat cu barci pneumatice pe Bistrita, insa am gasit alt cadavru, al unei femei neidentificate. La operatiunile de cautare au fost folositi si caini, fiind inspectate toate zonele din imprejurimile orasului. (B.C.G.)
Dosarul Rafo la Tribunal
Dosarul in care Corneliu Iacobov este inculpat, alaturi de alte sase persoane, pentru prejudicierea SC Rafo Onesti, ramane la Tribunalul Bucuresti, dupa ce instanta a respins, ieri, solicitarea aparatorilor de trimitere a cazului la Parchetul instantei supreme, din motive procedurale. La termenul de judecata care a avut loc saptamana trecuta, avocatul lui Toader Gaurean a sustinut, pe de o parte, ca actul de sezizare a instantei nu a fost semnat de procurorul sef sectie, ci de procurorul sef adjunct de directie, ceea ce ar duce la nulitatea actului si, pe de alta parte, ca nu a avut posibilitatea sa participe la toate audierile in cauza. Acest punct de vedere a fost insusit si de catre ceilalti aparatori in cauza. In replica, referitor la prima problema ridicata de avocat, procurorul de sedinta a adus mai multe argumente printre care si cel potrivit caruia, daca procurorul sef de sectie lipseste, atributiile acestuia pot fi indeplinite de adjunctul sau. (Bogdan GALCA)
A r h i v a
  Procurorii nu mai pot cere arestarea lui Patriciu    2 comentarii
  Tender afla maine daca mai sta in arest    
  Rosca ba e martor, ba nu e!    1 comentariu
  Chiuzbaian o acuza pe Macovei de "propaganda ieftina"    
 Top afisari / comentarii 
 Defectul Coanda (369 afisari)
 Documentele razboiului Ciuvica-Basescu (173 afisari)
 Lapte praf gratuit doar pentru sugari cu mame grav bolnave (168 afisari)
 Unde se traieste cel mai bine pe Pamant (114 afisari)
 Georgia pe agenda Europei (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00951 sec.