Ziua Logo
  Nr. 3597 de marti, 11 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Hagiu: "Nu putem face performante din nimic!"
-- Antrenorul reprezentativei de polo trage un nou semnal de alarma dupa calificarea la Euro 2006
Ieri seara, o mica parte dintre componentii reprezentativei de polo a Romaniei au revenit in tara avand in bagaje biletele pentru turneul final continental de la Belgrad. Opt "stranieri" din echipa pregatita de Vlad Hagiu s-au intors la echipele de club, plecand cu masinile personale de la Imperia, "pentru a face economie in bugetul federatiei", dupa cum glumeau "spaniolii" Bonca si Iosep. In drum spre tara, fostul mare jucator Vlad Hagiu a tras cateva concluzii dupa Imperia si ne-a dezvaluit obiectivele importante din toamna, dar a si tras un semnal de alarma pentru autoritati.
Felicitari! Cum a fost?
Important este ca ne-am atins obiectivul, in contextul in care dupa opt luni (n.n. - de la Mondiale) am avut la dispozitie doar patru zile pentru a pregati acest turneu de la Imperia cu toti jucatorii. Din pacate, clubul Sori n-a dat dovada de intelegere fata de importanta echipei nationale si nu l-a lasat pe Edi Andrei sa joace decat la meciul din ultima zi, cu Turcia. M-a nemultumit total prestatia echipei la partida cu Italia, unde jucatorii n-au raspuns la indicatiile tactice, permitand gazdelor sa desfasoare un joc in viteza, pana la 6-0. Pe viitor, voi incerca sa elimin asemenea situatii si sper ca jucatorii sa realizeze ca avem un blazon de respectat. Ulterior, cu Belarus si Turcia, s-a vazut clar imbunatatirea relatiei de joc. Evident, si adversarul mai slab a permis acest lucru, dar si reactia echipei dupa infrangere a fost pozitiva.
Ai si nemultumiri?
Sigur, ma bucur pentru calificare, dar nu pot uita ca am avut trei luni in Romania cand bazinul Floreasca a fost inchis. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca am strans toata echipa doar cu patru zile inaintea preliminariilor, cu largul sprijin al italienilor. Sper ca acest nou rezultat notabil pe care poloul romanesc l-a bifat la Imperia sa atraga un mai mare interes din partea oficialitatilor. Sa ne sprijine prin construirea macar a unui bazin la standarde FINA, sa ne aloce un buget mai mare la federatie, care sa acopere si pregatirea si calendarul juniorilor, pepiniera echipei nationale. Nu de altceva, dar in scurt timp, daca vom continua asa, sa vrem performante din nimic, ne vom "rupe" de marile puteri.
Urmatorul obiectiv?
Cupa Mondiala de la Budapesta, unde vom juca in grupa cu Italia, Grecia si Ungaria, in vreme ce in seria cealalta vor juca Rusia, Spania, Croatia si Serbia-Muntenegru. Primele cinci obtin biletele pentru Mondialele de anul viitor. Dupa ce vom ajunge in tara, revenim la finalul campionatului intern, dupa care urmatoarea reunire a lotului va avea loc in 18 mai. Am la dispozitie o luna sa pregatim aceasta actiune, cu mentiunea ca vom face o pregatire de patru zile la Barcelona, cu Spania. Din pacate, si aici voi avea probleme cu Edi Andrei, care nu va participa din cauza calendarului echipei Sori, dar sper ca macar pentru Liga Mondiala din iulie sa fie prezent.
Tiberiu RIST 
A r h i v a
  Gala aniversara la FR Gimnastica    
     1 comentariu
  14 romani la Europenele de lupte    
  Sorti dificili in Cupa UEFA-Intertoto    
  Dragomir: "Nu ne punem rau cu Biserica!"    
  "Flocea" l-a trimis pe Bratu la Dinamo II    
  Dinamo si Steaua mentin suspansul    
  "MM" catre dinamovisti: "Uitati-va la TV!"    1 comentariu
  Nesu absent, Radoi incert cu Iasiul    
  Banel Nicolita: "S-a intors roata!"    
  Netoiu i-a pus la zid pe Margaritescu si Cr. Munteanu    
  Hagi continua epurarile    1 comentariu
  Divizia A    
 Top afisari / comentarii 
 Defectul Coanda (369 afisari)
 Documentele razboiului Ciuvica-Basescu (173 afisari)
 Lapte praf gratuit doar pentru sugari cu mame grav bolnave (168 afisari)
 Unde se traieste cel mai bine pe Pamant (114 afisari)
 Georgia pe agenda Europei (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00934 sec.