Ziua Logo
  Nr. 3597 de marti, 11 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Toate drumurile duc la Roma
-- Bazar
Parca niciodata vechiul dicton nu s'a adeverit mai clar, si nu s'a aratat mai plin de inteles ca in situatia actuala din Italia, Austria si Ungaria, privita in contextul politic al Europei.
In ultimele zile au avut loc la Roma intalniri intre d-l Mussolini, Goebels si ambasadorul Ungariei la Roma, intrevederi la care au luat parte si reprezentantii Frantei si al Angliei.
Toate drumurile duc la Roma; se pare ca diplomatia suprema si impaciuitoare a lui Mussolini, recunoscut oficial si autorizat cu depline puteri, rolul sau in politica Europei ca om priceput si energic se impune cu nemarginita incredere din partea multor state.
De aceea putem spune fara sa gresim cu nimic ca Roma a devenit o adevarata Mecca diplomatica, unde vin din toate cele patru parti ale continentului nostru, sa afle povete si sa prinda nadejde toti marii nelamuriti in ale polirticei, reprezentanti mai mult sau mai putin importanti ai statelor dintre Marea Neagra si Oceanul Atlantic. Si de la noi a fost cineva, fara a da sfoara in tara si fara sa fie trimis de cineva anume, au fost doar ca sa vada cum le mai merge italienilor de cand sunt fascisti. Si pesemne ca s'au lamurit caci intorcandu-se in tara a lansat o circulara catre toti parlamentarii opozitionisti, intelectuali de tot felul, acrobati, matematicieni, circari, cizmari, croitori si din mai toate breslele, cum ca ar fi bine sa se toarne si la noi un pui de dictatura dupa chipul si asemanarea celor din Italia...
Toate drumurile duc la Roma, dar acolo la Roma se infunda casa unui diplomat roman energic si luminat, pe care nu-l poate ameti cu vorbe umflate orice "smecher da Bucuresti" nascut in gropile lui Ouatu si ajuns accidental in dealul Mitropoliei. Asa ar trebui sa arate ministrul nostru de externe.
ZIUA, 11 aprilie 1938
rubrica realizata de Carmen Gherghei 
A r h i v a
  Tandretea palpabila a dansului    
  Do you love me now, surfer girl?*    
  "Lemn & aur", insotire memorabila    
  Sa te insori singur; sa divortezi cu prietenii!    3 comentarii
  Saptamana culturii romanesti in Egipt    
  "Dantesca" plastica    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Defectul Coanda (369 afisari)
 Documentele razboiului Ciuvica-Basescu (173 afisari)
 Lapte praf gratuit doar pentru sugari cu mame grav bolnave (168 afisari)
 Unde se traieste cel mai bine pe Pamant (114 afisari)
 Georgia pe agenda Europei (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00734 sec.