Ziua Logo
  Nr. 3597 de marti, 11 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Sa te insori singur; sa divortezi cu prietenii!
"Dragostea dureaza trei ani". De acest lucru e convins Frederic Beigbeder, cel care a si scris un text pe tema asta. In primul an cumperi mobila, in al doilea an muti mobila. In al treilea an imparti mobila.
"Dragostea dureaza trei ani". La inceput este un an de pasiune. Pe urma un an de tandrete. Si, in cele din urma, un an de plictis. In primul an spui: "Daca ma parasesti, ma omor". In al doilea an spui: "Daca ma parasesti, o sa sufar dar o sa-mi treaca". In al treilea an spui: "Daca ma parasesti, desfac o sticla de sampanie".
Marc Marronier va invita la petrecerea lui de divort! Da, petrecere de divort. Pentru ca, poate nu e normal faptul ca nimeni nu vine la divorturi. La cununie esti inconjurat de toti amicii! Dar in ziua divortului te simti incredibil de singur. Nu tu martori, nu tu domnisoare de onoare, nu tu familie, nu tu prieteni matoliti care sa te bata pe spate. Nici tu flori, nici tu coroane. In lipsa orezului macar sa arunce cu ceva, chiar si cu rosii flescaite, de exemplu. Unde sunt oare toti cei apropiati care se indopau cu fursecuri la nunta, iar acum te boicoteaza? Poate chiar ar trebui sa fie invers: sa te insori intotdeauna singur si sa divortezi cu sprijinul tuturor prietenilor.
De la orele 20.30, in aceasta seara (11 aprilie) are loc, in Laptaria lui Enache din Bucuresti, o repetitie cu public a spectacolului "Dragostea dureaza trei ani" de Frederic Beigbeder; Chris Simion (adaptarea scenica si regia artistica), Ioana Marchidan (coregrafia), Lian Ionesco (scenografia), Dan Vezentan (videoproiectie). Spectatorii, obligatoriu peste 16 ani, sunt asteptati alaturi de Cristi Iacob (Marc Marronier), Adriana Trandafir (Anne, fosta sotie), Mara Nicolescu (Alice, actuala iubita) si Cuzin Toma (Jean Georges, prietenul lui Marc). Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. Premiera oficiala este progamata pentru data de 4 mai, in prezenta autorului.
Spectacolul - produs de Compania de Teatru "D'aya", co-produs de "Cotidianul" si sustinut de "Catavencu" - deschide proiectul "Naked thinking", de promovare a teatrului modern, dedicat in exclusivitate unui tip de spectator dezinhibat si lipsit de prejudecati. (L.D.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Asadar e " Sa NU mananci un tort cu prietenii.." ... Bun, dar torta lor... ?   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Francezii spun excelent   de alexandru15
E mai bine decat sa te insori cu prietenii si sa divortezi singur.   de Harbuzache
A r h i v a
  Tandretea palpabila a dansului    
  Do you love me now, surfer girl?*    
  "Lemn & aur", insotire memorabila    
  Saptamana culturii romanesti in Egipt    
  "Dantesca" plastica    
  Toate drumurile duc la Roma    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Defectul Coanda (369 afisari)
 Documentele razboiului Ciuvica-Basescu (173 afisari)
 Lapte praf gratuit doar pentru sugari cu mame grav bolnave (168 afisari)
 Unde se traieste cel mai bine pe Pamant (114 afisari)
 Georgia pe agenda Europei (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00607 sec.