Ziua Logo
  Nr. 3595 de sambata, 8 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Bucurestiul ros-albastru
Lucian CURELARIU - ZIUA Foto
La scurt timp dupa terminarea meciului dintre Steaua si Rapid in Piata Universitatii au inceput sa soseasca primii stelisti. In jurul orei 22.50, in fata Teatrului National se aflau aproximativ o suta de persoane. "Nebunia" a inceput in jurul orei 23.00. Fiesta a inlocuit cele doua ore de liniste in care a fost cufundat Bucurestiul in timpul meciului. Masini decapotabile, motociclete, fete alese parca de la agentiile de fotomodele, urlete de bucurie. Asa arata centrul Capitalei la 23.10. Si era doar inceputul. Timp de 20 de minute, pe Bulevardul Magheru stelistii si-au scos "podoabele" la promenada. Toate asezonate cu fulare, esarfe, tricouri si steaguri ros-albastre. "Campioni am fost, campioni vom fi", "Sa vina Cupa in Ghencea", se auzea din piepturile suporterelor "de lux" urcate pe scaunele masinilor decapotabile. Senzatia noptii a fost o tanara blonda aflata pe o motocicleta alaturi de prietenul ei. Fluturand un fular ros-albastru, a facut de cateva ori inconjurul Pietii Universitatii, starnind comentarii extrem de colorate.
"Romania - Steaua, Europa - Steaua"
La 23.30 stelistii s-au dezlantuit. Mii de oameni se scurgeau dinspre Piata Romana si Piata Unirii catre Universitate. "Romania - Steaua, Europa - Steaua, Campionii din Ghencea", striga din toate puterile marea de oameni ros-albastra. Cumintenia verbala de care au dat dovada pe parcursul meciului a disparut insa odata cu parasirea arenei. Odata ajunsi in piata, suporterii incep sa scandeze lozinci rasiste la adresa echipei Rapid. Imediat, efectivele Jandarmeriei sunt suplimentate, odata cu sosirea a cat mai multi sustinatori ai echipei Steaua. Un elicopter survoleaza Piata Universitatii. Aproximativ 3000 de suporteri stelisti care vin dinspre Piata Romana scandeaza impotriva rivalilor de la Dinamo, nefiind uitat Cristi Borcea. "Sa moara Borcea de suparare ca Steaua e-n semifinale", scandeaza fanii. Printre trivialitatile adresate rapidistilor si dinamovistilor, stelistii canta: "Sa vina cupa, sa vina cupa in Ghencea". Cordoanele de jandarmi fac fata cu greu manifestarilor de bucurie, iar seful dispozitivului din zona solicita suplimentarea efectivelor. Artificiile lumineaza Piata Universitatii in uralele fanilor, al caror numar trece de 20.000. Printre urarile la adresa rivalilor, stelistii scandeaza numele idolilor din Ghencea. "Nicolita, Nicolita" se aude din mii de piepturi.
Lucian CURELARIU - ZIUA Foto
La o ora dupa miezul noptii, jucatorii formatiei Steaua au sosit la Universitate, pentru a sarbatori alaturi de suporteri calificarea in semifinala Cupei UEFA. Jucatorii au sosit in Piata Universitatii in jurul orei 00.52, intr-un autocar escortat de doua masini ale Politiei si trei dube ale Jandarmeriei. Dupa aproximativ doua minute, a ajuns si finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, care avea in jurul gatului un fular in culorile echipei din Ghencea. Becali, inconjurat de bodyguarzii sai, a facut cativa pasi prin mijlocul Bulevardului Magheru, ridicand mainile spre fanii aflati pe margine.
Patronul Stelei s-a oprit in dreptul Hotelului Intercontinental, dupa care a alergat spre autocarul echipei. La 1.06, jucatorii s-au urcat in autocar, care a pornit spre Piata Romana, aproximativ 20 de jandarmi alergand in jurul acestuia.
Lacrimi in Giulesti
In timp ce stelistii sarbatoreau la Universitate, suporterii Rapidului se indreptau tacuti catre casa. La kilometrul zero fiesta, in Giulesti tristete si lacrimi.
Imediat dupa terminarea meciului, rapidistii care nu s-au aflat pe stadion, urmarind meciul in barurile din Giulesti si Crangasi, au trait poate cea mai neagra zi din viata lor. Dezamagiti, suparati, au inceput sa injure, pret de catev minute. Dupa care au plecat linistiti spre casa. Pregatirile pe care le facusera pentru sarbatorirea victoriei nu-si mai aveau rostul. Iar sticlele de sampanie au ramas nedesfacute. (Bogdan GALCA)
Bataie la Timisoara
Peste 50 de suporteri ai echipei Poli Timisoara au venit in centrul orasului, joi noaptea, imediat dupa meciul Stelei, pentru a-i impiedica pe fanii stelisti sa sarbatoreasca victoria, doi dintre suporterii lui Poli spargand parbrizul unui autoturism. Spiritele s-au incins in momentul in care in zona au aparut cativa suporteri ai echipei din Ghencea. Potrivit Mediafax, in scurt timp, suporterii lui Poli au sarit pe masina, le-au lovit autoturismul cu pumnii si cu picioarele si nu s-au oprit pana nu au spart parbrizul. Jandarmii timisoreni au intervenit in forta si au aplanat rapid conflictul. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Timis, Paul Ciobanasu, a declarat ca s-au dat doua amenzi, in valoare totala de opt milioane lei vechi, pentru tulburarea ordinii si linistii publice, si au fost intocmite dosare pentru distrugere. (B.C.G.)
Sarbatoare in tara
Sute de tineri au iesit pe strazile din Alba Iulia, in noaptea de joi spre vineri, pentru a sarbatori victoria Stelei si calificarea in semifinalele Cupei UEFA, in timp ce la Cluj-Napoca aproximativ 1000 de persoane au sarbatorit, in Piata Avram Iancu, in fata Catedralei Ortodoxe. La Alba-Iulia, in ciuda ploii, imediat dupa incheierea partidei Steaua - Rapid, numerosi tineri s-au adunat in cartierul Cetate imbratisandu-se si cantand acordurile melodiei "Maria", a formatiei Scooter, melodie asimilata de suporterii stelisti ca imnul de victorie al echipei. Manifestari de bucurie ale suporterilor Stelei s-au desfasurat in aproape toate cartierele din Alba Iulia, unde pe strazi au iesit sute de tineri si adolescenti purtand steaguri si esarfe in culorile clubului bucurestean. "Suntem magnifici! Steaua este magnifica! Am trait la maximum fiecare minut al meciului. Atat Steaua, cat si Rapid au demonstrat ca in Romania se poate juca fotbal de calitate", a declarat unul dintre tineri. (B.C.G.)
 Afisari: 112  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
si Cariova e cu Steaua!!!   de muradov maksat
A r h i v a
  V.I.P.    53 comentarii
  Rafuiala galeriilor    
  Infruntarea greilor    
  Invingatori fara victorie    
  Maine alt soc: Dinamo-Steaua!    1 comentariu
  Steaua vrea amanare, Nasu' nu    
  CUPA UEFA - SFERTURI DE FINALA (RETUR)    1 comentariu
  Divizia A cucereste Europa    1 comentariu
  Piturca: "Rapid mai buna azi, Steaua mai valoroasa per total"    
  Lucescu senior: "Ma doare sufletul pentru Razvan"    1 comentariu
  Cristi Chivu: "Middlessbrough nu e atat de puternica"    
  Fotbal pe nevazute    
 Top afisari / comentarii 
 Manastirea Petru Voda ramane fara calugari (809 afisari)
 Evanghelia dupa Iuda (278 afisari)
 Comoara filatelica a lui Carol al II-lea (230 afisari)
 Bucurestiul ros-albastru (112 afisari)
 Scandalul din Baroul Galati s-a stins (87 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01349 sec.