Ziua Logo
  Nr. 3594 de vineri, 7 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Moca a fost spalat de DNA
-- Procurorul Ioan Moca, eliberat din functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara pentru delapidare si complicitate cu clanul lui Clamparu, a avut dosar penal la Parchetul General * Cauza in care Moca trebuia cercetat pentru abuz in serviciu a fost trimisa DNA in 2003 * Surse din cadrul DNA sustin ca dosarul a ajuns insotit de o nota strict secreta semnata de fostul procuror general al Romaniei, Joita Tanase * In septembrie 2004, Moca a primit un NUP de la DNA
Procurorul Ioan Moca a fost eliberat din functie imediat dupa ce o echipa de inspectori de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a initiat o ancheta cu privire la acesta. In urma dezvaluirilor facute de ZIUA, s-a probat, in decembrie 2001, faptul ca Moca a ascuns zeci de dosare penale cu infractiuni deosebit de grave ale caror inculpat este Cornel Crasnic, si ca a folosit mari sume de bani din avutul statului pentru interesul propriu, mai exact pentru a-si construi sau renova vila din comuna Unirea. In raportul intocmit de procurorii inspectori se faceau urmatoarele recomandari: ca Moca sa fie schimbat de urgenta din functie, sa fie verificate toate dosarele infirmate de acesta ai caror subiecti erau oameni din lumea interlopa, sa fie facuta o expertiza in cazul lucrarilor de restaurare a sediului Parchetului si a caselor procurorului Moca si intocmirea unui dosar penal pentru abuz in serviciu. Rezultatul. Moca a fost eliberat din functie. Din cele 22 de dosare ale lui Crasnic "mosmondite" de procuror doar doua dintre ele au mai fost redeschise, unul in care Crasnic era acuzat de comiterea infractiunii de viol si celalalt in care era acuzat de tentativa de omor. Acesta din urma a fost trimis spre instrumentare la Parchetul Curtii de Apel Alba, unde a fost schimbata incadrarea juridica. Potrivit unor surse din Parchetul General, in afara de cele doua dosare, nu s-a reusit recuperarea probelor necesare pentru a recladi alte cauze distruse de prietenul mafiotilor, Ioan Moca.
Nota cu "doi de zero" de la Joita Tanase
Cat priveste dosarul penal in care procurorul-infractor Ioan Moca trebuia cercetat pentru abuz in serviciu, acesta a fost inregistrat la Parchetul General in ianuarie 2002, sub numarul de 50/P/2002. In mod normal, cauza ar fi trebuit sa isi urmeze cursul, sa fie instrumentata si Moca trimis in judecata. Aceleasi surse din Parchet ne-au declarat ca, dupa ce timp de mai bine de un an filele dosarului nu au fost miscate, la data de 6.03.2003, cauza a fost declinata spre competenta solutionare Parchetului National Anticoruptie, devenit intre timp DNA. Potrivit unor surse din DNA, dosarul era insotit de o nota strict secreta, cu "doi de zero", semnat de fostul procuror general al Romaniei, Joita Tanase, in care se vorbea despre implicarea procurorului Moca in actiuni de crima organizata, nota inregistrata la Biroul de Informatii Clasificate, conform acelorasi surse. Un an mai tarziu, in septembrie 2004, Moca a fost tratat regeste de DNA, cu un NUP, adica neinceperea urmaririi penale. Prin urmare, DNA l-a facut curat ca spuma laptelui. Stupefiant este insa faptul ca, potrivit unor voci din Parchetul General, "de-a lungul timpului s-au primit mai multe reclamatii cu privire la Moca, toata lumea stie ca e un infractor, dar nimeni nu face nimic, ba mai mult, il si pun in functii".
Voichita RASCANU 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Stupefiant, ai !   de vall
A r h i v a
  "Notariada" lui Macovei    4 comentarii
  Drama unui cersetor spaniol la Bucuresti    4 comentarii
  Teapa E.ON    2 comentarii
  Fondul Cultural National, viciat de secretomanie    
  Dosarul RAFO ar putea fi restituit Parchetului    
  Valentin Ceausescu ameninta cu CEDO    5 comentarii
  Jandarmii romani ar putea instrui fortele de securitate irakiene    
  Miting aerian international la Kogalniceanu    
  Condamnat in cazul Revolutiei de la Cluj, dat in urmarire    2 comentarii
  Judecatori ai UE talhariti in fata Institutului National al Magistraturii    7 comentarii
  Scandalul examenelor din Magistratura    1 comentariu
  Razboi pentru un copil    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Drogurile, tutunul si alcoolul ademenesc copiii (447 afisari)
 Stiri pe scurt (116 afisari)
 Razboi pentru un copil (60 afisari)
 Scandalul examenelor din Magistratura (48 afisari)
 Stiri pe scurt (46 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00908 sec.