Ziua Logo
  Nr. 3587 de joi, 30 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Acuzatii mai usoare pentru complicele lui Corogeanu
-- Cele patru foste maicute de la manastirea Tanacu, care au participat, impreuna cu Daniel Corogeanu, la uciderea sorei Irina Cornici au fost audiate de procurori * Anchetatorii au decis schimbarea incadrarii juridice din lipsire de libertate in mod ilegal si omor deosebit de grav, in privare nelegala de libertate, urmata de moartea victimei * Parchetul a reluat audierile in cazul crimei de la Tanacu dupa ce Comisia Superioara Medico-Legala de la INML a stabilit ca Irina Cornici a murit din cauza tratamentelor inumane la care a fost supusa
Cele patru foste maicute de la Manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu, care impreuna cu fostul preot Daniel Corogeanu au ucis-o in chinuri groaznice pe sora Irina Cornici, au fost audiate la Parchetul Tribunalului Vaslui de catre doi procurori ai Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. La sfarsitul audierilor, care au durat mai bine de opt ore, procurorii au decis schimbarea incadrarii juridice in cazul celor patru foste maicute, Nicoleta Arcalianu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas, din lipsire de libertate in mod ilegal si omor deosebit de grav, in privare nelegala de libertate, urmata de moartea victimei. Potrivit art. 189 din Codul Penal, lipsirea de libertate in mod ilegal, daca are ca urmare moartea victimei, se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani. Deocamdata, organele de ancheta nu au decis arestarea celor patru foste maicute, urmand ca cercetarile sa se desfasoare in continuare cu cele patru maicute in stare de libertate.
Pe de alta parte, avocatii apararii se asteapta ca in zilele urmatoare sa fie rechemat la audieri si fostul preot Daniel Corogeanu.
Raportul medico-legal
Dupa cum se stie, la jumatatea acestei luni, Comisia Superioara Medico-Legala a stabilit, in urma necropsiei, a exhumarii cadavrului si a analizei intregului material pus la dispozitie, ca sora Irina de la Tanacu a murit din cauza tratamentelor inumane la care a fost supusa de barbarul Corogeanu si complicele sale, cele patru foste maicute. Specialistii din Comisia Superioara Medico-Legala au stabilit ca moartea a fost violenta si determinata de tratamentul inuman ce i-a fost aplicat Irinei. Legistii INML contrazic astfel afirmatiile expertului independent care a sustinut, intr-un raport, ca decesul Irinei a fost provocat de o insuficienta cardiaca acuta survenita "administrarii contraindicate si incorecte ca mod si ca doza (mare) de adrenalina".
Concret, potrivit Comisiei superioare, imobilizarea indelungata a victimei a determinat o suferinta considerabila si progesiva ca intensitate, leziuni traumatice multiple si perturbari ale circulatiei sanguine. De asemenea, imobilizarea membrelor victimei prin legare pentru perioade indelungate (mai mult de 48 ore) este ea insasi definita ca o forma de tortura.
George TARATA 
A r h i v a
  Macovei cere incarcerarea lui Priplata    
  Oamenii de afaceri chinezi, implicati in combaterea coruptiei    
  Nou program de lucru la Politie    1 comentariu
  Omar Hayssam ar putea fi eliberat    
  Legat si aruncat in lacul IOR din Capitala    
  Decizia CSM in cazul Cordos contestata    1 comentariu
  ZIUA si replica    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cutremurul cel mare mai sta (533 afisari)
 Stiri pe scurt (407 afisari)
 Topul universitatilor din Romania (325 afisari)
 Sharon Stone in Playboy (216 afisari)
 Dovada lucraturii (191 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00959 sec.