Ziua Logo
  Nr. 3587 de joi, 30 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
"Invazia" fortelor de ordine
Politia in actiune
-- Aceesul in stadion este permis incepand cu ora 17,30
Masurile de securitate pentru partida Rapid - Steaua sunt fara precedent. Aproape 2000 de jandarmi si cateva sute de politisti se vor afla atat in Giulesti, cat si pe traseele pe care se vor deplasa suporterii echipei Steaua, pentru a securiza zona. Cei 1000 de suporteri ros-albastri vor fi escortati din apropierea podului Grozavesti de efective ale Jandarmeriei. La finalul meciului, stelistii vor fi tinuti la stadion pana cand sustinatorii Rapidului vor pleca. Apoi, ei vor fi insotiti de sute de jandarmi, 60 de luptatori calare si 30 de patrule cu caini de paza. De asemenea, suporterii stelisti vor fi supravegheati de mai multe echipaje ale Serviciului de Politie Interventie Rapida, alte echipaje de "mascati" fiind in alerta la Politia Capitalei, pregatiti sa intervina. Suporterii echipei Steaua vor fi dispusi in dreapta tribunei I (si nu, ca pana acum, la peluza I), iar accesul in stadion se va face prin poarta de acces dinspre Teatrul Giulesti (in partea dreapta a tribunei oficiale). Suporterii echipei Rapid vor fi dispusi in Peluza a II-a si vor putea intra in curtea complexului prin poarta de acces dinspre Calea Giulesti (Sala de sport din partea stanga a arenei sportive). Fanii celor doua echipe se vor deplasa la si de la stadion individual si vor fi insotiti de echipaje de jandarmi, iar accesul in stadion se va face incepand cu ora 17,30, pe baza de bilete, legitimatii si invitatii emise de FC Rapid.
Evacuare posibila
Reglementarile UEFA prevad ca, indiferent daca au bilet, pot fi evacuati de pe stadion acei spectatori care se afla in sectoare ce nu le-au fost repartizate, in mijlocul suporterilor adversi si care au manifestari necivilizate ori care pot genera violente fizice sau verbale. Astfel, suporterii stelisti pot sa se afle in alte sectoare decat cele destinate echipei Steaua.
Dar, daca se manifesta ca o galerie, pot fi evacuati din stadion. In arena nu pot fi introduse bauturi alcoolice, faclii, artificii, petarde, torte, sticle, materiale explozive, incendiare ori fumigene, substante toxice, halucinogene, iritant lacrimogene sau paralizante ori alte obiecte ce pot conduce la acte de violenta. Va fi interzis accesul celor care detin brichete, monede, recipiente de sticla, metal, plastic dur sau orice alte obiecte contondente - obiecte care pot fi utilizate pentru a perturba meciul sau care pot fi aruncate in teren. Suporterilor le este interzis sa arunce cu obiecte in teren sau in alti spectatori, sa distruga mobilierul, instalatiile ori amenajarile existente in stadion, sa escaladeze gardurile ce delimiteaza terenul ori sa ocupe alte locuri decat cele prevazute pe biletele de acces. Potrivit reglementarilor in vigoare, persoanele sanctionate si cele cunoscute ca fiind turbulente la competitiile sportive sunt introduse intr-o baza de date, iar la a doua implicare in incidente violente instanta poate decide interzicerea accesului lor pe stadioane ori in locurile in care se desfasoara acestea.
Plin de jandarmi
Peste 1500 de jandarmi din Bucuresti si Prahova vor asigura ordinea. Vor fi si in jur de 40 de jandarmi calare, precum si echipaje insotite de caini.
Politia Capitalei a mobilizat 400 de politisti de siguranta publica si politie rutiera, in zona vor patrula doua echipaje ale Serviciului Politie pentru Interventie Rapida, iar un echipaj va fi de rezerva, la baza.
Masurile luate vizeaza mentinerea ordinii si sigurantei publice in zona stadionului, pe principalele trasee circulate de suporteri si in locurile de cazare a oficialilor si arbitrilor desemnati, dar si fluidizarea traficului rutier si pietonal. Vor fi luate si masuri de prevenire a furturilor de si din auto, din posete sau din buzunare, a inselaciunilor sau acostarilor de persoane. (B.C.G.)
A r h i v a
  Sondaj UEFA: Steaua favorita la castigarea trofeului!    3 comentarii
  O data in viata!    1 comentariu
  Nicolita - ambasador impotriva rasismului    1 comentariu
  Atentie, galerii, FIFA e cu ochii pe noi!    
  Poteras isi mobilizeaza trupele in Giulesti    
  Ambulanta in alerta    
  Acasa numai cu buletinul    
  RATB deviat la stadion    
  Alexa: "Nu am spart lavoarul!"    
  Lupescu anti-Dinamo!    2 comentarii
  Bataie pe Chivu    
  FRF a amanat cazurile importante    
  Vasic la carma nationalei feminine de baschet    
  ZIUA - Mediafax 15-5 in Cupa Presei    
  Tavalug "tricolor" pe gheata    1 comentariu
  Juventus invins, Mutu cel mai slab    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Cutremurul cel mare mai sta (533 afisari)
 Stiri pe scurt (407 afisari)
 Topul universitatilor din Romania (325 afisari)
 Sharon Stone in Playboy (216 afisari)
 Dovada lucraturii (191 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01189 sec.