Ziua Logo
  Nr. 3587 de joi, 30 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
O data in viata!
-- Rapid si Steaua se intalnesc diseara (ora 20.45 - in direct la Antena 1) in prima mansa a sferturilor de finala din Cupa UEFA, returul fiind programat pe 6 aprilie pe Stadionul "National" * Este pentru prima data in istoria fotbalului romanesc cand doua echipe romanesti se infrunta intr-o competitie europeana
Gata cu declaratiile, cu analizele, cu comentariile! Astazi e meciul! Rapid - Steaua, in sferturile de finala ale Cupei UEFA! Performanta incredibila pentru un fotbal pana mai ieri in colaps. Nici acum nu sta cu mult mai bine, dar fotbalistii celor doua echipe au trecut peste toate neajunsurile si au razbit pana aici, iar visurile la finala, chiar la trofeu, nu mai pot fi oprite. Pana astazi a vorbit si cine a vrut, si cine n-a vrut, meciul a fost intors pe toate fetele inainte sa se joace, dar diseara e momentul lor, al jucatorilor, sa dea tot ce au mai bun in ei pentru calificare. S-a vorbit mult prea mult, despre rasism, despre orgolii, despre patroni, despre antrenori, dar prea putin despre fotbal. Intreaga tara, mai putin Borcea, va urmari cu sufletul la gura aceasta confruntare, va fi de o parte sau de alta a baricadei, vor fi si neutri, dar, indiferent cine va castiga, vrem sa vedem fotbal. Nu ca sa aratam Europei ca meritam sa ne integram, doar am vazut la Inter - Milan batalie in toata regula si nu i-a mai dat nimeni afara pe italieni de pe continent, ci pentru a ne arata noua insine ca Romania este pe drumul bun nu numai la fotbal. Disputele dintre suporteri, dintre patroni sa treaca pe plan secund, iar la final sa se vorbeasca macar pana la meciul retur de un gol frumos marcat, de o preluare extraordinara si de fair-play-ul cu care si-au strans mana fotbalistii celor doua echipe la finalul intalnirii. Visam? Poate, dar asa au visat si cei 22 de jucatori asta-toamna, cand au plecat in aceasta aventura.
Olaroiu a raspuns tot cu pace
Cosmin Olaroiu a sustinut ieri conferinta de presa oficiala dinaintea partidei, transmitand, ca si Razvan Lucescu marti, un mesaj de pace. A evitat cu abilitate toate capcanele, si-a laudat adversarul si a vorbit mult despre semnificatia deosebita a acestei intalniri istorice. "Cred ca la acest meci va exista respect intre jucatori, intre suporteri, pentru ca toti sunt constienti ca e ceva deosebit. La noi in campionat mai merge, nu ne vede nimeni", a glumit Oli. Trecand la un ton mai serios, el a facut o scurta caracterizare a intalnirii. "Suntem foarte constienti de importanta si de dificultatea acestui meci, pentru ca Rapid este o echipa puternica, cu jucatori foarte buni, bine organizata, dar asta nu ne face sa ne temem, ci sa ne mobilizam. Suntem pregatiti sa jucam bine si sa obtinem un rezultat bun, care sa ne usureze sarcina in retur", a spus Olaroiu. "Este extraordinar ca suntem vazuti ca favoriti, e bine si pentru noi, dar si pentru imaginea fotbalului romanesc. E un salt urias, la inceputul competitiei nici una dintre echipele romanesti nu era creditata cu trecerea de grupe", a comentat Olaroiu sondajul de pe site-ul UEFA. Antrenorul Stelei a anuntat ca nu exista indisponibilitati, in afara celor doua deja cunoscute, Bostina si V. Iacob, dar ca abia astazi va decide pe cine va folosi in locul acestora. "Sunt doua absente importante, dar asa e la fotbal, ai jucatori pe margine care intra si iti dai seama ce buni sunt. Am vazut acest lucru in meciul de campionat cu Timisoara. Nicolita s-a antrenat normal alaturi de colegi marti, Goian este refacut in mare proportie, va juca si el cu siguranta. In mare, mi-am creionat echipa, dar prima garnitura o voi decide maine (n.r. - astazi)", a detaliat Olaroiu.
"Jucatorii si arbitrii decid!"
Olaroiu a anuntat ca nu le va cere jucatorilor sai sa-i provoace pe rapidistii care risca sa fie suspendati in retur daca vor primi cartonase galbene astazi (noua giulesteni sunt la limita suspendarii). "Nu ma intereseaza provocarile, ci jocul si rezultatul. Indiferent cat de multe stim noi despre Rapid si Rapid despre noi, jucatorii vor decide jocul pe teren, ar putea aparea greseli din partea lor, din partea arbitrilor, antrenorii nu mai pot face mare lucru. Oricum, calificarea se va decide in doua manse, nu cred ca va lua cineva un avantaj hotarator din primul meci", a prevazut antrenorul campionilor. El a sustinut ca Steaua isi propune la meciul de azi sa marcheze si, mai important, sa nu primeasca gol. "Am facut 0-0 acasa cu Betis si ne-a ajutat, pentru ca daca am fi batut cu 2-1, jucatorii ar fi incercat la Sevilla sa apere rezultatul, asa n-au avut nimic de pierdut si au iesit la joc", a apreciat antrenorul ros-albastrilor. Olaroiu a luat apoi la disecat jocul adversarilor: "Rapid nu este nici Heerenveen, nici Betis. Este o echipa buna, are si plusuri fata de cele doua, dar si minusuri, iar noi va trebui sa fim abili si inteligenti si sa speculam punctele lor mai putin bune". Olaroiu a afirmat ca va ramane prieten cu Razvan Lucescu indiferent de deznodamantul acestei "duble", dar a afirmat ca nu intentiona sa vorbeasca aseara, peste gard, cu vecinul sau de la Rapid. "Suntem amandoi destul de preocupati de joc ca sa mai avem timp sa vorbim", a afirmat Oli, care urma sa conduca aseara, in Giulesti, antrenamentul oficial.
"Nu am avut probleme in Giulesti"
Antrenorul Stelei a spus ca nu se teme de fanii giulesteni de la tribuna I, care, nu de putine ori, i-au scuipat pe antrenorii echipelor oaspete. "Am fost la multe meciuri in Giulesti si nu m-a scuipat nimeni, niciodata. Am fost chiar la intalnirea Rapidului din Cupa cu Petrolul si nu am avut probleme", a raspuns Olaroiu intrebarii daca isi va lua umbrela la stadion. Referindu-se la stadion, antrenorul Stelei a declarat ca echipa sa se poate considera dezavantajata din acest punct de vedere. "Noi jucam un meci in deplasare si unul pe teren neutru", a apreciat Oli, comentand faptul ca lucrarile de reamenajare de la stadionul din Ghencea sunt in plina desfasurare, fapt care a determinat mutarea Stelei pe Stadionul "National", din Complexul Sportiv "Lia Manoliu".
Rapidistii s-au relaxat la biliard
Scapati de grija declaratiilor, dupa ce ultima lor conferinta a avut loc marti, giulestenii s-au destins ieri dimineata. Ca de obicei inaintea meciurilor din Cupa UEFA de pe teren propriu, elevii lui Razvan Lucescu au mers la clubul IDM, unde s-au relaxat jucand biliard. Au dat si nenumarate autografe fanilor, printre cei mai solicitati fiind Daniel Niculae, noua vedeta a Rapidului. Aseara, giulestenii au avut programat un ultim antrenament, la baza de la Pro Rapid, acolo unde s-au cantonat pentru pregatire jocului.
George Copos:
"Daca batem in Giulesti ne calificam. Am incredere in Razvan Lucescu si in jucatori, au realizat deja o performanta extraordinara sa ajunga pana aici, ar fi superb sa mergem in semifinale".
George Copos s-a implicat financiar la Rapid in anul 1992. Figureaza pe locul 11 in Top 100 realizat de revista Capital, cu o avere estimata la 250 de milioane de euro, obtinuta din afaceri cu electronice, turism si altele. Este vicepremier al Romaniei, din partea Partidului Conservator. Sustine ca a investit in club zeci de milioane de euro, in timp ce Dumitru Dragomir l-a acuzat ca este singurul patron din fotbal care a castigat bani din fotbal. Este cercetat penal pentru o tranzactie dubioasa cu Loteria Nationala. Le-a promis rapidistilor cate 20.000 de euro prima in cazul calificarii in semifinale.
Gigi Becali:
"Nu poate sa ma bata pe mine Copos in Postul Pastelui. Sunt multumit ca intalnim Rapidul, pentru ca este o echipa accesibila si sunt sigur de calificarea in semfinale".
Gigi Becali s-a implicat financiar la Steaua in anul 2000. Figureaza pe locul sapte in Top 100 realizat de revista Capital, cu o avere de 450-500 de milioane de euro, dar sustine ca se apropie de miliard, adica valoarea terenurilor pe care le detine. Mai are afaceri in agricultura si in industria de armament. Este presedintele Partidului Noua Generatie, din partea caruia a candidat la alegerile prezidentiale din 2004. A fost implicat in scandalul schimbului de terenuri cu MApN, caz pe cale sa fie clasat. Le-a promis jucatorilor Stelei o prima totala de 400.000 de euro pentru calificarea in semifinale.
RAZVAN LUCESCU:
"Vreau ca la sfarsitul acestui meci de 180 de minute sa ne calificam. Asa am gandit si inaintea celorlalte meciuri din Cupa UEFA. Sigur, e important sa nu primesti gol pe teren propriu, dar eu privesc la calificare. Suntem mandri si bucurosi ca am ajuns in sferturile de finala ale Cupei UEFA. Avem valoare, suntem constienti de ea si nu ne temem de nimeni".
COSMIN OLAROIU:
"Steaua joaca toate meciurile la victorie. Niciodata in istoria sa nu si-a propus sa faca egal. Sigur, fiind vorba de un meci de calificare, trebuie tratat cu atentie si cu prudenta. Trebuie sa inscriem ca sa ne facem viata mai usoara in retur. Aceasta intalnire este un pas inainte pentru fotbalul romanesc si se datoreaza in exclusivitate acestor jucatori extraordinari.
Ar fi minunat sa se repete".
Steaua are traditia de partea sa
Rapid si Steaua s-au intalnit de 114 ori in competitiile interne (campionat, Cupa Romaniei si Supercupa Romaniei), palmaresul fiind superior gruparii din Ghencea * Prima partida dintre cele doua echipe a avut loc pe 4 decembrie 1947, ASA Bucuresti - Rapid 0-1, iar ultima pe 23 octombrie 2005, Rapid - Steaua 0-0 * Stelistii au obtinut primul succes in fata giulestenilor pe 3 iunie 1950, CCA - Locomotiva 1-0 * Cel mai mare scor s-a inregistrat pe 2 mai 1989, Rapid - Steaua 2-8 * Rapid n-a castigat niciodata in fata Stelei in perioada 31 martie 1974 - 19 martie 1994 * In ultimele 10 campionate (plus turul actualei editii), Rapid nu a obtinut decat doua victorii (dar si ultima din acest duel, cu 2-1, pe 8 august 2004), iar Steaua a invins de trei ori, alte sase jocuri incheindu-se nedecis (ultimele doua 0-0).
EURORAPID
Editia 2005-2006
- 5-0 (d) si 5-0 (a) cu St. Julia (Andorra) - turul I preliminar al Cupei UEFA
- 1-1 (d) si 3-0 (a) cu Vardar Skopje (Macedonia) - turul II preliminar al Cupei UEFA
- 1-1 (d) si 1-0 (a) cu Feyenoord Rotterdam (Olanda) - tur I Cupa UEFA
- 2-0 (a) cu Rennes (Franta), 1-0 (d) cu Sahtar Donetk, 1-0 (a) cu PAOK Salonik si 1-2 cu VfB Stuttgart (Germania) in grupa G a Cupei UEFA
- 1-0 (d) si 2-0 (a) cu Hertha BSC Berlin (Germania) in 16-imile de finala ale Cupei UEFA
- 2-0 (a) si 1-3 (d) cu Hamburger SV (Germania) in 8-imile de finala ale Cupei UEFA
Golgeteri: Buga - 9, D. Niculae - 8, Maldarasanu - 4, Vasilache - 3.
Palmares Europa: Cupa Balcanica (1965, 1966)
EUROSTEAUA
Editia 2005-2006
- 0-0 (d) si 4-1 (a) cu Shelbourne Dublin FC (Irlanda) - tur II preliminar UEFA Champions League
- 1-1 (a) si 2-3 (d) cu Rosenborg Trondheim (Norvegia) - tur III preliminar UEFA Champions League
- 3-0 (d) si 3-1 (a) cu Valerenga IF Oslo (Norvegia) - tur I Cupa UEFA
- 4-0 (a) cu RC Lens (Franta), 0-0 (d) cu Sampdoria, 3-0 (a) cu Halmstads BK (Suedia) si 0-0 (d) cu Hertha BSG Berlin (Germania) in grupa C a Cupei UEFA
- 3-1 (d) si 0-1 (a) cu RSC Heerenveen (Olanda) in 16-imile de finala ale Cupei UEFA
- 0-0 (a) si 3-0 (d) cu Betis Sevilla (Spania) in 8-imile de finala ale Cupei UEFA
Golgeteri: V. Iacob - 8, Dica si Goian - cate 4, Nicolita si Radoi - cate 3.
Palmares Europa: Cupa Campionilor Europeni (1986), Supercupa Europei (1987)
RAPID - STEAUA
Total: 114 26 35 53 131-201
Divizia A: 95 23 33 39 113-155
- in Giulesti: 48 15 16 17 72- 79
- in Ghencea: 47 8 17 22 41- 76
Cupa Romaniei: 17 2 2 13 13- 42
Supercupa Romaniei 2 1 0 1 5- 4
CUPA UEFA - SFERTURI DE FINALA (TUR)
Programul meciurilor
PFC LEVSKI SOFIA - SCHALKE 04 GELENKIRCHEN (ora 20)
AFC RAPID BUCURESTI - FC STEAUA BUCURESTI (ora 20,45)
FC BASEL - MIDDLESBROUGH FC (ora 21,45, in direct la Prima TV)
SEVILLA FC - FC ZENIT ST. PETERSBURG (ora 22)
* returul este programat joi, 6 aprilie
Semifinale
RAPID / STEAUA - BASEL / MIDDLESBROUGH
LEVSKI / SCHALKE - SEVILLA / ZENIT
* tur - 20 aprilie, retur - 27 aprilie
Bogdan GHEORGHE 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Nun e nici o surpriza! Hai Steaua, Hai Rapid!   de FB
A r h i v a
  Sondaj UEFA: Steaua favorita la castigarea trofeului!    3 comentarii
  Nicolita - ambasador impotriva rasismului    1 comentariu
  Atentie, galerii, FIFA e cu ochii pe noi!    
  Politia in actiune    
  Poteras isi mobilizeaza trupele in Giulesti    
  Ambulanta in alerta    
  Acasa numai cu buletinul    
  RATB deviat la stadion    
  Alexa: "Nu am spart lavoarul!"    
  Lupescu anti-Dinamo!    2 comentarii
  Bataie pe Chivu    
  FRF a amanat cazurile importante    
  Vasic la carma nationalei feminine de baschet    
  ZIUA - Mediafax 15-5 in Cupa Presei    
  Tavalug "tricolor" pe gheata    1 comentariu
  Juventus invins, Mutu cel mai slab    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Cutremurul cel mare mai sta (533 afisari)
 Stiri pe scurt (407 afisari)
 Topul universitatilor din Romania (325 afisari)
 Sharon Stone in Playboy (216 afisari)
 Dovada lucraturii (191 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01971 sec.