Ziua Logo
  Nr. 3585 de marti, 28 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Ticu amenintat cu moartea
Presedintele ales al CNSAS, Constantin Ticu Dumitrescu, a sustinut ieri ca este victima unei campanii de "amenintari, calomnii si scenarii grotesti". Ticu Dumitrescu a aratat, intr-un comunicat de presa, ca in urma unei emisiuni televizate, la care a participat o "doamna buruiana" (n.r.-Daniela Buruiana, deputat PRM), care a amenintat ca va lichida intreg Colegiul in frunte cu seful acestuia, a primit mai multe telefoane de amenintare cu moartea, adresate lui si familiei sale. "Cred ca este de datoria CNA sa se sesizeze si sa intervina, chiar daca eu ii voia duce in fata instantei pe toti actorii scenariului securist din 26 martie 2006 (n.r.-data la care a fost difuzata emisiunea)", se arata in comunicatul semnat de Ticu Dumitrescu. Seful CNSAS mai spune ca, "oricata teama ar avea cineva de trecutul sau", hotararile in cadrul CNSAS se iau doar prin votul majoritar al Colegiului si numai pe baza de documente, prin respectarea legii. (D.I.)
Consens pe legea partidelor
Liderii Aliantei PNL-PD au ajuns aseara la un consens in privinta modificarii Legii partidelor politice. Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a aratat ca, in urma acordului, finantarea partidelor politice nu se va face decat pentru partidele parlamentare si vor fi excluse prevederile care stabileau rambursarea campaniei electorale pentru partidele care au castigat alegerile sau pentru cele care n-au reusit sa treaca pragul parlamentar, atingand doar un procent de 4-5%. (R.G.)
Scutaru cere lamuriri
Deputat PNL George Scutaru solicita presedintelui Traian Basescu informatii suplimentare referitoare la "surprizele" pe care le-ar contine dosarele predate CNSAS, pentru a elimina "orice fel de neclaritati" pe aceasta tema. "Seful statului a precizat in cadrul unor declaratii de presa ca dosarele in cauza contin foarte multe surprize privind politicieni care au colaborat cu fosta Securitate. In cazul in care presedintele nu isi va explica declaratiile, ar lasa sa planeze suspiciuni ca i s-au servit selectiv anumite dosare din arhiva SRI", sustine liberalul intr-o declaratie de presa difuzata ieri. Scutaru vrea sa stie ce institutii i-au furnizat lui Traian Basescu informatiile care l-au determinat sa afirme ca dosarele contin dovezi ce atesta legatura unor oameni politici cu fosta Securitate. "Daca informatiile provin de la SRI, s-ar putea intelege ca dosarele fostei Securitati au fost folosite ca arme politice. Pentru a nu se intelege ca Radu Timofte a fost mentinut in fruntea SRI pentru a oferi informatii despre politicieni din dosarele fostei Securitati, este necesar ca presedintele Traian Basescu sa aduca clarificarile necesare pe acest subiect", adauga deputatul PNL. (O.B.)
Victor Dobre, propus ministru
Premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat ieri decizia de eliberare din functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor a lui Victor Paul Dobre, acesta urmand sa ocupe, la propunerea PNL, functia de ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul. Postul de ministru a ramas vacant in urma cu o saptamana, dupa ce Bogdan Olteanu si-a dat demisia pentru a candida la presedintia Camerei Deputatilor, functie in care a si fost ales. PNL l-a propus, lunea trecuta, pentru postul ramas vacant in guvern pe deputatul Titu Gheorghiof, insa acesta a luat decizia de a se retrage fara a oferi explicatii suplimentare cu privire la hotararea sa. Potrivit lui Olteanu, Gheorghiof a mentionat ca "o inspiratie divina" l-a determinat sa refuze functia. In locul lui Dobre la MAI ar putea veni fostul prefect de Ilfov, Marian Petrache, insa un candidat va fi desemnat dupa o discutie a premierului Tariceanu cu ministrul de resort, Vasile Blaga. (O.B.)
Becali pe tariceanu.ro
Paginile de Internet ale politicienilor rezerva numeroase surprize vizitatorilor. Cele mai multe site-uri personalizate, construite in perioada electorala si impanate din belsug cu promisiuni, nu au fost actualizate dupa alegeri. Astfel, accesand www.basescu.ro poti inca sa vezi celebrul ardei "mai intepator ca niciodata", la www.markobela.ro gasesti figura unui "presedinte ardelean pentru o Romanie europeana", dupa cum la www.videanu.ro te intampina si azi intrebarea "ce e de facut?". Daca deschizi pagina botezata dupa numele actualului premier, ai parte de o surpriza si mai mare (vezi foto). Pentru ca unica ilustratie de pe www.tariceanu.ro este poza lui Gigi Becali, cu autograf "pt. toti fanii Stelei". (O.B.)
Inlocuitor pentru Iorgovan
Pesedistii cauta inlocuitor pentru Antonie Iorgovan, care a eliberat functia de secretar al Senatului, dupa ce i-a fost restras sprijinul politic. In sedinta de ieri a grupului senatorial, reprezentantii PSD au discutat problema inlocuirii lui Iorgovan, numele vehiculate fiind Serban Nicoale, fost observator la Parlamentul European, Aurel Simionescu si Viorel Stefan. Alt nume adus in discutie a fost cel al senatorului Ilie Sarbu. Acesta insa, potrivit unor surse parlamentare, nu o sa vrea sa ocupe locul lasat liber de Iorgovan, "ca sa nu dea nastere la interpretari". Iorgovan l-a acuza pe Sarbu ca a demarat o campanie impotriva sa, dupa ce a vazut ca biroul rezervat celui care ocupa functia de secretar al Senatului si "a innebunit". (V.D.)
A r h i v a
  Maidanezii politici    3 comentarii
  Dan Voiculescu a facut cursuri ca sa afle ca politica e sport de echipa    
  PSD agita dosarele lui Flutur    1 comentariu
  "Timona e ca jurnalistica"    1 comentariu
  Presa, mai putin presata politic    
 Top afisari / comentarii 
 Bomba de sub Bucuresti (1242 afisari)
 Oamenii-magnet (1096 afisari)
 Stiri pe scurt (294 afisari)
 Joc murdar in PNL (128 afisari)
 Ingerul-bandit (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01076 sec.