Ziua Logo
  Nr. 3584 de luni, 27 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Nici in Scotia nu se mai fumeaza
Un afis care interzice fumatul poate fi citit incepand de ieri in pub-urile, restaurantele si birourile din Scotia, aceasta masura avand drept scop imbunatatirea sanatatii publice, noteaza Reuters. Scotia a impus aceasta masura in toate locurile publice ca parte a eforturilor de a diminuare a problemelor de sanatate publica, existente in aceasta regiune. Oficialii au fost inspirati de catre modelul Irlandei, prima tara din lume care a interzis fumatul in anul 2004, ce a determinat si alte tari sa o urmeze. "Sper ca la acest sfarsit de saptamana sa vedem scotieni care nu resping aceasta interdictie, ci, dimpotriva, o vor accepta cu mandrie", a declarat Jack McConnell, primul ministru al guvernului din Scotia
"Noi suntem deschizatori de drumuri in Marea Britanie, suntem alaturi de tarile cele mai dezvoltate din lume, asa ca vom face acest pas", a declarat oficialul pentru Reuters.
Aproximativ 30 % dintre scotieni sunt fumatori, iar oficiali din domeniul sanatatii spera ca aceste masuri impotriva fumatului sa ii determine pe multi dintre acestia sa renunte. Principalul scop al masurii este de fapt reducerea decesurilor in randul fumatorilor pasivi, care in Scotia sunt anual in jur de 1000 de persoane.
Pe de cealalta parte, pub-urile si restaurantele se tem ca aceasta decizie va duce la pierderea clientilor lor, unele dintre acestea organizand deja in fata intrarilor locuri destinate fumatorilor. Altii sunt de parere ca aceste masuri contrazic libertatile individuale. Masuri similare sunt asteptate pentru anul viitor si in Anglia, Wales si Irlanda de nord. (D.M.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Frica de a pierde clienti !!!   de Olga Khan
A r h i v a
  Noapte de cosmar la Seattle    
  Americanii nu o mai plac pe Madonna    5 comentarii
  Ultima predica a lui Ioan Paul al II-lea    
  Tokyo va avea cel mai inalt turn de transmisiuni din lume    
  Printul Harry la instructie in Cipru    
  meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Vanatoarea (494 afisari)
 Romania risca sa-si piarda Carpatii (459 afisari)
 Dan Ciachir: "1 decembrie 1918 bisericesc" (315 afisari)
 Savantul si omul (241 afisari)
 Societatea civila in genunchi (233 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00621 sec.