Ziua Logo
  Nr. 3578 de luni, 20 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Jurnalisti talhariti
O echipa de jurnalisti din Budapesta venita sa faca un reportaj in Timisoara, a fost talharita chiar in centrul orasului. Doi indivizi imbracati in politisti, s-au prezentat ca fiind de la departamentul de Interventie Rapida, si i-au perchezitionat pe jurnalisti sub pretextul ca sunt suspectati ca detin droguri asupra lor. In timp ce efectuau perchezitia, falsii politisti au sustras 1600 de euro din portofelul ziaristilor. Politistii timisoreni se confrunta pentru a doua oara cu un astfel de caz, si au demarat deja o ancheta. Cei doi indivizi risca o pedeapsa de pana la trei ani de inchisoare. (M.V.R.)
Atac la T�kes
O persoana necunoscuta a spart, la sfarsitul saptamanii trecute, cu o pietra, o fereastra a locuintei episcopului reformat T�kes Laszlo. Potrivit Rompres, episcopul nu se afla la domiciliul sau atunci cand i-a fost sparta fereastra, dar in casa se aflau cei trei copii ai sai. Cu toate acestea, familia sa nu a observat pe nimeni dupa incident. Tokes Laszlo a declarat ca nu banuieste pe nimeni in acest moment si nici nu crede ca faptul ar avea vreo legatura cu terenul de sport disputat de Episcopia reformata si Biserica "Sf Treime" din Oradea. Prejudiciul nu depaseste un milion de lei vechi. A fost sesizata Politia municipiului Oradea, iar cercetarile continua pentru gasirea faptasului. (M.V.R.)
Politist implicat in accident
Un politist a omorat o femeie, la sfarsitul saptamanii trecute, in timp ce se afla la volanul unei masini, in localitatea Chirpar, judetul Sibiu. Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Sibiu, agentul de politie, angajat de doar sase luni, se afla la volanul masinii sale personale in momentul producerii accidentului. Nu se stie insa daca agentul se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Politistul care a accidentat mortal o sibianca este ajutorul sefului de post din comuna Chirpar, aflata la 62 de kilometri de municipiul Sibiu. In urma provocarii accidentului de circulatie, politistul a fost demis din functie si risca sa fie judecat pentru omor. (Rompres)
Mutilat de animale
Trupul unui adolescent brasovean, in varsta de 16 ani, dat disparut la inceputul lunii martie, a fost gasit mutilat, la sfarsitul saptamanii trecute, in padurile de pe dealul Tampa. Potrivit politistilor brasoveni, cauza mortii va fi stabilita cu exactitate abia dupa efectuarea autopsiei, insa primele indicii arata ca baiatul ar fi fost devorat de animale, dar nu se poate preciza daca inainte sau dupa deces. Baiatul fusese dat disparut de familie, in data de 1 martie, dupa ce acesta nu s-a mai intors de la scoala. Conform unor surse din anturajul adolescentului, acesta ar fi fost suparat ca a ramas corigent la matematica. Dupa ce l-au dat disparut, parintii nu au mai avut nici o informatie despre soarta fiului lor, pana cand trupul acestuia a fost gasit de un barbat care aduna lemne in padure. (M.V.R.)
Braconieri prinsi
Politistii de frontiera constanteni au capturat, la sfarsitul saptamanii trecute, o nava care pescuise peste o tona de calcan si aproape 200 de kilograme de rechini, intr-o zona interzisa a Marii Negre, cu unelte de pescuit ilegale si in perioada de prohibitie. Potrivit Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, politistii de frontiera au depistat nava Mustafa Harem, la 31 mile marine, care avea la bord 1,2 tone de calcan si 180 de kilograme de rechini. Vasul este sub pavilion romanesc si are la bord 13 membri de echipaj, dintre care zece romani si trei turci. Nava a fost adusa la dana zero a Portului Constanta pentru cercetari, unde s-a stabilit ca membrii echipajului au pescuit in zona economica a Marii Negre, in perioada de prohibitie la calcan cu paragate - unelte interzise prin lege. (Mediafax)
Obiecte de patrimoniu furate
Cateva sute de scrisori si adrese din perioada interbelica ale istoricului George Oprescu catre diverse personalitati ale vremii, care ar putea face parte din patrimoniul national, au fost descoperite, la sfarsitul saptamanii trecute, la vama Petea, in masina unui baimarean care incerca sa le scoata din tara. T. Daniel, de 27 de ani, din Baia Mare, s-a prezentat la vama Petea, iar initial, in masina in care se aflau documentele au fost descoperite ascunse 15 cartuse de tigari. In urma unui control mai riguros, politistii de frontiera au descoperit printre bagajele personale ale tanarului mai multe dosare. Pentru o prima identificare a hartiilor a fost chemat directorul Muzeului Judetean Satu Mare, Viorel Ciubota. Acesta a certificat ca inscrisurile dateaza din perioada interbelica. Baimareanul a fost amendat cu 2500 ron pentru tentativa de sustragere de la controlul vamal, insa cercetarile continua. (M.V.R.)
Ucisa cu parul
Cadavrul unei femei de 37 ani a fost gasit, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o liziera din statiunea Neptun, avand urme de lovituri, pe corp fiind gasit chiar un par care ar fi putut fi folosit de agresor. Potrivit politistilor, Catalina Capraru, care era bucatareasa la restaurantul Turist din statiune, nu a aparut sambata dimineata la serviciu, desi plecase de acasa. Seful IPJ Constanta, comisar sef Victor Popescu, a precizat ca de acest caz se ocupa o echipa de criminalisti a IPJ Constanta, precum si un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta. Catalina Capraru avea un baiat de 14 ani si locuia la caminele din statiune, impreuna cu un barbat de 50 ani. Acesta nu este considerat deocamdata suspect pentru ca la ora cand a avut loc crima se afla la serviciu in tura de noapte. Cadavrul femeii a fost dus spitalul din Mangalia pentru necropsie. (M.V.R.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
   de avarfreson
A r h i v a
  Bucurestean, victima aberatiilor din Parchet    1 comentariu
  Firmele lui Iskandarani verificate de ANAF    
  Sinucidere in padure    1 comentariu
  Florian Anghelescu a fost inmormantat    4 comentarii
  Macovei a ramas pentru a ii apara pe magistrati    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Protejatul lui Copos a pus mana pe imperiul vinului de la Samburesti (531 afisari)
 Ocoliti Valea Oltului! (429 afisari)
 "Un savant intre savanti" (130 afisari)
 Rade varful (61 afisari)
 Milosevici a dezvaluit cum a actionat Al-Queda in fosta Iugoslavie (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01199 sec.