Ziua Logo
  Nr. 3578 de luni, 20 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Spaniolii nu au auzit de produsele romanesti
-- Un sondaj efectuat in Spania despre imaginea tarii noastre arata ca Romania nu si-a promovat cum trebuie interesele in Peninsula Iberica * 90% dintre cei chestionati nu au de gand sa viziteze Romania in urmatorii doi ani si doar 1% ar veni aici pentru o afacere
Cetatenii spanioli nu cunosc foarte multe lucruri despre Romania si dovedesc o slaba cunoastere a produselor romanesti, releva un studiu cantitativ privind perceptia asupra Romaniei si a produselor romanesti in Spania, realizat de Institutul de sondare a opiniei publice Gallup - Spania, in perioada 24 noiembrie-12 decembrie 2005. Volumul esantionului a fost de 1028 de persoane cu varste de 16 ani si peste, cu o eroare tolerata de +/- 3% la o probabilitate de garantare a rezultatului de 95%. Potrivit studiului, 40% dintre subiecti manifesta indiferenta cand sunt intrebati ce sentimente le trezeste Romania ca destinatie turistica, 33% au sentimente pozitive, iar 25% dintre respondenti "mai degraba negative". 90% dintre cei chestionati nu au de gand sa viziteze Romania in urmatorii doi ani, 6% o vor face ca turisti, iar 1% pentru a face afaceri. Circa 73 dintre subiecti sunt atrasi de ideea de a vizita orasele medievale din Transilvania, 70% ar dori sa vada Bucurestiul si doar 37% dintre spanioli vor sa mearga in zonele de ski din Muntii Carpati.
Ceausescu, in top
Nicolae Ceausescu a fost mentionat de 15% dintre cei chestionati, Nadia Comaneci de 12%, iar Gica Hagi doar de 6% dintre subiecti. Aproximativ 66% dintre subiecti nu au putut mentiona numele vreunei personalitati romanesti din domeniul culturii, sportului, politicii sau orice alt domeniu de care a auzit, in timp ce 3% au pomenit de Dracula. Spaniolii nutresc sentimente pozitive (29%) cand vine vorba de produsele de artizanat sau arta traditionala romaneasca si au sentimente negative (17%) cand se gandesc la automobilele produse in Romania. Aproximativ 47% dintre subiecti sunt de parere ca produsele romanesti au cam aceeasi calitate cu cele din alte tari est-europene, in timp ce doar 1% spun ca produsele fabricate in Romania sunt mai bune.
Media spaniola, negativa
De asemenea, cercetarea releva faptul ca perceptia asupra Romaniei si a romanilor este mult mai buna in cazul cetatenilor spanioli care au intrat in contact direct cu romani, decat in cazul celor a caror perceptie a fost mediata de mass-media spaniole. Studiul este prima evaluare ampla si exacta a perceptiei asupra Romaniei si produselor romanesti peste hotare. Cercetarea constituie, potrivit agentiei mentionate, un instrument la dispozitia autoritatilor si a diferitelor industrii nationale, interesate de intarirea prezentei produselor romanesti pe pietele de profil din Uniunea Europeana. Alegerea Spaniei ca spatiu de cercetare a fost motivata prin relatiile de prietenie traditionale dintre cele doua tari, legaturile culturale puternice, importanta pietei spaniole pentru exportatorii romani si numarul mare de cetateni romani prezenti in Spania. (R.A.)
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
cred ca stiu   de Nikon
da le stiu gustul   de Capshunaru
Da noi am auzit de cele spaniole,   de ninel2222
CUM sa "auda de produsele romanesti.." - DA CE, MEC si restul geniilor economice AU AUZIT DE MARKETING ??   de Omul cu Picioare foarte Paroase
"Spaniolii nu au auzit de produsele romanesti",   de ionion
Aia din Sevilla cred c-au auzit.....   de motanul incaltat
A r h i v a
  Rade varful    34 comentarii
  Protejatul lui Copos a pus mana pe imperiul vinului de la Samburesti    7 comentarii
  Milosevici a dezvaluit cum a actionat Al-Queda in fosta Iugoslavie    10 comentarii
  Inmormantarea fostului dictator i-a divizat pe sarbi    5 comentarii
  KGB-ul s-a mobilizat impotriva Opozitiei de la Minsk    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Protejatul lui Copos a pus mana pe imperiul vinului de la Samburesti (531 afisari)
 Ocoliti Valea Oltului! (429 afisari)
 "Un savant intre savanti" (130 afisari)
 Rade varful (61 afisari)
 Milosevici a dezvaluit cum a actionat Al-Queda in fosta Iugoslavie (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01702 sec.