Ziua Logo
  Nr. 3574 de miercuri, 15 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Madalin mangleste de la stat
-- Sotia fostului deputat PSD Madalin Voicu a primit, contra unei chirii modice, pentru 10 ani, de la RA APPS, o vila superba situata pe strada Tokio pentru a o folosi ca sediu al unei fundatii culturale * Numai ca familia Voicu este gata sa inchirieze vila, care apartine statului, pentru o chirie de fix 3000 de euro lunar * Diferenta semnificativa dintre cele doua chirii intra nu la bugetul de stat, ci la cel al familiei fostului deputat PSD de etnie rroma
Bogdan STAMATIN
Sotia fostului deputat PSD Madalin Voicu a primit, contra unei chirii modice, pentru 10 ani, de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, o vila superba situata pe strada Tokio numarul 11. Scopul inchirierii, din ceea ce ne-a spus chiar doamna Voicu, este gazduirea sediului fundatiei culturale pe care o patroneaza. La randul ei, sotia lui Madalin Voicu doreste sa subinchirieze superba vila contra unei chirii de 3.000 de euro pe luna, dupa cum ne-au declarat reprezentanta firmei imobiliare si apoi insasi Adriana Voicu.
Nici o legatura cu Fundatia "Ion Voicu"
Initial, am crezut ca sediul fusese inchiriat Fundatiei Internationale "Ion Voicu", condusa de sotia regretatului violonist, Madeleine Voicu. Dar nu era asa, singurul sediu al Fundatiei "Voicu" este in casa in care a trait marele violonist, de langa parcul care ii poarta numele. In rest, nici o legatura cu fundatia care poarta numele interpretului, in afara, poate, de faptul ca Adriana Voicu este sotia lui Madalin Voicu. Asadar, ieri un ziarist de la ZIUA s-a prezentat in fata vilei de pe Tokio 11. Vila a fost construita in anii '40, dar este bine intretinuta. Dupa cateva minute, la fata locului, unde asteptau ziaristul si directoarea firmei imobiliare, a sosit si sotia lui Madalin Voicu, la volanul unui BMW X3, cu numarul B-33-DEP, care avea si un ecuson de acces in parcarea de la Palatul Parlamentului. O femeie miniona, cu parul vopsit roscat, imbracata intr-o frumoasa haina de blana.
"Grecii" vor sa subinchirieze
Ziaristul de la Ziua s-a prezentat drept "reprezentantul unei firme grecesti de shipping care doreste sa inchirieze o vila in Bucuresti". Fotoreporterul era "un artist foto inchiriat cu ziua, pentru a realiza imagini ale interioarelor, deoarece grecii sunt pretentiosi si vor un portofoliu de poze, un dosar cu fotografii de amanunte ale interioarelor". "Sincer, doamna, m-au innebunit cu pretentiile lor, sunt generosi, dar vor sa stie foarte bine pe ce dau banii", a spus ziaristul. Alaturi de reprezentanta firmei imobiliare, Adriana Voicu a prezentat camerele - de la subsol, de la parterul inalt al casei, de la etajul I si de la mansarda. Livinguri, dormitoare, bucatarii, bai, biblioteca, balcon, cu totul, peste 300 de metri patrati! Directoarea firmei imobiliare ne spusese: chiria lunara este de 3.000 de euro "nediscutabil". Suma a fost confirmata si de Adriana Voicu: "Pretul nu este negociabil, ramane 3.000 de euro pe luna. Problema este ca eu nu am voie s-o inchiriez decat tot unei fundatii, daca se poate cu profil cultural! La firme nu am voie sa inchiriez, nu-mi da voie statul, ca altfel vila era demult inchiriata! Eu am fundatia mea, tot culturala, dar care nu are nici o legatura cu cea care ii poarta numele socrului meu!". Ziaristul a rugat-o sa-i sugereze ce ar putea face pentru ca grecii sa poata inchiria vila. "Nu stiu, ca nu sunt avocat... Grecii sa-si faca o fundatie, eventual, dar pe firma n-am cum sa le-o inchiriez! Sau, cine stie, sa sponsorizeze fundatia mea, dar atunci cum justifica ei plata?! In sfarsit, e problema dumneavoastra, daca vreti vila si aveti banii, veti gasi si solutia! Mai ales ca, banuiesc, au o firma de avocatura prin care lucreaza!", a declarat Adriana Voicu.
"Nu vor fi probleme!"
Reporterul a intrebat-o daca accepta plata chiriei in avans pe un an de zile. "Grecii, doamna, vor sa fie siguri de locatie, nu vor sa se mute dupa cateva luni, sa fie dati afara de stat, ei vor sa inchirieze pe cinci ani, vor sa refaca flota de petroliere a Romaniei si sa faca jonctiunea Pireu, Constanta, Odesa, Viena, in sfarsit, stiti si dumneavoastra cum e cu spionajul asta, cu petrolul, dracu' sa-i ia, ca mai am de vizionat inca vreo trei vile, una e chiar aici, alaturi, pe Berna! Deci, vor avea loc vizite importante aici, pentru ca altfel, ei au deja doua apartamente inchiriate la Constanta, in hotelul lui Hagi! Aici, in Capitala, vor un sediu de reprezentare, unde sa vina parteneri de afaceri de la Londra, de la Viena!", a fost explicatia ziaristului sub acoperire. Sotia lui Madalin s-a aratat impresionata putin de discurs si a dat asigurari: "Nu vor fi probleme, va asigur ca pot sta linistiti aici cat vor!".
RA APPS tace
La adresa ZIUA, trimisa acum doua saptamani, in legatura cu aceasta afacere, directorul general al RAAPPS, Cristian Vlaicu, n-a dat nici un raspuns. Ziaristii au incercat sa ia legatura direct cu Vlaicu, dar se pare ca directorul este intr-un concediu prelungit. Mihaela Bucau, director executiv al Directiei juridice a RA APPS, a fost mai tot timpul ocupata. Prin intermediul secretarei ea a comunicat ca e: ba in sedinte, ba in lucrari, ba in intalniri. Ziaristii doreau s-o intrebe pe directoare daca Fundatia culturala "Despre sexul ingerilor", pe care mai multi jurnalisti de la ZIUA doresc s-o infiinteze, poate inchiria de la RA APPS o vila in buricul Bucurestilor, pe care sa o poata subinchiria, dupa aceea, macar pentru 2.000 de euro pe luna. (M.S.S.)
 Afisari: 308  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
   de ninel2222
"Medelin" apare asa de mult pe toate ecranele si in toate ziarele incat in curand va trebui sa luam...   de March
A r h i v a
  Sange in PSD    77 comentarii
  10.000 de secui la Odorhei    8 comentarii
  Biserica someaza Guvernul sa retraga Ordonanta Gojdu    
  MAE a cedat pas cu pas in fata Ungariei    5 comentarii
  Budapesta nu accepta modificari    3 comentarii
  Fesenisme la prezidentialele din Belarus    1 comentariu
  Becali invins de Mihai Viteazul    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Crivat de la Integrare se baga in oala Justitiei (1266 afisari)
 Rechinii de la cablu (1200 afisari)
 Incurcatele cai ale crimei organizate (479 afisari)
 Mirese in pielea goala (417 afisari)
 Madalin mangleste de la stat (308 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01815 sec.