Ziua Logo
  Nr. 3572 de luni, 13 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Copil impuscat de un politist
Un minor dintr-o comuna suceveana a fost impuscat in gamba stanga de catre un politist, in timp ce fugea alaturi de alti trei tineri care erau urmariti, fiind suspecti de participarea la numeroase furturi. Potrivit IJP Suceava, politistii din comuna Dolhesti au aflat ca in catunul Plesa, din comuna Preutesti, se ascund mai multi suspecti, printre care minorul R.I.C. din comuna Adancata, banuiti ca au comis mai multe furturi din locuinte. Seful de post, agentul sef Eduard Zmau si ajutoarele sale au observat ca un grup de patru persoane fugea spre localitatea Dolhesti, pe un camp deschis. Dupa somatiile legale politistii au tras mai multe focuri in plan vertical si orizontal, unul dintre gloante lovindu-l pe minorul R.I.C.. Acesta a fost gasit la locuinta Marianei M., de 27 de ani, din satul Arghira. Copilul a fost transportat la Spitalul Falticeni unde i-au fost acordate ingrijiri medicale, starea sa nefiind grava. (G.T.)
Heroina langa scoala
Trei dealeri de droguri care distribuiau heroina in zona scolilor din Sectoarele 3 si 4 ale Capitalei au fost retinuti de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, asupra lor fiind gasite 70 de doze. S.M., in varsta de 30 de ani, O.M., de 26 de ani, si D.S., de 23 de ani, au fost prinsi in flagrant in timp ce vindeau patru doze de heroina. La perchezitiile corporale efectuate asupra suspectilor au mai fost descoperite 66 de doze, precum si 750 de lei, bani proveniti din vanzarea de droguri. Cei trei au fost retinuti si sunt cercetati pentru trafic de droguri de mare risc. Actiunea a fost coordonata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), anchetatorii urmand sa identifice intreaga retea de distributie a heroinei pe piata Capitalei. (G.T.)
Pompierii au jurat
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" din Bucuresti au depus sambata juramantul de credinta fata de patrie si popor. Festivitatea a avut loc la centrul de pregatire al pompierilor, la eveniment participand generalul Vladimir Secara, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, generalul Aurel Udor, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, si secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, Mircea Alexandru. Dupa juramantul depus de cei 260 de pompieri, au fost prezentate tehnicile de interventie a grupului special din cadrul ISU. Trebuie mentionat ca acesta este printre ultimele juraminte depuse de pompieri. Asta intrucat, de la inceputul anului, serviciul militar obligatoriu a fost abandonat, in favoarea voluntariatului. (G.T.)
Mort in somn
Un barbat de 40 de ani, din Arad, a murit ieri, in urma unui incendiu produs in propria locuinta, cel mai probabil dupa ce a adormit in pat cu tigara aprinsa. Incendiul a fost observat dimineata de catre vecini, care au chemat imediat pompierii. Acestia au stins focul care cuprinsese intreaga casa in cateva zeci de minute si l-au gasit pe barbat carbonizat, in pat. "Victima a murit intoxicata cu fum, inainte ca focul sa se extinda in toata casa. Credem ca barbatul a adormit cu tigara aprinsa, iar patul a luat foc", a declarat cpt. Ovidiu Purice, din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arad. Conform vecinilor, barbatul locuia singur si obisnuia sa bea mult. (G.T.)
A r h i v a
  Incepe procesul lui Ioan Melinescu    1 comentariu
  Operatiunea "Metropol"    
  Tender din nou la Curtea de Apel    
  Samir Spranceana, in arest    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Reinvie "Voinicelul" (162 afisari)
 Avocatii cer restructurarea din temelii a Justitiei (125 afisari)
 Nominalizatii la Premiile CRP 2006 (80 afisari)
 Laura Stoica si Cristian Margescu, condusi pe ultimul drum (63 afisari)
 Samir Spranceana, in arest (56 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00865 sec.