Ziua Logo
  Nr. 3562 de miercuri, 1 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Valea Oltului deschisa
Circulatia rutiera pe Valea Oltului va fi reluata astazi la pranz, pe ambele sensuri, in prezenta ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre. Circulatia rutiera si feroviara au fost intrerupte pe DN7 la km 238+400 pe 21 decembrie 2005, in urma unei masive alunecari de bolovani, care a blocat calea ferata si soseaua. Circulatia rutiera usoara - autovehicule cu masa de pana la 7,5 tone - a fost reluata pe 11 ianuarie. Pe 28 ianuarie, circulatia pe Valea Oltului a fost reluata pe un singur fir si pentru autovehiculele grele. (C.P.)
Autorizatii de constructie
Primaria Sectorului 1 a emis, inca de anul trecut, trei autorizatii pentru construirea a aproximativ 500 de case in cartierul "Henri Coanda", lucrarile pentru realizarea vilelor urmand sa inceapa "atunci cand ANL va dori acest lucru", a declarat primarul Andrei Chiliman. "Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) nu mai are obstacole in privinta proiectului Henry Coanda. Primaria Sectorului 1 a autorizat, inca de anul trecut, inceperea lucrarilor pe acele parcele care nu sunt afectate de retrocedari, parcele pentru care municipalitatea a emis o hartie prin care arata ca acestea sunt libere de sarcini. Adica sunt construibile", a explicat primarul de sector. Chiliman a precizat ca, potrivit autorizatiilor emise, ANL poate incepe constructia cartierului de vile. Potrivit primarului, autorizatiile au fost eliberate incepand cu luna octombrie a anului trecut, fiind vorba despre inceperea lucrarilor de construire a 480 de vile. Pentru proiectul de blocuri in cartierul Henry Coanda, autoritatea locala nu a eliberat inca autorizatia de construire. (M.S.)
Targuri de job-uri
Student Adventure organizeaza, la Bucuresti si Cluj, targuri de slujbe de vara in SUA pentru studenti. Targurile sunt programate pentru data de 11 martie la Hotel Best Western din Bucuresti si pe 16 martie la Hotel Best Western Topaz dion Cluj. Potrivit Student Adventure, vor fi invitati peste 10 angajatori americani, printre care: Pharaoh's Lost Kingdom Amusement Park (California), Lego Corporation (Florida), Sheraton Hotel (New York), Albertson's Supermarket (California. Lista completa a angajatorilor poate fi gasita la adresa www.studentadventure.ro/workandtravel. Pentru a participa la targuri, studentii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: studenti la zi, la facultati de stat sau particulare acreditate, inclusiv masteranzi; nivel de engleza cel putin mediu; situatie scolara buna (media generala peste 7,50). Intrarea la targ este libera dupa un pre-interviu de limba engleza cu reprezentantii Student Adventure. Programarile pentru pre-interviuri se fac la adresa info@studentadventure.ro. Student Adventure Romania este reprezentantul oficial al Student Adventure Polonia, firma renumita pe piata schimburilor culturale si plecarilor tinerilor si studentilor in SUA. (C.S.)
Alo, tata ma carpeste!
Posibilitatea de a sesiza telefonic autoritatea locala asupra unor cazuri de violenta sau abuzuri comise de parinti asupra propriilor copii i-a indemnat pe bucurestenii din Sectorul 3 sa apeleze de sase ori in acest an la tel. 0725.126.100. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Sector 3 a verificat toate cazurile, in regim de urgenta. In urma deplasarilor efectuate de asistentii sociali pentru realizarea anchetelor sociale si a discutiilor purtate cu copiii, parintii, profesorii, vecinii si alte persoane implicate, sesizarile nu s-au confirmat, din fericire, motiv pentru care nu s-a dispus masura plasamentului minorilor in regim de urgenta. In schimb, pentru toate aceste cazuri, specialistii DGASPC Sector 3 au oferit, ca o masura preventiva, consiliere psihologica si juridica, iar in trei situatii, familiile respective au fost sprijinite si financiar. Chiar neconfirmate, cazurile sesizate telefonic ii pun in garda pe parintii a caror atitudine nu este tocmai in regula. Violentele comise asupra copiilor pot fi sesizate la tel. 0725.126.100 sau direct la sediul DGASPC Sector 3, din Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 121. (M.S.)
RATB noaptea
RATB a cerut, prin intermediul site-ului propriu - www.ratb.ro, sugestii din partea potentialilor calatori interesati de introducerea transportului public de noapte in Capitala. Uniunea Studentilor din Romania (USR) a anuntat ieri, printr-un comunicat, ca sprijina initiativa regiei bucurestene, precizand ca motivele pentru care ar fi necesar un transport de noapte pentru studenti sunt deplasarea la locul de munca, transportul persoanelor din provincie de la gara catre locatia unde sunt cazate, dar si pentru divertisment. (M.S.)
Oprire in Ploiesti Nord
"CFR Calatori" anunta ca, pentru adaptarea traficului feroviar la cerintele publicului calator, trenurile Accelerat 10029 si 10028 Pitesti-Curtea de Arges si retur vor opri si in statia Pitesti Nord, astfel: incepand cu 28 februarie trenul Acc. 10029, Pitesti-Curtea de Arges va avea oprire in statia Pitesti Nord 30 de secunde (sosire 20.02. 30sec, plecare 20.03); incepand cu 1 martie trenul Acc. 10028, Curtea de Arges-Pitesti va avea oprire in statia Pitesti Nord 1 minut (sosire 5.58, plecare 5.59). Restul orelor de plecare-sosire din statiile din parcurs raman nemodificate. (C.P.)
Strategia vaccinarilor
Comisia de epidemiologie a Ministerului Sanatatii a decis sa revizuiasca strategia in domeniul vaccinarilor, a declarat, pentru Rompres, secretarul de stat Virgil Paunescu. Cea mai importanta propunere o constituie cea a introducerii unui nou vaccin antipoliomelitic, potrivit cerintelor Uniunii Europene. Pana in prezent, vaccinarea antipolio se facea cu ajutorul picaturilor, care contineau un vaccin viu. Potrivit normelor UE, acest vaccin ar trebui inlocuit cu unul injectabil, care contine un virus mort si care nu are efecte secundare, a subliniat Paunescu. Aceasta recomandare este valabila pentru toate tarile care au eradicat poliomelita, inclusiv pentru Romania, respectiv inlocuirea vaccinului sub forma de picatura cu cel injectabil. Secretarul de stat a precizat ca se va reevalua cu atentie intreaga tehnologie a vaccinarilor. (C.P.)
Consilieri pentru retrocedare
Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) vrea sa-si mareasca numarul de personal specializat, pentru ca activitatea de retrocedare sa se desfasoare in conditii optime, a declarat Theodor Nicolescu, vicepresedintele Autoritatii. ANRP, ce functioneaza in subordinea Cancelariei Primului Ministru, scoate la concurs 20 de posturi de consilieri juridici. Nicolescu a precizat ca sunt asteptati candidati care au studii superioare de lunga durata, specialitatea juridica, chiar daca nu au mai profesat niciodata. In schimb, Autoritatea solicita o recomandare de la ultimul loc de munca sau de la univertitate, pentru absolventii care se angajeaza pentru prima data. Concursul este programat pentru zilele de 13 si 14 martie, dosarele de inscriere trebuind sa fie depuse pana pe 3 martie. Concurentii pot afla toate detaliile concursului de la ANRP. (L.M.)
A r h i v a
  E omor in Bucuresti    
  Azil de noapte de doua stele    
  Directorii de spitale renunta la sectii    1 comentariu
  Parcurile Capitalei, intinerite cu 5 miliarde de lei vechi    
  Aviara pe plaja    
 Top afisari / comentarii 
 Cea mai scumpa ciocolata din lume (1138 afisari)
 Prostitutia brasoveana decapitata (845 afisari)
 Perchezitie de opt ore la mostenirea "Tamara" (562 afisari)
 Aviara terorista (462 afisari)
 Proiect otravit pentru Transnistria (424 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01147 sec.