Ziua Logo
  Nr. 3562 de miercuri, 1 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Judecatoarea Tripadus verificata de CSM
Inspectia Consiliului Superior al Magistraturii a inceput, ieri, verificari in cazul judecatoarei Maria Tripadus, de la Tribunalul Bucuresti, care a respins propunerea de arestare preventiva a lui Dinu Patriciu. Potrivit unor surse din magistratura, inspectorii vor trebui sa stabileasca daca a existat vreun motiv de incompatibilitate, respectiv vreun interes personal, intre judecator si solutionarea dosarului privindu-l pe Dinu Patriciu. Decizia CSM urmeaza sa fie dezbatuta si facuta publica saptamana viitoare. Vinerea trecuta, sedinta in care instanta Tribunalului Bucuresti trebuia sa decida asupra propunerii Parchetului de arestare a lui Dinu Patriciu a fost suspendata, la mai putin de jumatate de ora de la incepere. Motivul suspendarii a fost ca procurorul a cerut recuzarea Mariei Tripadus, intrucat ar fi pus la indoiala impartialitatea judecatorului, cerere considerata de catre avocatii apararii inadmisibila din punct de vedere legal. Dosarul a fost preluat de Lia Savonea, presedintele Sectiei I Penala a Tribunalului Bucuresti, care a decis respingerea cererii de recuzare si mentinerea judecatorului care a inceput dezbaterile in acest caz.
Exceptie admisa
Judecatoarea a respins cererea procurorilor de arestare preventiva a lui Patriciu. Ea a admis exceptia privind lipsa de ascultare a lui Patriciu in faza de urmarire penala, respectiv una din cele cinci exceptii invocate de catre avocati ca fiind de ordine publica prevazute de lege ca fiind imperative, astfel incat s-a respins propunerea Parchetului privind arestarea preventiva.
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a formulat recurs in cazul Dinu Patriciu, considerand ca hotararea instantei de a respinge propunerea de arestare preventiva este nelegala si netemeinica, cat timp acuzatul a fost cel care nu s-a conformat procedurii. Ulterior acestui moment, intr-un cotidian central a aparut o informatie conform careia fiul judecatoarei a primit, printr-o fundatie, o sponsorizare guvernamentala de 100 de milioane de lei, respectiv de la Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor, in aceeasi perioada in care premierul Calin Popescu Tariceanu era mentionat intr-unul din dosarele Rompetrol. Intr-o declaratie acordata cotidianului respectiv, Maria Tripadus a respins orice legatura intre sponsorizare si activitatea ei. Guvernul considera tendentioase speculatiile privind o legatura intre premier si acordarea sponsorizarii pentru fiul judecatoarei, apreciind ca autorii acestuia au facut un proces de intentie. (D.E.I.)
A r h i v a
  Se pregateste un nou dosar la varf    3 comentarii
  Protest al organizatiilor de media la Parchetul General    
  Presupus terorist prins la Iasi    
  Prostitutia brasoveana decapitata    
  "Circul avocatilor" in dosarul Clamparu    
  Stephenson: "Sugerez procurorilor sa deschida cartile"    1 comentariu
  Patriciu afirma ca nu s-a retras de la conducerea Rompetrol    
  Rompetrol a revenit la tranzactionare si a urcat cu 11,58%    
  Politisti cercetati de DNA    
  Sef din Ministerul Economiei deferit Justitiei    
  Parchetul General sesizat de Asociatia "Europa"    
  CSM continua cercetarile privind casa parintilor lui Macovei    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cea mai scumpa ciocolata din lume (1138 afisari)
 Prostitutia brasoveana decapitata (845 afisari)
 Perchezitie de opt ore la mostenirea "Tamara" (562 afisari)
 Aviara terorista (462 afisari)
 Proiect otravit pentru Transnistria (424 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00785 sec.