Ziua Logo
  Nr. 3562 de miercuri, 1 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Cea mai scumpa ciocolata din lume
Cea mai scumpa ciocolata din lume "Chocopologie by Knipschildt" (Danemarca) costa 2173 de euro un pound (adica 453,6 grame). Aceasta contine 70% cacao Valrhona
Revista americana de afaceri Forbes si-a introdus cititorii intr-un articol recent in lumea ciocolatei adevarate si propune o lista a celor mai scumpe si mai exclusive marci ale acestui produs, relateaza Rompres. Publicatia aminteste totodata ca o serie de componente ale ciocolatei ajuta in profilaxia diabetului, a infarctului de miocard, in bolile cardio-vasculare. Dar toate acestea cu o conditie: ciocolata trebuie sa fie adevarata si, de dorit, neagra. Din pacate insa, specialistii constata ca produsele de ciocolata - tablete, batoane bomboane - care ies pe poarta fabricilor de produse de cofetarie au prea putin in comun cu ciocolata adevarata. "Produsele realizate de companiile comerciale trebuie sa aiba un timp indelungat de garantie si sa fie ieftine. Aceasta inseamna ingrediente ieftine. Este ceva cu totul diferit de scopul nostru, care este acela de a face ca ciocolata sa aiba un gust de neuitat", afirma Richard Donnelly, care, ca si colegii lui din lumea intreaga, produce pentru clientii sai, artizanal, tipuri exclusive de ciocolata. Si in timp ce majoritatea oamenilor consuma produse ieftine, din supermarketuri, Donnelly este convins ca viata este prea scurta pentru a-ti pierde timpul consumand ciocolata ieftina. Produsele lui, la pretul de 75 de dolari pentru un pound (453 grame), nu sunt destinate alpinistilor care doresc un plus de energie si nici copiilor care aduna dulciuri de Halloween. Bomboanele lui sunt produse pentru adulti, pentru a fi savurate la sfarsitul unei zile grele, pentru a trece peste durerea unei despartiri sau chiar, in unele cazuri, pentru a actiona ca afrodisiac. Caci ciocolata adevarata este buna pentru sanatate, mai ales cea neagra; ea contine feniletilamina si serotonina, care ridica in mod natural tonusul nervos.
"Produsele scoase pe piata de catre companiile comerciale trebuie sa tina mult si sa nu fie scumpe. Acest lucru inseamna ca sunt necesare ingrediente ieftine. Noi avem cu totul alt scop, si anume acela de a obtine o ciocolata cu un gust unic", a mai declarat Donnelly. Componentele ciocolatei sunt utile de asemenea in profilaxia diabetului, a infarctului de miocard, a bolilor cardio-vasculare.
La randul sau, Arthur Agatston, un cardiolog din Miami, autor al dietei "South Beach" sustine ca ciocolata neagra este mult mai sanatoasa decat ciocolata cu lapte, pentru ca are un procent mai mare de cacao decat celelalte produse similare, dar cu lapte.
Agatston a vorbit despre cacao, care contine flavonol, care ajuta sistemul cardiovasular, relaxand vasele sanguine si care impiedica de asemenea cresterea nivelului colesterolului. De asemenea, flavonolul este antioxidant avand un efect asemanator aspirinei.
Cu toate acestea, marea majoritate a oamenilor nu cumpara ciocolata pentru ca ar contine flavonol si nici pentru proprietatile sale antioxidante. Ei o cumpara pentru ca are gust bun.
Forbes propune de asemenea o lista cu cele mai scumpe si mai exclusive tipuri de ciocolata, dintre care cel mai scump este produs in Danemarca si costa 2600 de dolari un pound, iar ultimul, al 13-lea, cel mai ieftin, tot american (ceea ce nu inseamna ca lista nu cuprinde ciocolata elvetiana, belgiana sau frantuzeasca, spre exemplu), se vinde cu 50 de dolari pentru aceeasi cantitate. (B.M.)
A r h i v a
  Pompeiul din Est    
  Logan Steppe lansat la Geneva    1 comentariu
  Frumusetea si inteligenta, sarbatorite la Rio    
  Optimistii traiesc mai mult    
  Ninge in toata tara    3 comentarii
  Recomandari TV    
 Top afisari / comentarii 
 Cea mai scumpa ciocolata din lume (1138 afisari)
 Prostitutia brasoveana decapitata (845 afisari)
 Perchezitie de opt ore la mostenirea "Tamara" (562 afisari)
 Aviara terorista (462 afisari)
 Proiect otravit pentru Transnistria (424 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01032 sec.