Ziua Logo
  Nr. 3559 de sambata, 25 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Recomandari TV
Sambata
HBO
12.30
Fete de bani gata
SUA, comedie, 2003
Regia: Boaz Yakin
Distributia: Brittany Murphy, Dakota Fanning, Jesse Spencer, Donald Faison
Cu putin inainte de a implini 22 de ani, Molly Gunn, o "printesa" fara serviciu din Manhattan, fiica unui star rock decedat, descopera ca toate bunurile ei au fost puse sub sechestru din cauza proastei gestiuni financiare a managerului. Aflata dintr-o data fara bani si fara sa fi muncit vreodata in viata ei, Molly accepta de voie, de nevoie sa fie dadaca unei pustoaice precoce de 8 ani pe nume Ray Schleine, o ipohondra ingamfata fortata sa-si poarte singura de grija din cauza neglijentei mamei sale, un producator muzical. Fetita e, la inceput, foarte distanta. Dar, din moment ce Molly este un adult care nu s-a maturizat niciodata cu adevarat, iar Ray este un copil care a fost obligat sa se maturizeze inainte de vreme, cele doua ajung sa fie legate de o prietenie care le ajuta sa constientizeze ce au ratat pana atunci in viata.
Discovery Channel
19.00
Socant, spectaculos, in stil mare!
Cei mai bogati oameni din Europa
Cand este vorba de viata in inalta societate, cei mai bogati oameni din Europa stabilesc standardele. Londra are mai multi miliardari decat oricare alt oras din lume, laudandu-se cu 44 - de zece ori mai multi decat New York-ul. Spania are 11, Italia 9, iar in Rusia inca nu s-a incheiat numaratoarea. Si inca nu am ajuns la milionari! In aceasta serie, facem cunostinta cu unii dintre cei mai bogati oameni din Europa, aflam cum si-au castigat averile si pe ce le cheltuiesc. Intr-o lume in care lenjeria este presarata cu diamante, iar "el" si "ea" au elicoptere asortate, "prea mult" nu e niciodata de ajuns.
PRO Cinema
12.15
Totul despre fratii Marx
Documentar
Fii ai unor emigranti evrei, fratii Marx au reprezentat un adevarat fenomen care a marcat tot ceea ce inseamna comedie. O simpla rasfoire a biografiei lor demonstreaza ca umorul nu a fost pentru ei o munca, ci un mod de viata. Erau la fel de amuzanti si pusi pe glume si atunci cand nu se aflau pe scena sau pe platourile de filmare. Dragostea pentru comedie i-a apropiat atat de tare, incat erau nedespartiti. Singurul lucru dupa care puteau fi deosebiti era numele lor. Groucho, Chico, Harpo, Zeppo si Gummo au debutat pe Broadway, in 1924, cu piesa "I'll Say She Is", fiind remarcati mai ales pentru improvizatiile lor. Aflati pe scena, deseori ei renuntau complet la scenariu pentru a improviza, fiind in permanent dialog cu spectatorii. Show-urile lor au atras numerosi spectatori, cu atat mai mult, cu cat nici o reprezentatie nu semana cu cealalta.
Discovery science
20.40
Telecomanda ca pasiune
Competitia care il va desemna pe Campionul Curselor Telecomandate din Marea Britanie. Vehiculele controlate prin radio sunt mai mult decat niste simple jucarii pentru baieti bogati. 2000 de cluburi din toata tara si mii de spectatori si fani, cu varste intre opt si optzeci de ani, ies in fiecare weekend in spatiile deschise din Marea Britanie pentru a-si testa dispozitivele sau pur si simplu pentru a se bucura de libertatea si controlul pe care li-l ofera vehiculele telecomandate - automobile, ambarcatiuni si avioane. Fiecare se considera cel mai bun, dar dincolo de cate o cursa improvizata cu un amic de la localul din colt, exista prea putine oportunitati reale pentru ca pasionatii de vehicule telecomandate sa se poata intrece cu cei mai buni, intr-o competitie stransa. "Telecomanda ca pasiune" este chiar aceasta competitie.
TVR 1
22.00
Profesionistii
Realizator: Eugenia Voda
Invitat: Emil Capraru, doctor pediatru
Figura remarcabila a lumii medicale romanesti, dr. Emil Capraru are o viata uimitoare: a patimit la Canal, alaturi de Noica si multi alti intelectuali romani deveniti indezirabili, dupa ce a iesit din inchisorile comuniste si-a reluat profesia de medic pediatru. Dr. Emil Capraru este autorul celebrului manual pentru mamici: Mama si copilul care apare in a 9-a editie. Emisiune devenita o "marca inregistrata" a postului public de televiziune.
TVR Cultural
22.00
Frumoasa de zi
Franta-Italia, drama, 1967
Regia: Luis Bunuel
Distributia: Catherine Deneuve, Jean Sorel, Michel Piccoli
Film distins cu Leul de Aur la Festivalul Filmului de la Venetia, 1967
Frumoasa Severine, sotia unui tanar medic, nu se poate apropia fizic de acesta, in ciuda iubirii pe care i-o poarta. In acelasi timp, ea da frau liber fanteziilor sale sexuale, lucrand ca prostituata intr-un bordel.
National Geographic
19.00
Zilele ciudate ale planetei Pamant: Pradatorii
In Venezuela si in lume, expertii afla ca pradatorii joaca un rol crucial in structura si functiile ecosistemelor. Cand pradatorii vor disparea, consecintele ar putea fi dramatice. In inima salbaticiei venezuelene, ordinea naturala este rasturnata. Kilometri de paduri si savane luxuriante au fost inlocuiti de insule mici si rasfirate. O parte din aceste insule sunt dominate de bande de maimute urlatoare, iguane si hoarde de furnici infometate. Ce provoaca aceasta transformare bizara? Ar putea ea avea legatura cu alte evenimente misterioase ce se petrec in lume? Pe baza cercetarilor generate de o noua disciplina, ESS (earth system science), aceasta serie de actualitate examineaza cum evenimente aparent disparate petrecute in lume, sunt, in mod ciudat, conectate. Realitati crude imbinate cu arta cinematografica de exceptie dau nastere unui program captivant ce nu trebuie ratat.
TVR 2
12.05
Spargatorii de coduri
Serie documentara dedicata creatorilor si spargatorilor de coduri din secolul al XX-lea. Sunt relatate evenimentele care au dus la intrarea SUA in Primul Razboi Mondial, tehnicile folosite de militarii americani pentru a sparge codul marinei japoneze in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, cum a fost spart codul vestitei Enigma...
TVR 2 / Eurosport
Jocurile Olimpice de iarna - Torino 2006
11.00 Biatlon: Masculin, start in bloc, 15 km (TVR 2)
13.00 Biatlon: Feminin, start in bloc, 12,5 km (TVR 2)
16.00 Schi alpin: Masculin, slalom (TVR 2)
17.30 Patinaj viteza: Feminin, 5.000 m (Eurosport)
18.15 Patinaj viteza 5000 m (Eurosport)
19.15 Schi alpin: Masculin, slalom (Eurosport)
20.30 Bob: Masculin, bob patru persoane, mansa a patra (Eurosport)
21.30 Hochei. Finala mica (TVR 2)
Duminica
TVR 1
20.10
Eurovision 2006
Selectia nationala: Finala
Au fost inscrise in concurs 148 de piese, 142 au fost ascultate, 24 au fost alese de juriul din preselectie si pentru semifinale au ramas... 22. Asadar, dupa jurizari si retrageri, 22 de melodii au participat la semifinalele organizate de TVR in zilele de 24 si 25 februarie. Piesele au fost impartite in doua, la fiecare semifinala participand cate 11 trupe si solisti. In fiecare seara au fost votate sase melodii, astfel ca la finala de duminica vor participa 12. Cea mai buna dintre acestea va reprezenta Romania la finala Eurovision, care va avea loc in data de 20 mai, la Atena.
Gazde: Luminita Anghel si Catalin Maruta
National TV
22.00
Pe viata si pe moarte
Anglia-SUA, film satira, 1995
Regia: Gus Van Sant
Distributia: Nicole Kidman, Matt Dillon, Joaquin Phoenix, Casey Affleck, Illeana Douglas
Viata a trei tineri adolescenti este schimbata in mod dezastruos si ireparabil de Suyanne (Nicole Kidman), o femeie tanara, foarte frumoasa, perfect constienta de felul in care o vad barbatii si total lipsita de scrupule. Ea stie foarte bine ce vrea de la viata si se foloseste de orice si de oricine pentru a obtine faima. Asfel ajunge sa ii impinga pe cei trei la crima...
PRO Cinema
20.00
Scandal in cartierul chinezesc
SUA, actiune, 1986
Regia: John Carpenter
Distributia: Kurt Russell, Kim Cattrall, Dennis Dun
Legendarii eroi ai ecranului cinematografic au acum o companie neobisnuita. Numele sau este Jack Burton. Din intamplare, el este implicat in una din cele mai bizare aventuri traite vreodata de eroii ecranului cinematografic. Filmul se bazeaza pe mitologia asiatica. Miturile au, invariabil, ca personaje centrale, oameni inzestrati cu puteri magice. Mitologia chineza este extrem de bogata in astfel de figuri celebre: Regele Dragon, Regele mortii, Razboinicul intunecat, Dragonul verde, etc. Acestor figuri de legenda, pelicula "Scandal in cartierul chinezesc" il adauga pe Lo Pan, un simbol al raului, care bantuie pamantul de mai bine de 2000 de ani, in cautarea unei fecioare cu ochii verzi, care l-ar putea elibera de vechiul blestem si i-ar reda forma trupeasca.
HBO
20.00
Jersey girl
SUA, comedie, 2004
Regia: Kevin Smith
Distributia: Ben Affleck, Liv Tyler, Jason Biggs, Jennifer Lopez, George Carlin
Indepartandu-se de stilul binecunoscut al sarcasticelor sale filme independente ca "Clerks", "Mallrats" si "Chasing Amy", Kevin Smith e autorul unui film de familie, infuzat de bune intentii si vibratii pozitive.
Desi replicile ucigatoare tipice lui Smith, limbajul fara perdea, umorul sec si ironia sunt clar prezente in scenariu, alegerile sale in ceea ce priveste distributia (Jennifer Lopez si Ben Affleck) si o anume estetica glossy identifica filmul ca fiind unul pentru gustul larg.
Affleck este Ollie, un puternic director de entertainment, cu o sotie perfecta (Lopez). Dar atunci cand sotia ii moare la nastere si cariera sa pare a se prabusi, el renunta umil la stilul de viata din prima linie a Manhattan-ului de dragul fiicei sale, Gurtie, de sapte ani. Decide sa se mute la New Jersey, unde intalneste o femeie fascinanta (Liv Tyler) si invata lectii despre ce-i important in viata.
O intriga secundara care il implica pe Will Smith declanseaza o gramada de glume hollywoodiene pentru cei initiati in showbiz si da nastere unor surprinzatoare aparitii secundare (Matt Damon) ce starnesc momente extrem de hilare.
Coloana sonora tulburatoare, cu muzica de Aimee Mann, ne topeste definitiv.
Cinemax
23.15
Conversatia
SUA, drama, 1974
Regia: Francis Ford Coppola
Distributia: Gene Hackman, John Cazale, Allen Garfield, Cindy Williams, Frederic Forrest, Teri Garr, Harrison Ford
Palm d'Or la Cannes in anul 1974
Filmul se incheaga ca o bucata muzicala. Se utilizeaza repetitia sistematica a uneia si aceleiasi scene si de fiecare data se aduce un plus de informatie. Apare un al doilea nivel, apoi un al treilea si inca unul, pana cand totul capata o semnificatie neprevazuta.
"Filmul mi-a fost inspirat de o discutie cu regizorul Irvin Kershner despre spionajul industrial. Pe Kershner il intereseaza tot ceea ce e legat de tehnica si a inventat un microfon atat de puternic, incat putea inregistra convorbirea dintre doua persoane pe strada in mijlocul multimii. Mi-am dat seama ca e o idee foarte interesanta pe plan vizual si am inceput sa construiesc un subiect. Personajul principal e omul invizibil prin excelenta. Isi petrece timpul spionandu-i pe ceilalti, inregistrandu-le conversatiile si ii e atat de teama ca ar putea fi spionat la randul lui, incat practic a incetat sa traiasca, a devenit un nimeni. Am vrut sa arat nasterea unei banuieli la acest personaj. Ideea crimei nu e un simbol, ci motivul central in jurul caruia se elaboreaza o obsesie. Plecand de la acest principiu, a inceput sa ma intereseze ideea de repetitie". (Francis Ford Coppola)
TVR 2
23.00
Rezervat doamnelor
Canada-Marea Britanie, drama, 1999
Regia: Gabriella Cristiani
Distributia: John Malkovich, Lorraine Bracco, Greta Scacchi
Un grup de femei asteapta in picioare, intr-o camera inalta, cu pereti albi. Atmosfera pare desprinsa dintr-un vis. "Sa fi ajuns in purgatoriu?", se intreaba ele.
In timp ce-si privesc ultimele zile din viata pe un ecran, doua tinere una actrita, cealalta psiholog descopera ca au cateva lucruri in comun: amandoua au avut aventuri amoroase cu barbati insurati si s-au intalnit intamplator cu sotiile acestora, intr-o toaleta pentru doamne.
Pe masura ce secventele li se deruleaza in fata ochilor, cele doua eroine se supun singure "judecatii", recunoscandu-si greselile si regasindu-se pe ele insele.
TVR Cultural
18.15
Cultura in bucate: Marea branza
O incursiune in istoria artei, dar si anecdotica legata de unul dintre cele mai simple si, in acelasi timp, sofisticate alimente.
Desi difuzata la o ora la care multi v-ar recomanda sa nu va mai ganditi la mancare, noi chiar va imbiem sa urmariti Cultura in bucate, un magazin de jumatate de ora, in care Florin Iaru va da... lectii de gatit-gandit.
De la umila paine la sofisticatele chef d'oevres ale marilor maestrii bucatari sau la meniurile de serie ale fast food-urilor, de-a lungul istoriei culturii si civilizatiei umane mancarea s-a transformat, dintr-o necesitate, intr-o reala modalitate de exprimare si de definire a speciei.
E greu de imaginat ca nici un secol nu desparte cuptorul cu microunde de cuptorul cu lemne si frigiderul cu dozator si televizor de beciul si camara bunicii.
Invitatul emisiunii: Tudor Octavian
National Geographic
17.00
Salbatica Indonezie: Misterul din Sulawesi
Iata povestea unei insule ciudate unde aproape fiecare animal este unic. Nici macar astazi, biologii nu pot explica originea tuturor acestor creaturi.
Acest documentar dezvaluie misterul din Sulawesi si cum a ajuns insula sa fie atat de neobisnuita.
TVR 2 / Eurosport
Jocurile Olimpice de iarna - Torino 2006
12.30 Schi fond: Masculin, 50 km mass start (TVR 2)
15.00 Hochei - Finala mare (TVR 2)
21.00 Festivitatea de inchidere (TVR 2)
A r h i v a
  Luare de ostatici in Phoenix    3 comentarii
  Seringa cu cocaina a imparatesei Sissi a ajuns la muzeu    1 comentariu
  A murit pictorul Constantin Gheorghe    2 comentarii
  Arestari in cazul jafului din Marea Britanie    
  Romania va licita pentru manuscrisele lui Cioran    1 comentariu
  Tamahori a scapat de acuzatiile de prostitutie    
  Medeea Marinescu, la "Muzici cu personalitate"    1 comentariu
  Femeile prefera barbatii cu vocea groasa    3 comentarii
  meteo    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Chinuiti cu filme porno cu homosexuali (822 afisari)
 KO procedural (477 afisari)
 Revolta impotriva Statului politienesc (422 afisari)
 Recomandari TV (374 afisari)
 Cazul Bivolaru, in atentia Parlamentului (290 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02963 sec.