Ziua Logo
  Nr. 3559 de sambata, 25 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Luare de ostatici in Phoenix
-- Dupa ce timp de sapte ore un barbat a tinut ostatici noua oameni, el a acceptat sa se predea * Nimeni nu a fost ranit
Un barbat inarmat cu un pistol si un cutit care a luat ostatice noua persoane la etajul 18 al unui zgarie-nori din orasul Phoenix (Arizona, sud-vest) a acceptat sa le elibereze si sa se predea, dupa ce, timp de sapte ore, a negociat cu politia. El se afla in prezent in custodia FBI. Din fericire, nimeni nu a fost ranit, si nici nu s-au tras focuri de arma. "Nimeni nu este ranit. Este un lucru bun. Se pare ca dupa cateva ore deja luase decizia sa se predea, asa ca in final a facut-o si a permis fortelor de ordine sa-l retina", a declarat un purtator de cuvant al Politiei din Phoenix, Andy Hill, citat de agentiile de presa straine. Anterior, o femeie reusise sa scape, dupa ce autorul luarii de ostatici i-a permis sa se duca la baie, iar o alta fusese eliberata. "L-a rugat sa o lase sa plece si el i-a permis", a spus Hill, care a mai precizat ca printre ostatici s-a aflat si un judecator. Un amplu dispozitiv de politie a fost mobilizat in zona cladirii din centrul cartierului de afaceri al orasului, impreuna cu mai multe unitati de pompieri. In foarte scurt timp de la declansarea conflictului, la fata locului au putut fi vazute si trupele SWAT, care erau pregatite sa intervina in orice moment. Reporterii americani ajunsi si ei in zona au declarat ca sotia barbatului se afla si ea in sala de tribunal, si ca a incercat sa-l convinga sa lase oamenii sa plece. Alertati de autoritati, colegii de munca si membrii familiilor ostaticilor au venit si ei la fata locului, urmarind cu sufletul la gura desfasurarea evenimentelor.
Incidentul s-a produs in momentul in care barbatul intrase la o audiere de la NLRB, instanta care analizeaza conflicte de munca. Autoritatile au refuzat sa ofere explicatii pentru gestul lui George L. Curran, in varsta de 42 de ani, dar, potrivit mass-mediei locale, ar fi fost vorba de o disputa de familie. Incidentul s-a desfasurat intr-o sala de tribunal, in timpul unei audieri privind un conflict profesional in care ar fi fost implicat chiar autorul luarii de ostatici, a relatat la randul sau postul de televiziune CNN. In final, dupa ce Curran a fost arestat, Jeff Berman, unul dintre ostatici a declarat reporterilor dupa ce a fost eliberat ca "imi pare rau pentru George. Este o persoana care are necazuri si se pare ca are si ceva probleme psihice". (D.M.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Cel cu pistolul....   de traktorist
Felicitari traktoristului !   de Aladin
Treaba cu luatul ostaticilor....   de traktorist
A r h i v a
  Seringa cu cocaina a imparatesei Sissi a ajuns la muzeu    1 comentariu
  A murit pictorul Constantin Gheorghe    2 comentarii
  Arestari in cazul jafului din Marea Britanie    
  Romania va licita pentru manuscrisele lui Cioran    1 comentariu
  Tamahori a scapat de acuzatiile de prostitutie    
  Medeea Marinescu, la "Muzici cu personalitate"    1 comentariu
  Femeile prefera barbatii cu vocea groasa    3 comentarii
  meteo    1 comentariu
  Recomandari TV    
 Top afisari / comentarii 
 Chinuiti cu filme porno cu homosexuali (822 afisari)
 KO procedural (477 afisari)
 Revolta impotriva Statului politienesc (422 afisari)
 Recomandari TV (374 afisari)
 Cazul Bivolaru, in atentia Parlamentului (290 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00950 sec.