Ziua Logo
  Nr. 3556 de miercuri, 22 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Ancheta anticoruptie la FCM Bacau
-- Procurorii verifica finantarea clubului de fotbal, dar si constructia kartodromului din municipiu * Avocatul Catalin Dancu a precizat ca in acest dosar sunt vizate sapte-opt persoane printre care si presedintele FCM Bacau Gheorghe Chivorchian
Procurorii Departamentului National Anticoruptie au audiat ieri mai multi reprezentanti ai FCM Bacau in cadrul unei anchete care vizeaza finantarea clubului de fotbal, precum si constructia kartodromului din acelasi oras. Avocatul Catalin Dancu, aparatorul celor citati ieri, s-a prezentat la DNA in jurul orei 10.00, declarand ca a venit pentru a aduce documente care sa ateste legalitatea tranzactiilor financiare ale FCM Bacau. "Procurorii au declansat o verificare privind modul de finantare a FCM Bacau si in legatura cu constructia kartodromului de la Bacau. In cauza sunt verificate sapte-opt persoane, printre care si presedintele Gheorghe Chivorchian. Dumitru Sechelariu, fost primar al Bacaului, nu are nici o calitate in acest dosar", a declarat, la sosirea la DNA, maestrul Catalin Dancu. Pe de alta parte, Gheorghe Chivorchian a declarat, citat de Mediafax, ca nu a fost citat pentru audieri. "Clubul a fost verificat, ce sa ma mai cheme. Au cerut niste date si le-am dat. Le-am pus la dispozitie ce au dorit. Asa e normal", a precizat presedintele FCM Bacau.
Sechelariu trimis in judecata
In luna iulie a anului trecut, fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, a fost trimis in judecata, alaturi de fostul viceprimar si consilier local al Bacaului, Laurian Iulian Lucas, si de fostul sef al Serviciului Cadastral si Fond Funciar din cadrul Primariei Bacau, Vasile Dorinel Ifrim. Acestia au fost acuzati de obtinerea ilegala a aproximativ 300.000 de dolari, din afaceri cu terenuri si de prejudicierea Consiliului Local Bacau. La acea data, Parchetul National Anticoruptie (PNA), informa ca Sechelariu, Ifrim si Lucas ar fi actionat pentru a obtine in proprietatea fostului primar si in concesiunea Asociatiei Club Karting "Selena Motor Sport" AFI Bacau si a "SC Selena SRL" Bacau - pe care le controla - mai multe suprafete de teren in Bacau, pentru construirea unui kartodrom. (G.T.)
A r h i v a
  A cazut "Gojdu"    29 comentarii
  Sarada Jianu: A santajat Nastase?    15 comentarii
  Inca un ziarist invinuit    1 comentariu
  Scenarii la telenovela "CD-ul cu secrete"    
  Amenintarea Iranului    28 comentarii
  100 de milioane de euro pentru Biblioteca Nationala    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Piramida Diamantelor (471 afisari)
 Ilegalitati descoperite de Curtea de Conturi (77 afisari)
 Magureanu si Vacaroiu in spatele falimentului ARO (64 afisari)
 Libertate, ateism, blasfemie (56 afisari)
 100 de milioane de euro pentru Biblioteca Nationala (46 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00713 sec.