Ziua Logo
  Nr. 3556 de miercuri, 22 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Sarada Jianu: A santajat Nastase?
-- Intrebata de ziaristi cine ar vrea sa-i faca rau in dosarul Zambaccian, Irina Jianu a raspuns "intrebati-l pe Seicaru, daca cunoasteti istoria ziaristicii" * Pamfil Seicaru este subiectul celebrei zicale "Santajul si etajul" * Cel care e acuzat de procurori ca si-a ridicat case din mita nu este altul decat presedintele Camerei Deputatilor
Audierile in cazul Zambaccian au continuat, ieri la sediul Departamentului National Anticoruptie (DNA) prezentandu-se Irina Jianu (foto), fost inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat in Constructii, pentru a afla invinuirile care i-au fost aduse in acest dosar. El a ajuns in jurul orei 9.30 si a refuzat sa dea vreo declaratie. Intalnirea cu procurorii a durat mai putin de o ora. La iesire, vizibil speriata, Jianu a refuzat sa faca vreun comentariu si sa dea vreo declaratie presei referitor la acuzatiile care i-au fost aduse. In
Irina Paula Jianu este invinuita in dosarul Zambaccian alaturi de Adrian Nastase, Dana Nastase, Miron Mitrea si fostul consul general al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun, ea fiind acuzata de dare de mita. Conform anchetatorilor ea i-ar fi dat lui Adrian Nastase 100.000 de dolari, contravaloarea mai multor bunuri aduse din China, si 1.200.000 de lei noi, reprezentand contravaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan executata la imobilele presedintelui Camerei Deputatilor din Bucuresti si Cornu. In schimbul banilor, Irina Jianu ar fi fost numita si mentinuta in functia de inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat din Constructii. (G.T.)
Perchezitia caselor lui Nastase, judecata la Comisia Juridica
Deputatii din Comisia juridica vor dezbate astazi cererea de perchezitie a imobilelor lui Adrian Nastase, la sedinta fiind invitati ministrul Justitiei si presedintele Camerei Deputatilor, a declarat marti seful comisiei, Sergiu Andon. Mentionam ca Biroul Permanent al Camerei a trimis, luni, Comisiei juridice cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea perchezitiei imobilelor din Bucuresti - strada Zambaccian si din comuna Cornu, apartinand lui Adrian Nastase. Membrii Comisiei juridice vor putea, la inceputul sedintei de azi, sa ceara completari la documentatia trimisa de ministerul justitiei, a precizat Sergiu Andon. "La ora 12.00, incepem o analiza serioasa pe probe, pe puncte de vedere, vom invita si protragonistii principali, deputatul in cauza si ministrul care a cerut. Dupa cate stiu eu, vor fi prezenti", a spus Sergiu Andon, citat de Mediafax. (R.G.)
Mitrea da ochii cu procurorii
Fostul ministru al Transporturilor va afla astazi ce invinuiri ii aduc in dosarul Zambaccian dupa audierea Irinei Jianu, cea pe care a numit-o inspector guvernamental dupa ce aceasta i-a dat mita premierului * Miron Mitrea nu vrea sa se autosuspende din PSD
Secretarul general al Partidului Social Democrat, Miron Mitrea, va fi audiat astazi de catre procurorii Departamentului National in dosarul Zambaccian, caz in care are calitatea de invinuit. Fostul ministru al Transporturilor a primit, in data de 13 februarie, o citatie in care era trecuta calitatea de invinuit, dar in care nu era precizat dosarul in care fusese inceputa urmarirea penala impotriva acestuia. Imediat dupa primirea citatiei, Miron Mitrea a precizat ca este de parere ca e vorba de o neintelegere si ca acest aspect va fi clarificat in cel mai scurt timp. "Cred ca este o neintelegere, dar o sa clarific in scurt timp acest lucru, daca lucrurile merg normal. Si cred ca o sa mearga normal", spunea secretarul general al PSD. La randul sau, fostul premier, invinuit si el in acest dosar, declara ca nu crede ca citatia primita de Mitrea are legatura cu dosarul Zambaccian. "Nu cred ca este implicarea in dosarul Zambaccian, probabil ca este vorba de un alt dosar. Mi-e foarte greu sa comentez o invinuire pe care, banuiesc, cei de la DNA o pot explica, si domnul Mitrea, in masura in care i s-a spus despre ce e vorba", preciza Nastase.
Tactica procurorilor
Totusi, din cate se pare, citarea lui Mitrea la DNA nu este deloc o neintelegere si ea chiar are legatura cu dosarul Zambaccian. Situatie ce este practic demonstrata de legaturile existente intre toate persoanele implicate in acest caz. Astfel, Miron Mitrea este cel care a dispus numirea si mentinerea in functie a Irinei Jianu. Adica a celei invinuite de dare de mita si despre care procurorii spun ca i-ar fi dat lui Adrian Nastase 100.000 de dolari, contravaloarea mai multor bunuri aduse din China, si 1.200.000 de lei noi, reprezentand contravaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan executata la imobilele presedintelui Camerei Deputatilor din Zambaccian si Cornu.
Miron Mitrea era cel care trebuia sa semneze pentru numirea si mentinerea in functia de inspector de stat a Irinei Jianu. In aceste conditii, procurorii nu exclud posibilitatea ca o parte din bunurile date lui Nastase sa fi ajuns chiar la secretarul general PSD. Care sa le fi folosit la constructia vreuneia dintre locuintele sale. Construita poate tot de catre Sergiu Sechelariu, cel care a ridicat si imobilul din Zambaccian. Acesta, care a predat toate documentele referitoare la dosarul Zambaccian la DNA, intr-un interviu acordat ZIUA, s-a ferit sa dea un raspuns clar in momentul in care a fost intrebat daca a construit vreodata ceva pentru secretarul general al PSD. "E posibil, dar eu n-am auzit de asa ceva. Dar eu n-am mai verificat bordero-ul Conimpuls din 2001", a spus Sechelariu.
Cu toate acestea, acuzatiile aduse la adresa lui Miron Mitrea sunt vagi si destul de ambigue. In aceste conditii, nu este deloc exclus ca invinuirile sa fi fost conturate cel mai bine imediat dupa audierea Irinei Jianu la DNA. Astfel, citarea exact cu o zi inainte ca Miron Mitrea sa se prezinte in fata procurorilor nu este deloc intamplatoare. (D.E.I.
A doua descindere in Zambaccian
Procurorii anticoruptie au descins, ieri, pentru a doua zi consecutiv, in imobilul din strada Muzeul Zambaccian. Anchetatorii au ajuns in jurul orei 18.00, unul din apartamentele vizate fiind cel al avocatei Marieta Anastasescu (apropiat al familiei Nastase). Procurori anticoruptie au descins si luni la imobilul din strada Zambaccian in care ocupa apartamente Dana si Adrian Nastase, Andrei Nastase (fiul fostului prim-ministru), precum si avocata Anastasescu. Procurorul sef al Departamentului National Anticoruptie, Daniel Morar, a confirmat, luni, efectuarea unei perchezitii in imobilul respectiv, fara sa poata preciza care din apartamente este vizat de actiune. El a aratat insa ca actiunea din strada Zambaccian 16 a avut loc in baza unui mandat de perchezitie emis de judecator. Anchetatorii au plecat cu o imprimanta si cu un obiect ce parea detector de metale. (B.C.G.)
 Comentarii: 15 Afiseaza toate comentariile  
Dupa ce Nastase a cerut singur peocurorului general Botos sa "faca lumina"...   de costy
100.000 $ ?   de Barabarossa
Rusine Comisiei juridice ! Auzi . . .logica juridica a obstructziei in administrarea probelor.   de OARE CINE
Adrian Nastase ; finish de cariera politica !   de Marcu Arcasu
Ultima ora : Un martor in dosarul Zambaccian amenintat...   de March
Rashela, ca sa vezi de cine sunt indragostit, iti dau o veste proasta cu miros de benzina pe manusi PSD-iste.   de OARE CINE
BOMBONELU E LA COMISIA JURIDICA , BINEINTELES IN DIRECT ...   de gili
Pentru cei care acuza (culmea!) CDR-ul de ceea ce se intampla astazi...   de Aelectrostivuitoritei
Executantii incep sa vorbeasca   de Gargantua
O intrebare pentru cine e in stare sa raspunda la ea.   de Marcu Arcasu
SANTAJUL SI ETAJUL   de ursu livia
Incredibil ! Procurorii au umor daca provoaca autodenuntul unei femei   de Raquel
Inspectoratul in constructii....   de papi
Doamna Jianu a respins avansurile amoroase...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Draguta femeie   de neamtu tiganu
A r h i v a
  A cazut "Gojdu"    29 comentarii
  Ancheta anticoruptie la FCM Bacau    
  Inca un ziarist invinuit    1 comentariu
  Scenarii la telenovela "CD-ul cu secrete"    
  Amenintarea Iranului    28 comentarii
  100 de milioane de euro pentru Biblioteca Nationala    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Piramida Diamantelor (471 afisari)
 Ilegalitati descoperite de Curtea de Conturi (77 afisari)
 Magureanu si Vacaroiu in spatele falimentului ARO (64 afisari)
 Libertate, ateism, blasfemie (56 afisari)
 100 de milioane de euro pentru Biblioteca Nationala (46 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02053 sec.