Ziua Logo
  Nr. 3554 de luni, 20 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Rolling Stones a facut istorie la Copacabana
Trupa Rolling Stones a reusit sa adune, sambata seara, aproape doua milioane de fani pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, la unul dintre cele mai mari concerte rock date vreodata, transmite Reuters. "Hello, Brasil!", s-a adresat Mick Jagger unei multimi entuziasmate. Concertul a debutat cu melodia "It's only rock and roll", insa multimea a fost in delir in momentul in care Mick Jagger, care are un fiu brazilian, le-a adresat spectatorilor cateva cuvinte in aceasta limba. Jagger, in varsta de 62 de ani, a dansat pe scena ca un adolescent, in timpul spectacolului gratuit ce a durat doua ore. Membrii trupei Rolling Stones si-au "tratat" fanii cu hituri din cariera lor de peste 40 de ani. Programul a inclus si melodii de pe ultimul album, "A Bigger Bang", castigator la Grammy Awards, anul acesta. Peste 6.000 de politisti au patrulat prin Rio de Janeiro, unul dintre cele mai interesante si mai violente orase din lume, avand in vedere ca oficialii se temeau de valuri de jafuri sau ciocniri intre clanurile din lumea drogurilor. "Nu s-a intamplat nimic serios, multumesc lui Dumnezeu. A fost liniste", a declarat colonelul Leonardo Tavares.
"A fost extraordinar, iar cel mai bun moment cred ca a fost cand s-a auzit melodia <<Satisfaction>>, cand toata lumea, chiar si cei care nu intelegeau o boaba engleza, au inceput sa sara si sa cante. Am asteptat toata viata un asemenea concert", a povestit Mari Martins, de 30 de ani, unul dintre cei care au participat la mega-concert. Alti fani si-au instalat corturile pe plaja de zile intregi ca sa prinda locuri in fata la concert.
Demonstratie de forta
Pe langa fani, la hotelul Copacabana Palace s-au adunat sute de fotografi din intreaga lume, pentru a-i prinde pe membrii Rolling Stones. Acestia au povestit cum Ron Wood si chitaristul Keith Richard apareau din cand in cand la balcoane, pentru a face cu mana multimii care le scanda numele.
Un oficial al trupelor de pompieri a declarat ca aproximativ 250 de persoane au fost tratate pentru epuizare, betie si alte probleme asemanatoare. Trupe paramilitare au ocupat cateva "favelas", dupa ce gasti rivale au omorat sase oameni in suburbia Rocinha, miercuri. Tavares a estimat ca la concert au participat peste un milion de oameni. Alte cateva mii au petrecut pe strazile din apropierea show-ului, band bere si organizand petreceri ad-hoc. Altii au asistat la concert de pe ambarcatiuni private, in timp ce mii de fani au privit de la balcoanele inchiriate ale hotelurilor si imobilelor de pe Bulevardul Atlantic, principala strada de-a lungul falezei. Cu reputatia sa de oras al drogurilor, al decadentei si al exceselor, Rio a fost orasul ideal pentru cei de la Rolling Stones, fosti "baieti rai" ai rock-ului, care au transformat concertul intr-o demonstratie de forta. Concertul de la Rio a facut parte din turneul de promovare a albumului "A Bigger Bang", care a inceput in Statele Unite, in august. Acesta a fost turneul rock ce a adus cele mai mari incasari, in 2005.
Fanii s-au suparat pe VIP-uri
La concert nu au participat doar brazilieni. Fani din Europa si Japonia au venit la spectacol, s-au inghesuit si au incercat sa danseze pe fasia ingusta de plaja. Un grup de fani din statul brazilian Minas Gerais a ajuns pe plaja la ora 9.00 dimineata ca sa poata sa prinda locuri cat mai aproape de scena. Publicul a fost, insa, separat de scena de un sector incercuit, pentru 4000 de invitati VIP ai organizatorilor, sponsorilor si ai formatiei. Acest lucru i-a nemultumit pe fani. "Intotdeauna este asa in Brazilia, totul este pentru milionari", a afirmat Freda, o profesoara venita de la Sao Paulo sa asiste la spectacol. La un moment dat, o parte a multimii a inceput sa strige sloganuri obscene impotriva VIP-urilor, printre care s-au numarat si actorul Rodrigo Santoro si modelul si prezentatoarea TV Luciana Gimenez, fosta iubita a lui Jagger si mama fiului sau de sase ani, Lucas. Municipalitatea din Rio de Janeiro a platit 750.000 de dolari pentru 16% din spectacol, restul banilor fiind asigurati de sponsori. Organizatorii se asteptau ca acesta sa fie cel mai mare concert rock dat vreodata. Insa, recordul de 3,5 milioane de spectatori care au asistat la un spectacol gratuit dat de Rod Stewart la Copacabana, in ajunul Anului Nou 1994, a ramas in picioare. (B.M.)
A r h i v a
  Ursul de Aur face politica    1 comentariu
  Insemnarile lui Leonardo da Vinci expuse la Milano    
  meteo    
  Recomandari TV    
 Top afisari / comentarii 
 Catedrala Neamului, cea mai inalta cladire din Romania (186 afisari)
 Secretul din strada (113 afisari)
 Farmacologia romaneasca, de la clasic la modern (93 afisari)
 Liber la calatorii in strainatate pentru minori (78 afisari)
 Ministerul Justitiei a initiat o noua lege a societatilor comerciale (46 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01025 sec.