Ziua Logo
  Nr. 3551 de joi, 16 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Rosca Stanescu: "O instrumentare politica a dosarului Rompetrol"
Sorin Rosca Stanescu, directorul ziarului ZIUA, a fost audiat ieri, pentru a doua oara, in calitate de invinuit in dosarul Rompetrol. "As fi tentat sa pun titlu pentru <<vizita>> mea de astazi in aceasta institutie, <<Parchet la patrat>>. Pentru ca m-am aflat aici in doua cauze penale. Cea privind <<conspiratia>> legata de actiunile Rompetrol la Bursa, unde m-a audiat doamna Cristescu si cea legata de scurgerea de informatii din Armata unde, de cealalta parte a mesei s-a aflat domnul procuror Cristescu. Am inteles ca nu sunt rude.
Referitor la prima mea audiere, in calitate de invinuit si de participare la un grup criminal, fac urmatoarea declaratie: conspiratia orala, lansata la apa de domnul Traian Basescu, s-a transformat, gratie procurorilor, intr-o conspiratie penala. Nu mi-a fost prezentata nici o proba care sa demonstreze ca am incalcat vreo lege. Si nici un document dintre cele pe care le-am solicitat, legate de autorizarea interceptarii convorbirilor mele telefonice, a controlului asupra conturilor bancare si nici nu mi-au fost prezentate stenogramele convorbirilor telefonice pe care le-am purtat cu domnul Traian Basescu inainte si dupa alegerea sa ca presedinte, legate de Dinu Patriciu si de Rompetrol, care sunt extrem de importante pentru solutionarea corecta a acestei cauze. Nici macar nu mi s-a pus la dispozitie propria mea declaratie de martor. Ca atare, convingerea mea ca avem de-a face cu o instrumentare politica a dosarului Rompetrol s-a intarit si am decis sa uzez de dreptul meu de a nu mai face nici un fel de declaratii, pana cand acest dosar nu se va depolitiza si nu va ajunge in instanta. Oricum, numarul <<conspiratorilor>> mai are mult pana sa atinga cifra de peste 80 din Dosarul <<Flota>>, instrumentat tot politic. Atunci si acum!
A doua audiere am avut-o in calitate de martor - cel putin pentru moment - in dosarul penal al scurgerilor de informatii din Armata. Depozitia mea scrisa s-a referit la imprejurarile in care ne-au parvenit documentele cu caracter secret si motivele care m-au determinat sa incunostintez de indata SRI si sa solicit declansarea unei anchete. Am fost informat ca vor fi audiati si reporterii Ziarului <<Ziua>>, care detin informatii care ii pot ajuta pe anchetatori sa descopere cine se face vinovat de scurgerea de informatii din Armata", a declarat directorul ZIUA. (D.E.I.)
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
Arestarea preventiva a lui Patriciu !   de Marius Adrian Porojnicu
Doua infatisari....   de alwis46
Dosar penal......................   de Marius Adrian Porojnicu
EU CRED IN STANESCU   de Morkova Vesela
Niste Blegi: ROSCA TARICEANU PATRICIU   de ane mona
SRS   de cosor ion
Bravo!!!!   de Sigma1
Garcon baiete.........   de White House
A r h i v a
  Canuta om sucit    46 comentarii
  Oameni de afaceri celebri cercetati penal    8 comentarii
  Bani publici pentru o fundatie fantoma    2 comentarii
  Mandatele de interceptare, secrete de stat    
  Asumarea raspunderii, singura sansa a DNA    3 comentarii
  Macovei i-a retrimis lui Nastase cererea de perchezitionare    6 comentarii
  Averea lui DIP ramane sub sechestru    1 comentariu
  Siguranta nationala in dezbatere publica    6 comentarii
  Ciuhandu si Talpes, de vorba cu Angela Merkel    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cei mai bogati europeni (846 afisari)
 Bani publici pentru o fundatie fantoma (735 afisari)
 Pentru micul burghez eram niste "neterminati" (544 afisari)
 Oameni de afaceri celebri cercetati penal (532 afisari)
 Stadionul National la mana lui Gigi Becali (511 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00812 sec.