Ziua Logo
  Nr. 3551 de joi, 16 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Fondul Proprietatea si-a ales auditorul si avocatii
Consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea a selectat firmele de avocati romani - Tuca si Asociatii, Bostina si Asociatii si Popovici si Asociatii - si compania KPMG ca auditor, a declarat presedintele Fondului, Nicolae Ivan, transmite Mediafax. El a adaugat ca anuntul pentru cererea de oferta in scopul selectiei consultantului international a fost publicat in presa internationala. "Sunt zece firme de avocatura internationale care si-au exprimat interesul de a participa la licitatie. Acestea au depus scrisorile de intentie si au ca termen mijlocul lunii martie pentru a lansa ofertele", a completat Ivan.
Consultantul, care trebuie sa aiba experienta la constituirea unui fond de cateva sute de milioane de euro, va fi desemnat in baza unei licitatii publice internationale, initiata de Ministerul Finantelor, prin Consiliul de Supraveghere al Fondului.
Potrivit presedintelui Fondului Proprietatea, in cursul lunii februarie va incepe procedura de preschimbare a titlurilor de proprietate in actiuni si distribuirea acestora. Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a fost desemnata in luna ianuarie castigatoarea licitatiei pentru derularea operatiunilor comerciale ale Fondului Proprietatea. Astfel, actiunile Fondului vor fi distribuite catre titularii titlurilor de despagubire prin reteaua CEC. Fondul a fost constituit sub forma unui organism de plasament colectiv, ca entitate destinata platii prin echivalent a despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv de statul roman, si va fi administrat de catre o societate de profil cu reputatie internationala, desemnata prin licitatie publica internationala. (A.M.V.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
"selectarea firmelor de avocati"   de Rams
A r h i v a
  Vladescu catre Garda: "Nu va fie frica!"    3 comentarii
  Inflatia rupe "lesa" BNR    1 comentariu
  Minoritarii acuza statul de "nationalizarea" Oltchim    
  TVA nu se modifica in 2006    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cei mai bogati europeni (846 afisari)
 Bani publici pentru o fundatie fantoma (735 afisari)
 Pentru micul burghez eram niste "neterminati" (544 afisari)
 Oameni de afaceri celebri cercetati penal (532 afisari)
 Stadionul National la mana lui Gigi Becali (511 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00792 sec.