Ziua Logo
  Nr. 3551 de joi, 16 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Cei mai bogati europeni
Cand este vorba de viata in inalta societate, cei mai bogati oameni din Europa stabilesc standardele. Londra are mai multi miliardari decat oricare alt oras din lume, laudandu-se cu 44 - de zece ori mai multi decat New York-ul. Spania are 11, iar Italia 9, nemaivorbind de Rusia, care deja are 50 de miliardari.
Printre acesti miliardari se afla si cel mai de succes matador al Spaniei, Enrique Ponce, unul dintre cei mai bogati oameni din Spania. Acesta poate castiga pana la 100.000 euro pentru o singura competitie. Numai anul trecut a castigat, conform estimarilor, 4,3 milioane euro. Superlegenda britanica a motociclismului, Carl Fogarty, de patru ori campion mondial, detine, conform estimarilor, o avere de 40 de milioane de euro, fiind unul dintre cei mai bogati oameni din lumea sporturilor cu motor. Dupa ce s-a retras din competitii, ca motociclist, a devenit managerul propriei echipe de circuit.
Un alt milionar este medium-ul de origine israeliana Uri Geller, care reusea sa indoaie linguri cu puterea mintii. Puterile sale telekinetice de nepatruns i-au adus zeci de milioane de dolari. Mai bogat decat in cele mai indraznete visuri ale sale, el a dezvaluit ca banii aproape l-au distrus, motiv pentru care nu s-a mai atins de ani de zile de o bancnota.
Engelbert Humperdinck este unul dintre cei mai de succes artisti din istoria muzicala a Marii Britanii. El se lauda cu vanzari-record de 130 de milioane, acumuland uimitorul palmares de 87 albume de aur si de platina.
Au cladit imperii
O alta "categorie" de milionari este cea a celor care au cladit imperii si dinastii. Printre acestia se numara magnatul Stelios, multimilionarul in dolari nascut in Grecia care a creat compania aeriana ce avea sa schimbe fata calatoriilor europene. Easy, omniprezentul sau brand, valoreaza conform estimarilor 720 de milioane de euro si apare in orice domeniu, de la pizzerii si cinematografe pana la carti de credit si produse cosmetice plus, desigur, compania aeriana Easy Jet.
Unul dintre cei mai bogati oameni din lumea europeana editoriala, milionarul britanic hippy Felix Dennis se pare ca valoreaza, conform estimarilor, 855 de milioane de euro. In pofida faptului ca a petrecut o scurta perioada de timp in inchisoare pentru publicarea unei controversate reviste britanice, in anii 1960, astazi imperiul sau se intinde in 40 de tari, iar el vinde reviste in valoare de peste 70 de milioane pe an. Nu trebuie uitat nici olandezul de origine indiana Rattan Chadha, fondatorul uriasului lant Mexx. Este unul dintre cele mai mari imperii din lumea europeana a confectiilor, laudandu-se cu 650 de magazine si o cifra anuala de afaceri de aproape un miliard de euro.
Milionarii entertainmentului
Demis Nikolaidis si Despina Vandi formeaza cuplul de superstaruri grecesti. El fotbalist, ea vedeta pop. Cei doi fac parte din categoria milionarilor din domeniul entertainment-ului. Ei formeaza cel mai celebru cuplu din Grecia si au fost porecliti de presa "Posh si Becks ai Greciei".
Un alt artist milionar este si rocker-ul irlandez Chris de Burgh care, desi are la activ vanzari record de 45 de milioane de discuri si 3000 de concerte live, tot mai canta. El a acumulat o avere personala estimata la 43 de milioane de euro, devenind astfel unul dintre cele mai de succes exporturi din istoria muzicii irlandeze.
Un alt "produs de export" al Spaniei de data aceasta, este dansatorul de flamenco Joaquin Cortes, care are lumea la picioare, la propriu. El a dansat pentru 12 milioane de oameni, in 600 de locatii diferite, iar picioarele lui sunt asigurate pentru suma de trei milioane de euro. Olandezul Duncan Stutterheim, cel mai mare promoter de petreceri din Europa, organizeaza festivaluri-monstru, de cate 10 ore de muzica dance, pentru cei care frecventeaza cluburile si care platesc pentru aceste festivaluri cate 60 de euro. In ciuda declinului inregistrat de popularitatea muzicii dance, Duncan inca mai castiga o avere de pe urma acestor seri "cu tema" (multimea se imbraca fie in negru, fie in alb), considerate cele mai tari evenimente din lumea cluburilor.
Afaceri neobisnuite
Miliardarul rus Vladimir Bryntsalov este unul dintre cei mai bogati oameni din Rusia. El a candidat chiar de doua ori la Presedintia tarii, impotriva lui Putin si Eltan. Daca e sa ne luam dupa interiorul aurit al casei sale in valoare de 85 milioane euro, tot ce atinge el se transforma efectiv in aur. Fostul muncitor dintr-o fabrica ruseasca este acum cel mai mare producator de farmaceutice din Rusia, cu o avere personala estimata la peste doua miliarde de euro. El si-a imortalizat familia in ferestrele cu vitralii ale casei sale si ii poate supraveghea indeaproape pe angajatii uriasei sale uzine de produse farmaceutice, pentru ca si-a construit alaturi o alta casa, in valoare de mai multe milioane de euro - realizata integral din sticla.
Eroul britanic al curselor cu motor, fostul driver David Sears se afla in centrul unei industrii a curselor in valoare de 7,5 de miliarde de euro. Echipa sa, Supernova, este cea mai succes echipa care a rulat vreodata pe circuitul GP2, iar el este pe cale sa isi asume cea mai mare provocare cu care s-a confruntat pana acum: va deveni managerul unei echipe in Cupa Mondiala Inaugurala A1 de curse motorizate.
Germanul Alfredo Pauly este unul dintre cei mai de succes designeri ai tuturor timpurilor. Acest milionar plin de culoare are intotdeauna ceva de zis in contradictoriu cu moda. In ciuda tuturor campaniilor organizate impotriva blanurilor naturale, el a castigat o avere cu haine care pot sa coste pana la 125.000 de euro bucata. Adorata de celebritati precum Ivana Trump, colectia sa anuala de designuri multicolore valoreaza peste 10 milioane de euro.
Nu trebuie uitat nici Regele Cluburilor din Anglia, Peter Stringfellow, care lucreaza in industria cluburilor de noapte. El a castigat o avere cu cluburile sale extrem de moderne. "Nava sa amiral", clubul londonez "Stringfellows", este o afacere de mare forta, iar el s-a aventurat acum in profitabila lume a dansului pe mese, pentru a-si spori si mai mult averea, insa nu uita sa se si relaxeze alaturi de tanara lui logodnica, pe yachtul sau de un milion de euro, in Ibiza.
Viata acestor milionari, cu diverse amanunte inedite, va fi prezentata de postul Discovery Channel, incepand de sambata, 25 februarie, de la ora 19.00, urmatorul episod fiind difuzat a doua zi, 26 februarie, la aceeasi ora. (B.M.)
 Afisari: 846  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
De ce oare ???   de dur
A r h i v a
  Fotografie de 2,9 milioane de dolari    
  Gheata din sucuri are mai multe bacterii decat apa din WC    
  Tom Cruise ramane cu Katie Holmes    1 comentariu
  Pericol de inundatii    
  meteo    
  Recomandari TV    
 Top afisari / comentarii 
 Cei mai bogati europeni (846 afisari)
 Bani publici pentru o fundatie fantoma (735 afisari)
 Pentru micul burghez eram niste "neterminati" (544 afisari)
 Oameni de afaceri celebri cercetati penal (532 afisari)
 Stadionul National la mana lui Gigi Becali (511 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01149 sec.