Ziua Logo
  Nr. 3544 de miercuri, 8 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Retea anihilata
O retea internationala de traficanti de droguri, alcatuita din 15 persoane, a fost anihilata si deconspirata, prin flagrant, de politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea impreuna cu cei ai Serviciului Independent de Informatie si Protectie Interna (SIIPI) Bihor. Cei 15 (un american, egipteni, sirieni, palestinieni si romani), arestati pentru trafic si consum de droguri de risc, se afla, in acest moment, in arestul Inspectoratului de Politie al judetului Bihor si daca vor fi gasiti vinovati risca pedepse privative de libertate cuprinse intre 3 si 15 ani. Alti trei membri ai gruparii sunt cercetati in stare de libertate deoarece si-au pus la dispozitie, cu buna-stiinta, locuinta in vederea consumului de droguri, infractiune pedepsita cu inchisoare de la 3 la 10 ani. Tot in acest caz, sunt cercetati in stare de libertate si 26 de consumatori de droguri din judetul Bihor. (Rompres)
Talhar capturat
Politistii ilfoveni au prins luni un talhar deosebit de violent, care jefuia soferi dupa ce ii lovea pana cadeau la pamant, ultima lui victima fiind un om de afaceri pe care l-a atacat dupa ce i-a intepat unul dintre cauciucurile masinii. Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov, Cristian D. (32 de ani, din comuna ilfoveana Pantelimon) a fost prezentat Parchetului Tribunalului Bucuresti, care a emis pe numele lui un mandat de arestare pe o perioada de 29 de zile pentru talharie, transmite Mediafax. Talharul este suspectat si de comiterea altor talharii comise in judetul Ilfov, soferii fiind jefuiti prin aceeasi metoda de intepare a rotilor sau atacati dupa ce isi parcau masina in zone mai putin circulate si la ore tarzii. (D.E.I.)
Muscat de lup
Un barbat a fost internat la Spitalul de Boli Contagioase din Cluj-Napoca, dupa ce a fost muscat de un lup. Politistii din localitatea Sanmartin au fost sesizati de catre localnici ca un lup a muscat un om, sapte caini, un magar si mai multe oi si capre, in satele Diviciorii Mari si Diviciorii Mici. Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Cluj, subcomisar Adrian Marian, Grigore C. de 69 de ani, din satul Diviciorii Mari, a fost muscat de lup si a fost transportat si internat in Cluj-Napoca la Spitalul de Boli Contagioase. Intrucat exista suspiciuni ca lupul ar fi turbat, acesta a fost omorat de localnici. Directia Sanitara Veterinara a ridicat probe pentru a se stabili daca animalul a fost turbat. (Mediafax)
Prins cu focuri de arma
Politistii din Covasna au facut uz de arma, ieri dimineata, pentru a prinde un recidivist care furase patru autoturisme. Un echipaj al Serviciului Politiei Rutiere Covasna a surprins un autoturism Dacia care circula cu viteza excesiva in localitatea Lunga. Pentru ca soferul nu a oprit la semnalul politistilor, ci si-a continuat drumul cu viteza si mai mare, oamenii legii au plecat in urmarirea lui si l-au blocat in afara localitatii Lunga. Soferul a abandonat masina si a fugit pe camp, iar politistii au tras sase focuri de avertisment, dupa care au reusit sa-l prinda si sa-l imobilizeze. In urma cercetarilor s-a stabilit ca Adrian B., de 34 de ani, din Brasov, furase o Dacie din orasul sau, iar in noaptea de luni spre marti a mai furat alte trei masini din Sfantu Gheorghe, pentru ca avea nevoie de combustibilul din rezervoare. Tanarul a abandonat ulterior masinile furate din Sfantu Gheorghe. Adrian B. a fost inchis timp de 11 ani pentru furt si talharie, iar in aprilie 2005 a fost eliberat conditionat. (G.T.)
La scoala cu bate si cutite
Un studiu facut de Politia Judeteana Valcea privind violenta in scolile din judet arata ca unii elevi merg in salile de clasa cu lanturi, bate si cutite. Conform studiului, realizat de Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din IPJ Valcea, mai arata ca agentii de paza ai unitatilor de invatamant permit accesul persoanelor straine in scoli, iar unii elevi percep taxe de protectie pentru a-i apara pe altii. De asemenea, cauzele care determina agresiunile in scoli sunt lipsa de afectiune din familie, precum si stresul din sistemul de invatamant. Grav este si faptul ca 70% dintre profesorii valceni considera ca violenta din unitatile de invatamant nu este o problema. (G.T.)
Captura de tigari
Peste 70 de cartuse cu tigari de contrabanda au fost descoperite, ieri, de politistii de frontiera si vamesii de la Halmeu, judetul Satu Mare, in masina unui ucrainean, pe care era aplicat un autocolant conform caruia acesta ar fi politist. Majoritatea tigarilor erau ascunse intr-un loc special amenajat in rezervorul de combustibil al masinii. Potrivit sefului PTF Halmeu, Valeri B. a intrat in tara in jurul orelor 13.00 si a spus ca nu are nimic de declarat. Tigarile au fost gasite insa in urma unui control amanuntit al autoturismului. Pe masina ucraineanului era aplicat un autocolant din care reiesea ca acesta este politist, membru al biroului Interpol din Ucraina, insa pana acum autoritatile romane nu au primit vreo confirmare privind apartenenta lui la acest serviciu. (G.T.)
Si-a taiat venele la judecatorie
Un barbat si-a sectionat venele din zona gatului si de la maini, pe holul judecatoriei din localitatea buzoiana Patarlagele, dupa ce a aflat decizia magistratilor intr-un dosar in care a fost citat in calitate de inculpat. Potrivit unui comunicat al IPJ Buzau, incidentul s-a petrecut in urma cu doua zile, pe holul Judecatoriei Patarlagele. Barbatul, de 29 de ani, din localitatea Valea Nehoiului, judetul Buzau, era citat ca inculpat intr-un dosar penal pentru lovire, victima fiind sotia sa, pe care o batea frecvent. La finalul sedintei, nemultumit de hotararea magistratilor, de amanare a procesului, barbatul a iesit pe holul institutiei si s-a taiat in zona gatului si pe maini, cu o lama pe care o avea la el. Barbatul a primit ajutor de la medicii de la Serviciul Judetean de Ambulanta Buzau, iar ulterior a fost transportat la Spitalul Orasenesc din Nehoiu, el fiind la momentul de fata in afara oricarui pericol. Buzoianul a fost amendat cu patru milioane de lei vechi. (G.T.)
Traficanti dupa gratii
Doua grupari de trafic de persoane care trimiteau cersetori sauu prostituate in tari din Uniunea Europeana au fost anihilate de politistii galateni. Potrivit anchetatorilor, cinci presupusi traficanti de persoane sunt acuzati ca au racolat, din 2002 si pana in prezent, cateva zeci de minori care au fost pusi sa fure sau sa cerseasca in Paris. "Impotriva a patru membri ai grupului, Tribunalul Galati a emis mandate de arestare preventiva pentru comiterea infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori, al cincilea fiind cercetat in stare de libertate", a declarat seful Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Galati. Totodata, politistii galateni au prins alte doua persoane care, in perioada 2003-2006, ar fi recrutat, transportat si obligat peste 35 de tinere sa practice prostitutia in Granada-Spania. Potrivit anchetatorilor, beneficiile obtinute de cei doi se ridica la peste 200.000 euro. Impotriva acestora, Tribunalul Galati a emis mandate de arestare preventiva pentru comiterea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism. (Mediafax)
 Afisari: 168  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Licitatie anulata in scandalul bombelor ecologice    
  Politia Pietelor a murit inainte de a se naste    1 comentariu
  Incident la Patriarhie    2 comentarii
  CSM a amanat discutarea raportului in cazul MISA    
  Cristoiu il face praf pe Voiculescu in "Jurnalul national"    1 comentariu
  Mama lui Huidu, talharita in centrul Capitalei    2 comentarii
  Ionel Marin - mai curat, mai uscat!    
  Carabinieri injunghiati de doi romani    
  Romania, "politist aerian" in Tarile Baltice    3 comentarii
  Sergiu Nicolaescu, marturie defavorabila lui Gigi Becali    
  Nastase doua dosare    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Pensionare anticipata dupa reguli noi (2298 afisari)
 Puterea da din cont in cont (874 afisari)
 Cetatenia pentru basarabeni nu blocheaza aderarea (717 afisari)
 Actualitatea ortodoxiei (679 afisari)
 NU violentei ! (391 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01144 sec.