Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Capitala se inchide
-- Pentru urmatorii doi ani, 359 de bulevarde si strazi principale se vor transforma in santiere * Se anunta o lupta dura pentru fondul de 1,6 miliarde de euro pus la bataie de Videanu si consilierii Bucurestiului
foto: mediafax
CGMB a aprobat ieri in sedinta extraordinara documentatia tehnica pentru investitii in infrastructura Capitalei in valoare de 1,6 miliarde de euro. "Volumul investitiilor aprobate astazi este infinit mai mare fata de cele realizate in ultimii 15 ani, cand s-au realizat lucrari in infrastructura orasului de 131 milioane de euro. In urmatorii 2 ani va fi destul de greu de circulat pe strazile Capitalei din cauza acestor lucrari, dar pana la sfarsitul mandatului meu, toate cele 359 de bulevarde si strazi principale care sunt in administrarea Primariei Capitalei vor fi refacute complet cu retele edilitare cu tot", a declarat primarul general, Adriean Videanu. Consilierii municipali ai PSD au fost impotriva aprobarii refacerii bulevardelor Regina Elisabeta si Mihail Kogalniceanu care, potrivit indicatorilor tehnico-economici, va costa 8,5 milioane de euro. Motivatia lor a fost aceea ca, in 2002, cele doua bulevarde au mai fost asfaltate. Videanu a explicat ca proiectul pe care municipalitatea il va aplica pe arterele care unesc zona Universitate cu Piata Operei consta intr-o regenerare completa a acestei zone centrale, care va cuprinde inlocuirea retelelor edilitare (apa, canal, gaze), a mobilierului stradal si a vegetatiei. "Avem un studiu peisagistic care prevede plantarea de platani in locul arboretului de mica valoare (corcodusi). Probabil ca in urmatoarele doua saptamani vom organiza o expozitie de mobilier stradal pe care sa o poata vizita si bucurestenii timp de o luna de zile. Apoi, structurile profesionale, Ordinul Arhitectilor, specialisti din Primaria Capitalei etc., vor alege modele de mobilier stradal si apoi vom organiza licitatie pentru desemnarea firmei care se va ocupa de designul urban", a precizat primarul general.
Un amendament pe care l-au aprobat consilierii municipali la toate hotararile aprobte ieri privind reabilitarea strazilor care au linii de tramvai a fost acela ca lucrarile de asfaltare si de inlocuire a caii de rulare sa se execute concomitent, astfel incat artera aflata in lucru sa fie redata cat mai curand traficului rutier. Primarul general nu a precizat daca vreuna dintre lucrarile de reabilitare a infrastructurii stradale va incepe in acest an - intrucat acum urmeaza intocmirea proiectelor tehnice a caietelor de sarcini si organizarea licitatiilor pentru aceste lucrari, operatiuni care se vor derula, probabil, pana la sfarsitul anului. Singura lucrare care va incepe efectiv in acest an va fi pasajul Basarab. "Peste 30 de companii au cumparat caietul de sarcini pentru aceasta lucrare, iar comisia de licitatie va decide pe 15 martie castigatorul. In jur de 1 aprilie, nu ca sa fie pacaleala, estimez ca vor incepe efectiv lucrarile", a explicat Videanu.
Cota unica a umflat bugetul Capitalei
Bugetul Capitalei va fi supus cu intarziere aprobarii CGMB, dar primarul general sustine ca a cerut tuturor structurilor aflate in subordinea Primariei Capitalei sa-i prezinte proiecte de argumentare a fondurilor pe care le solicita. "Proiectia de buget pe acest an este de 16.200 de miliarde de lei vechi, numai din venituri, fata de 13.800 miliarde de lei, bugetul pe anul trecut. Sursele suplimentare de venit la nivelul Primariei Capitalei provin exact din cota unica de impozitare", a precizat Videanu. El a anuntat ca finantistii municipalitatii au gasit solutia prin care Primaria va acoperi cresterea de pret a gigacaloriei operata in urma cu doua saptamani, acoperind din buget aceasta crestere.
Magda SEVERIN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
sa se inchida de tot.   de gobi
A r h i v a
  Coreenii sunt sfatuiti sa muste primii    5 comentarii
  Vile pe pista    1 comentariu
  Spaga la frontiera    
  Nicolaescu, pe tobogan    1 comentariu
  Integrare-n fundu' curtii    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00896 sec.