Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Virgil Magureanu invinuit in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie
-- Fostul sef al SRI a fost audiat ieri de procurorii militari, el cerand sa fie confruntat cu mai multe persoane cercetate in acest dosar * Magureanu a mai fost audiat de trei ori, dar in calitate de martor
Virgil Magureanu - fostul sef al Serviciului Roman de Informatii - a cerut, ieri, procurorilor militari care l-au audiat in calitate de invinuit in dosarul mineriadei din 13 - 15 iunie 1990, sa fie confruntat cu mai multe persoane cercetate in aceasta cauza. Magureanu s-a prezentat, ieri, la Parchetul Militar, in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, el fiind audiat timp de trei ore, in calitate de invinuit. Fostul sef la SRI a mai fost audiat de trei ori in acest dosar, dar in calitate de martor. Pana acum, fostul sef al SRI a dat procurorilor detalii legate de implicarea sa in incidentele de la Baneasa si de la unitatea de la Turnu Magurele a Ministerului de Interne, unde au fost retinute mai multe persoane. Potrivit anchetatorilor, citati de Mediafax, in timpul mineriadei din 13-15 iunie, Virgil Magureanu le-ar fi cerut subordonatilor sai sa ajute Politia la identificarea si retinerea mai multor persoane care se aflau in Piata Universitatii.
Acuzatii grave
Ulterior, manifestantii arestati ar fi fost batuti si torturati.
Procurorii militari ancheteaza contextul in care, intre 13 si 15 iunie 1990, in timpul evenimentelor din Bucuresti, au fost ucise sase persoane, alte cateva zeci au fost ranite, iar cladirile Politiei Capitalei si Ministerului de Interne, precum si sedii de partide si alte institutii importante ale statului au fost devastate. Ancheta privind mineriada din 1990 - in care sunt cercetate in jur de 20 de persoane, printre care si Ion Iliescu - include acuzatii precum subminarea puterii de stat si a economiei nationale, lipsire de libertate in mod ilegal si crime contra umanitatii. In acest caz, procurorii militari au audiat mai multe persoane printre care generalul Mihai Chitac - fost ministru de Interne, colonelul Gheorghe Trutulescu - fost comandant al Unitatii de Cercetare si Diversiune Buzau, generalul (r) Vasile Dobrinoiu - fost sef al Scolii de ofiteri de la Baneasa, generalul (r) Vasile Ionel - fost consilier prezidential pe probleme de aparare si fost sef al Statului Major General din Ministerul Apararii Nationale, Corneliu Diamandescu - fost sef al Politiei Romane.
Bogdan GALCA 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Magureanu....   de doctorul
Alta cacialma.   de Aladin
A r h i v a
  Timofte se agata de siguranta nationala    3 comentarii
  Patriciu: "Puterea serviciilor secrete este prea mare"    1 comentariu
  Razboi intre PSD si PNL in Neamt    
  Huza s-a decis: ramane "la pensie"    
  Lui Ilascu i s-a propus executarea lui Iurie Rosca    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00733 sec.