Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Electroputere in prelungiri
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit, pentru a patra oara in ultimele luni, pana la 17 februarie, termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea societatii Electroputere Craiova. "In vederea asigurarii celor mai bune conditii pentru trecerea societatii in proprietate privata, este necesara o informare corecta, cat mai actuala, asupra situatiei economico - financiare la sfarsitul anului 2005, a tuturor celor cinci investitori care au cumparat dosarele de prezentare si care sunt interesati sa achizitioneze pachetul de actiuni detinut de stat la Electroputere", se arata intr-un comunicat al AVAS. In luna mai 2005, AVAS a primit cinci scrisori de intentie pentru Electroputere si a anuntat ca asteapta in continuare oferte din partea potentialilor investitori. Scrisorile de intentie au fost depuse de companiile Siemens Romania, Horvath Holding Investment Co. Inc. Ungaria si consortiile DAB - Electromec (Grecia), respectiv Serviciile Comerciale Romane - Telemania Israel - Konkar Electroindustr (Croatia). De asemenea, Asociatia Salariatilor Electroputere ELPAS si-a aratat interesul pentru preluarea firmei din Craiova in parteneriat cu unul sau mai multi potentiali investitori. (A.G.C.)
Volksbank reduce dobanzile
Volksbank Romania a redus incepand de ieri dobanzile la creditele in euro si in lei pentru achizitionarea de locuinte, autoturisme si pentru cheltuieli curente acordate pe termen lung, se arata intr-un comunicat al bancii. Astfel, creditul pentru locuinte poate fi acordat pentru o perioada de 28 ani la o rata a dobanzii de 6,75% in euro si 7,75% in lei. Nu exista limita de suma, iar avansul solicitantului trebui sa reprezinte 25% din valoarea investitiei. La imprumutul Optimus (credit de cheltuieli curente cu ipoteca), perioada maxima de acordare este de 25 de ani pentru sumele in lei si de 20 de ani pentru cele in moneda europeana. Banca nu solicita avans, giranti sau asigurare de viata. Dobanda perceputa de banca este de 6,75% pe an la creditele in euro si 7,75% pe an la cele in lei. La un credit de 30.000 euro pe 20 ani, dobanda anuala efectiva (DAE) se ridica la 8,96%, in timp ce pentru un imprumut de 350.000 lei pe o perioada maxima de creditare de 25 ani, DAE va atinge 8,29%. Pentru creditele auto pe sapte ani, DAE la euro este 9,27% la un credit de 7000 de euro, , iar pentru lei este de 8,58% pentru un imprumut de 350.000 de lei. (A.M.V.)
A venit "Superbrands"
Organizatia "Superbrands", recunoscuta international ca arbitru pe piata marcilor nationale si internationale, a intrat si in Romania, se arata intr-un comunicat de presa. Statutul "Superbrands" adauga forta si prestigiu unui brand si il diferentiaza de competitorii sai. Conform metodologiei aplicata in intreaga lume, si in Romania a fost constituit un consiliu de evaluare a brandurilor, format din 25 de personalitati ale comunitatii de afaceri, precum si personalitati ale societatii romanesti. Pana in prezent au fost nominalizate aproximativ 1800 de marci consacrate pe piata romaneasca, atat autohtone, cat si internationale, care sunt evaluate pe criterii de reputatie si notorietate. Lista brandurilor care au primit statutul "Superbrands" va fi finalizata la sfarsitul lunii februarie. (A.M.V.)
Vanzari LG in Romania
Afacerile companiei sud-coreene LG Electronics au atins in Romania, la finele anului 2005, nivelul de 50 milioane de euro, potrivit unui comunicat al societatii. "Cele mai dinamice vanzari au fost inregistrate pe segmentul tehnologiei IT si accesorii IT. Consumatorii romani sunt recunoscuti pentru interesul lor pentru produsele electronice si IT de ultima generatie, astfel ca au crescut considerabil vanzarile de monitoare LCD si televizoare cu plasma", a afirmat presedintele LG Electronics Romania, Han Khyu. Firma estimeaza ca isi va majora in acest an de la 1% la 5% cota pe piata interna a telefoanelor mobile, pe care a intrat in luna octombrie 2005. Gama de terminale va fi extinsa cu sase noi modele. LG Electronics este unul dintre cei mai importanti producatori internationali de echipamente IT&C si bunuri electronice si electrocasnice, cu vanzari consolidate de 37,5 miliarde de euro in 2005. (E.I.)
A r h i v a
  Statul evazionist    
  Vladescu - mai multi bani, dar fara terenuri    
  Patronatele ataca taxele Sanatatii    
  BA-CA: Amanarea privatizarii CEC, o decizie eronata    
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00996 sec.